|
ЗОШТО ДА ПРИФАТИМЕ ИСЛАМ? |
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таквите "конвертирања" за дечко, за девојка, најчесто се од типот: Од традиционално декларативен муслиман во традиционално декларативен православец (или обратно), а во суштина претставува само промена на амбалажата на една лековерна и дувни-ветре атеистичка душа
Верата е убедување за она што ние веруваме дека е вистина, и таа искрено се менува само кога ќе ни се промени убедувањето, а не заради некој дечко или девојка, заради брак, заради членство во некоја партија и сл.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас досега не сум била сведок во конвертирање на христијанин во муслиман. најозбилно
арно ама, сум сведок на конвертирање од ислам во христијанин и тоа заради љубов. дечкото толку ја сакаше девојката, што го направи и тоа за неа. ах таа љубов |
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za tuka na Forumov imase takvi providni obidi od vasa strana. "Muhaamed" napisal 2 a namesto 2 m... i trese ali trese gluposti.
Muabetot mi bese deka i sami ste svesni deka Islamot se prifakja na sekade. Za vo Italija mozam svedok licen da ti bidam. Vo Italija se prifakja (od svestenici) kako nikade. Licno 5 luge gi poznavam i kontaktiram so niv cesto pati.
Zatoa ti vikam,koga jas ke napisam zabeleska i kontradikcija ili sto znam sto za Biblijata,nekoja nejasnotija,toa ne go pisuvam tek onaka ili deka se zamaram so Biblijata... Qur'anot mi e dovolen upat. Greskite od kaj vas samite se ragjaat.
I jas neznam sto ne si pisuvate vo temata "dali treba da se krsti ili ne" vo tema "dali da postime i kako" da si gi resite sami vnatresnite problemi posle da se baviote so Qur'an... inace ne ste dostojni nitu Imeto da mu go spomnete a kamo li greska da mu najdete.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
poveli EvAngelos koa sakas mozam da te zapoznam so eden kup makedonci koi sto konvertirale vo Islam
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ок, јас правев муабет за овие... тукашниве, блискиве и проверлививе
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EvAngelos,pravam muabet za Germanci. RTL e Germanska drzavna televizija. Na dnevnik se dava informacijata deka vo Germanija godisno 3.000 Hristijani prifakjaat Islam. Vo megjuvreme ima intervju so Dokror (ex-germanec) koj ja kazuva i pricinata za prifakjanjeto na Islamot.
Se postavuva isto taka i tuka prasanje,pokraj seto toa sto Islamot e nasloven kako terorizam i pokraj toa sto poveke i poveke UGLEDNI luge go prifakjaat.Tuka i sledi odgovorot zosto Islamot e kako takov nasloven i zosto tolku lagi se zboruvaat za Islamot.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има нешто заедничко во сите тие обратени "христијани". Сите зборуваат со македонски со примеси на албански, а на некои и речникот им е ист како и на некои стари членови-муслимани
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Misica... ne e redok slucaj da hristijanin prifati Islam. Mene toa navistina poveke ne me cudi. Toa stana sosema realno i normalno. Ti ostaviv eden link. Da slusas direktno od RTL kolku godisno vo Germanija go prifakjaat Islamot.
|
||
|
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jasno e na sekomu vasiot islam sto propoveda.osven terori i nepocituvanje na zenata, nisto drugo!
sledniot pat kako staro (novo) clen "sokri se" podobro zad nikot vesna, vaka smesen (na ) si!
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
elhamdulilah sestro sto ALLAH s.w.t ti ovozmozil da ja spoznaes vistinata i da se vratis povtorno vo Islamot, velam da se vratis radi toa sto site se ragaat vo Islam no nivnite rogiteli gi preobrazuvat vo Hristijani i drugi religii
inshallah Allah s.w.t da im ovozmozi na site da ja spoznaat vistinata, site onie koi sto navistina tragaat po vistinata
esselamu alejkum ue rahmetullahu ue berekatuhu sestro moj po vera
|
||
vesna2244
Нов член Регистриран: 23.Ноември.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
до тебе гост само да ти кажам јас сум православна која од неодамна прифатив ислам и фала му на бога затоа. освен библијата која не покажала ниту едно логично решавање на општествените проблеми нема полажна книга ма баш за ништо не збори све рекла кажала и се врти на исто нема поставено ниту едно решење за било кои греф, ни лажеле цело време дека исус е госбод па да ти прашам кај имало во библијата таков збор дали тоа е пишано или само претпоставено? дали е логично бог да има физиолошки потреби да јаде да .... и др. и да е бог како може да постој цел овој свет за време на смрт на бог или кога бил во утробата на мајка му? мисли па одговори ми дали бог еден два три па ако можеш ова да го објаснеш па свакачас.
|
||
vesna2244
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dzibril e melekot (angelot) koj bil zadolzen da gi prenesuva porakite na bog do negovite pratenici pejgamberi!!
uste nesto?? |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еве како 1: што е џибрил? |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
more mali sime kazi ti sto ne ti e jasno sto e toa sto go pravi islamot necist i koja e prazninata na islamot te molam da go rascistime toa ako moze!!!!
|
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |