|
Смртна казна за напуштање на Ислам |
Внеси реплика | страница <1 678 |
Автор | |
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот е кај џелатите, во чие име го одземаат животот?
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ионака за верниците смртта е слатка.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hahahahahaaa Nekoj vika vo islamot ako promenish vera ce te ubijat, drugiot vika pa toa ne e tolku strasno, tretiot filozofira a cetvrtiot kak mene eve neka bide treska gluposti. Prekrasno e neli... Ajde site veseli srecni ce si mizime i ce se pravime na tri i pol.
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно, за разлика од лажното христијанство кое имало и има убава палета од справи за измачување до смрт на еретиците. |
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во вистинскиот шеријат правилото е јасно: -нема присилба во верата, т.е. секој традиционален муслиман кога ќе навлезе во полнолетноста има право доколку не се согласува да биде муслиман, да се обрати пред шеријатското законодавно тело и да ги извести дека според своја слободна волја не сака да биде муслиман туку припадник на некоја друга вера. Додека сите оние кои слободно се изразиле како муслимани, па после го напуштиле исламот, се повикуваат на советување за да се покајат, ако не се покајат треба да бидат мирни и да не провоцираат со ширење антишеријатска пропаганда, некои се оддалечуваат од шеријатската земја, а некои кои и покрај сите укори и напори продолжуваат со антиисламската пропаганда се сметаат за отворени непријатели на исламот и шеријатската држава и како такви се осудуваат на смрт. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистинскиот Ислам - како што БОГ лично ни го престави во Исус Христос - не познава убиство, нити смртна казна! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Иран е притворен еден христијански пастор и храбро си ја чека смртната казна која неодамна му беше потврдена и од апелациониот суд во Иран заради тоа што одлучил да го напишти Исламот и да стане христијанин.
Иранските власти велат дека не е илегално да си христијанин во Иран, но дека е илегално доколку си муслиман/ка да преминеш во друга вера (пр. христијанство). Доколку сакате повеќе да прочитате за ова, само напишете го на гугл името Youcef Nadarkhani и ќе добиете над 600.000 веб сајтови за оваа актуелна вест. http://www.mysanantonio.com/community/bulverde/article/Christian-pastor-in-Iran-faces-death-sentence-2204311.php http://www2.starexponent.com/news/2011/oct/04/gospel-youcef-nadarkhani-and-barack-obama-ar-1357038/ Што мислите вие за ова? Дали човекот треба да има слободна воља и да си одлучи сам во што ќе верува или пак е принуден да ја наследи религијата од своите родители и бесилката да му биде единствен излез од таа религија? Изменето од EvAngelos - 06.Октомври.2011 во 17:44 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 678 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |