IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Суеверие
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Суеверие

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 22>
Автор
Порака Обратен редослед
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 17:28
Originally posted by Џо Џо напиша:

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Porano od tolku shto bev sueveren, na vecher koga izleguvav ne nosev bokserici i takvi rabojke...i obavezno nosev edna bela i edna crna chorapa. голема%20насмевка

Тоа со боксериците не е суеверност - тоа е спремност голема%20насмевкатрепкањеголема%20насмевка

А тоа со чорапите....далтонизам ќе да е.плазење
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 15:43
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Porano od tolku shto bev sueveren, na vecher koga izleguvav ne nosev bokserici i takvi rabojke...i obavezno nosev edna bela i edna crna chorapa. голема%20насмевка

Тоа со боксериците не е суеверност - тоа е спремност голема%20насмевкатрепкањеголема%20насмевка
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 13:58
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 13:45
@eptendosadno1 Јок. И не дека верувам дека нешто лошо ќе се деси на тоа најмило туку едноставно не верувам во колнења. И се дешавало многу пати, ќе се заколнат, ја не верувам.

П.С: Баш си дежурно `рчкало. Таф мен.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 13:24
Dezurno cepkaloгазење%20од%20смеење

Ne stavi slikicka zatoa a?голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 13:15
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Дај не зафркавајте. Молим вас лепо. Јас баш вчера скршив огледало. Мало, онакво џебно, ми испадна од раце и се распарчи на ламинатот. И сега што? Едино лошо е тоа што “дојде тетка ми“ Оу чекај бе, можда ќе ме исфрлат од средно? Или ќе ми умре мачката? Или ќе ме погоди ве це школка од која паѓа од вселената (dead like me) или некоја десета варијанта. Молим вас лепо, не тресете зелени.
А ова никад нема да го заборавам:
Еднаш на другар му претрча црна мачка додека преминувавме улица. Како што мачкава претрча пред него, значи не ја преминуваше улицата туку одеше дирекно пред автомобилот -пљас! Веќе следниот момент, се што остана од мачката беше црева и крв.
God Damn It! На крај испадна: не стој кога црна мачка трча пред тебе.

Дали се колнеш во најмилото ?
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 13:04
Дај не зафркавајте. Молим вас лепо. Јас баш вчера скршив огледало. Мало, онакво џебно, ми испадна од раце и се распарчи на ламинатот. И сега што? Едино лошо е тоа што “дојде тетка ми“ Оу чекај бе, можда ќе ме исфрлат од средно? Или ќе ми умре мачката? Или ќе ме погоди ве це школка од која паѓа од вселената (dead like me) или некоја десета варијанта. Молим вас лепо, не тресете зелени.
А ова никад нема да го заборавам:
Еднаш на другар му претрча црна мачка додека преминувавме улица. Како што мачкава претрча пред него, значи не ја преминуваше улицата туку одеше дирекно пред автомобилот -пљас! Веќе следниот момент, се што остана од мачката беше црева и крв.
God Damn It! На крај испадна: не стој кога црна мачка трча пред тебе.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 11:53
ако сам не се потрудиш никаква амајлија нема да те спаси.
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 11:45
Кога би барал детелина со 4 листа би ја барал како редок специмент.А не како нешто што носи среќа.
А не , не барам , и сум барал само кога сум бил мал - така наставниците ни го трошеа времето (за да не ги замараме).
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 23:53

Bijonse, ti sueverna li si ?
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:25
дооооброоо ....идеме натака......
еве Џо.....губитник...кажи ми ти дали некогаш си се загледал во детелина...??
и тоа со скриена желба да најдеш со 4 лисија...
не е тоа верување во нешто .......да не речам суеверие??

http://files.myopera.com/nikidaya/blog/f_87854969tj1m_b7ed7f6.jpg      http://todoroff.files.wordpress.com/2009/10/4-leaf-clover1.jpg

Еве малку објаснување од нет ......
Ирскиот симбол, детелина со 4 листа најпознатиот симбол и верување за среќа во светот. Најлогичното објаснување зошто детелината со 4 листа се смета за среќа е дека е многу ретка да се најде во посади низ местата каде што се движиме. Се верува дека детелината со 4 листа помеѓу другите детелини се наоѓа во размер од 1:10.000.

Податоците за детелината со 4 листа датираат уште од пред христијанското време, кога главна религија во Ирска била друидизмот. Друидите биле приврзаници кон сонцето и природата, а детелината е растение, при што се објаснува нивната приврзаност кон овој вид на тревка.

Изменето од bijonse1 - 27.Јуни.2010 во 22:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 16:14
газење%20од%20смеење ela големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 16:13
Огледалото дома не си го кршам бидејќи ќе ме кара мајка ми и бидејќи можам да се исечам. . .
Ако вие имате некој друг аргумент кој ве спречува од кршење на огледало...споделете го.-За помалку срч и скршено стакло по домовите.
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 16:10
Bi te cuknal so drvo po glava i vo pestera...nema ni da te pipnam....koga ke osetis glavobolka mozebi i ke si igras tamu kade ti e mestoto...

Surovo i vistinito
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.