IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали најдоброто допрва доаѓа?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали најдоброто допрва доаѓа?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 19:22
Originally posted by spiros spiros напиша:

Најдобронамерно прифаќам, но потенцирам:

Девалвирањето на надежта и воздигањето врз оние кои се надеваат на најдоброто - за кое со (жалење и) сигурност слободно може да се каже дека се'уште не зацарувало во срцата и државите на планетата земја - е од страна на сите оние кои девалвираат и се воздигнуваат, навистина надувено, недоволно љубезно и недоволно просветлено!

Познавам (и го сакам) еден јако почитуван и дури од многумина обожаван источњачки мајстор за кого велат дека е духовно буден, на кого му ја запалиле татковината и пред очите му го запалиле селото на неговата мила духовна пратилка, убивајќи и многу цивили (на кој гнасен чин бил и тој лично очевидец)!

После овој случај бил исполнет со гнев, но одкако се смирил се решил да оди баш во државата на агресорот, во надеж
дека ќе успее да стапи во контакт со агресорите, со цел да ги обрне и придобие за мир!

Spirose, nikoj ne ja devalvira tvojata nadezh.тага

Toa samo tvoeto Ego taka ja interpretira tugjata misla i veruvanje.тага

Za nego s'e shto e podrugo od negovata zamisla go tolkuva kako lichen atak i lichno obezvrednuvanje. тага

Ugledaj se na Isusa ili na onoj del na istochnjachkiot majstor koj go citirav od tvojot tekst.среќа

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 17:28
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Prvite lugje na Zemjata ziveele vo eden takov svet i BOG vetil deka kje go obnovi povtorno.

Во каков свет живееле првите луѓе? Што придонело да се сруши таквиот совршен свет без глад, војни, страдања, сиромаштија? И зошто ,,Бог,, (ако е семоќен) до сега не го обновил тој свет? Зошто само ветува, а не исполнува? До кога ќе чекаме? кубење%20косаголема%20насмевка

Јас да сум професор по веронаука и некое дете од петто одд. да ми ги постави овие прашања на час ќе збришам одма... изненадувањеголема%20насмевка

Dobro kje bese jas da sum profesor po veronauka, em kje gi odgovorev prasanjata na decata em kje si zemav profesorska plata изненадување голема%20насмевка
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 17:08

Prvite lugje na Zemjata ziveele vo eden takov svet i BOG vetil deka kje go obnovi povtorno.

Во каков свет живееле првите луѓе? Што придонело да се сруши таквиот совршен свет без глад, војни, страдања, сиромаштија? И зошто ,,Бог,, (ако е семоќен) до сега не го обновил тој свет? Зошто само ветува, а не исполнува? До кога ќе чекаме? кубење%20косаголема%20насмевка

Јас да сум професор по веронаука и некое дете од петто одд. да ми ги постави овие прашања на час ќе збришам одма... изненадувањеголема%20насмевка
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 16:42
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by KINGDAVID

... BOG zboruva da se nadevame  na vistinskiot zivot vo koj nema da ima starost,bolesti, stradanja, smrt, kako sto pisuva vo Otkrovenie 21:3, 4.  ...

Токму во надежта од исполнување на овие човекови желби* се крие верата во бог.
Типично човечки, егоистички ...
Дали би го љубеле бог, дали би верувале во него, ако бог не им ги „ветил“ овие работи? Чисто онака, да го сакаат само по себе, без да им даде нешто за возврат?

Vera, nadez, ljubov... najgolema od ovie tri e ljubovta.

Vidi vaka Zlatnik, jas veruvam deka SE' sto BOG vetil kje se ispolni .

Taka bilo vo minatoto, taka kje bide i vo idnina.

A dali bi go ljubele BOG ako ne ni vetil vakvi raboti?

Bidejki BOG e LJUBOV, nevozmozno e da ne Go sakame  ( 1 Jovanovo 4:8)
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 13:50
 odamna si rekov da ne se mesham tuka ama aj nekolku zbora.,

da najdobroto doprva doagja no vo forma na teshki iskushenia

samo onie so chista dusha i bezuslovena ljubov ke mozhat da gi pominat iskusheniata

Bog e vo sekogo od nas ., na sekogo dava shansa., mu podaruva ljubov i mu dava pravo na izbor

pred boga nikoj ne izbran tuku spored zasluga i odnesuvanje tuka vo ovoj svet

bi imal ushte mnogu temi da nachnam ., shto e bog ., mashko li e zhensko li e ., i mnogu drugi vo toj kontekst., no seto toa daleku ke ne odvede i ke na zastrani od temata a i ke otvori mnogu dilemi .,

bidete blagosloveni
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Април.2011 во 10:20

... BOG zboruva da se nadevame  na vistinskiot zivot vo koj nema da ima starost,bolesti, stradanja, smrt, kako sto pisuva vo Otkrovenie 21:3, 4.  ...

Токму во надежта од исполнување на овие човекови желби* се крие верата во бог.
Типично човечки, егоистички ...
Дали би го љубеле бог, дали би верувале во него, ако бог не им ги „ветил“ овие работи? Чисто онака, да го сакаат само по себе, без да им даде нешто за возврат?

* - За ова, желбите на луѓето, како една од четирите принципи на кои се базира вербата во бог, пишував во еден мој поранешен и пообемен текст под наслов „Еуфорија на догмата“.
Еве го само извадокот за желбите:
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

...
3. Желбите на луЃето се третиот принцип.

Нормално е секој човек да посакува да живее убав, мирен, среден живот, живот во изобилие и благосостојба, живот исполнет со љубов и разбирање. И, како најголема желба на сите луѓе во минатото и денес е желбата за подолг, односно вечен живот. Знаејќи ја психологијата на народните маси, умните свештеници ги искористуваат овие нивни желби за своја корист. Особено за оваа последна желба. Имено, им проповедаат на луѓето: живејте и правете како што ви велиме НИЕ, оти тоа е по божја воља, бидејќи после вашата смрт, кога ќе дојде судниот ден, а тоа е многу скоро, вие ќе воскреснете и ќе живеете вечно. Арно ама, тој „скорешен” ден веќе неколку илјади години никако да дојде. И нема да дојде. Бидејќи ако дојде тоа би значело пропѓање на религијата, затоа што ќе нема што повеќа да се очекува и со што да се заплашува народот! А тој треба да се држи во покорност!
...

А за ова:

... зашто, тогаш ќе има такви маки, какви што немало од создавањето на светот досега, ниту пак ќе ги има во иднина.
Да не беше предвидено скратување на тоа време, никој не би преживеал; но тоа време ќе се скрати, заради избраните од Бога.“ 

(Ев. Матеј 24:21+22)
...

Ме интересира, зошто, кога веќе однапред се знае дека ќе има тешки маки, страдања ... човек да живее по принципите на бог?
Или, тие кои се придржуваат до нив се надеваат дека нема да страдаат, дека ќе живеат вечно ...? Мислат дека тие ќе бидат едни од „избраните“ (144.000)? Но, нели под тие избрани се мисли на неговиот - еврејски народ? Од 12-те еврејски племиња по 12.000 луѓе!збунетост

Р.Ѕ. Кој има слободно време од едно 15-тина минути, би можел да го прочита постот од линкот кој погоре го наведов.молитва 
Колку за потсетување!да
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 23:55

Најдобронамерно прифаќам, но потенцирам:

Девалвирањето на надежта и воздигањето врз оние кои се надеваат на најдоброто - за кое со (жалење и) сигурност слободно може да се каже дека се'уште не зацарувало во срцата и државите на планетата земја - е од страна на сите оние кои девалвираат и се воздигнуваат, навистина надувено, недоволно љубезно и недоволно просветлено!

Познавам (и го сакам) еден јако почитуван и дури од многумина обожаван источњачки мајстор за кого велат дека е духовно буден, на кого му ја запалиле татковината и пред очите му го запалиле селото на неговата мила духовна пратилка, убивајќи и многу цивили (на кој гнасен чин бил и тој лично очевидец)!

После овој случај бил исполнет со гнев, но одкако се смирил се решил да оди баш во државата на агресорот, во надеж
дека ќе успее да стапи во контакт со агресорите, со цел да ги обрне и придобие за мир!

Тој после ова “огнено крштавање“ многу децении живее на запад, учи и проповеда (како и вие) многу фини работи, но и неколку кои не се потполно вистинити и љубезни, бидејќи се прават попаметни од Евангелието БОЖЈЕ.

Една од тие нељубезни и непотполни работи се сигурно неговите проповеди, со кои и припадниците на неговаата филозофија сакаат да ја девалвираат гранката на надежта како всушност непотребна, иако таа потекнува од Совршената Вистина и е еден нејзин важен и љубезен столб !

Овој човек, овој “просветлен мајстор“ - покрај секој респект - или навистина доволно добро не ја познава Совршената Вистина, или пак (како многу други) едно практицира а друго учи!

Таквиот “учител и мастор“ личи на човек кој седи на гранка кој истовремено ја сече истата и тоа од страната до стеблото.

Таква пракса кај Христа нема!

Во надеж дека тој учител, припадниците на таа филозофија, нејзините духовни ученици, следбеници, истомисленици и “сопросветленици“ набрзо ќе разберат, тоа што децата Христови едноставно го знаат ...

Ги поздравувам сите, љубезно        

п.с. Јас не сум достоен да се наречам Христијанин - а уште помалку мие можно да се наречам Чедо Христово - но за Милоста БОЖЈА е се' возможно!

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne, ne, i ne. Site onie koi sto so Verba Nadez i Ljubov vo Hrista sekoj den se povece osoznavaat, prashuvaat i istrazuvaat imaat shansi da izlezat od ramkite na religijata i crkvata i da ja osoznaat vistinata. Na covekot povece ne mu e potreben pop ili nekoj "vdahnoven" da go vodi kon vistinata. Toj sega moze sam. Ne treba da se gubi verbata vo silata na covekot.

Да, да и да! Евангелието БОЖЈЕ - Христос во нас - е Eдинствениот Вистински Спас!

Ако човек поинаку размислува и верува, тогаш тоа е само затоа што не Го познава Писмото, Моќта БОЖЈА и Неговата Совршена Мудрост, Која е надчовечка и надприродна Љубов!

Еден ден кога ќе се отворат очите, ушите и пред се срцата за Неа, тогаш човекот нема никогаш повеќе човек со БОГА да израмнува или дури да превоздигува!

Покрај моменталните и евентуалните различни гледишта: Биди благословен каде и да си, и Неговата Милост да те штити и води - тебе и сите луѓе - кон правиот Пат

Амин!

„Ете идат денови, вели Господ, и со домот Израелов и со домот Јудин ќе склучам нов завет, но не таков завет каков што склучив со татковците нивни во денот, кога ги фатив за рака за да ги изведам од земјата египетска, - зашто тие не останаа во Мојот завет и Јас ги оставив, вели Господ.
Но овој е заветот што ќе му го дадам на домот Израелов во оние дни, вели Господ: ќе ги врежам законите Свои во мислите нивни, и во срцата нивни ќе ги напишам, и ќе бидам нивни Бог, а тие ќе бидат Мој народ.
И ниеден нема да го учи својот ближен, и ниеден братот свој: ,Познај Го Господа‘, зашто сите, од мал до голем меѓу нив, ќе Ме знаат, бидејќи ќе бидам милостив кон нивните неправди, а за гревовите и беззаконијата нивни нема веќе да си спомнувам.”
А кога вели „Нов Завет”, првиот го направи застарен; а она што е старо и застарено, близу е до исчезнување.

Еп. Евреите 8:8 - 13

Изменето од spiros - 15.Април.2011 во 00:32
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 19:28

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Amin! среќа

Tokmu toa go govori i Isus (Si dozvoliv vo citiraniot tekst da dodadam posochuvanja napishani so crvena boja).

A najdobroto doprva kje dojde kaj onie koi toa doprva kje go osoznaat.намигнување

Сите горди и “самопросветлени“ чеда коишто се издигаат над Верата, Надежта и Љубовта Христова, мислејќи дека се’ увиделе, се’ осознале, се’ сознанле и затоа Таа веќе не им е потребна ... тие всушност се’уште не осознале како што треба да се осознае и само затоа го релативираат и со своето ограничено сознание дури го понижуваат тоа што засигурно не го достигнале!

Никој нека не се лаже; ако некој мисли дека е мудар меѓу вас во овој свет, нека стане безумен, за да биде мудар бидејќи ... знаењето (човечко) возгордејува, а Љубовта (БОЖЈА) надградува!

Spirose, ajde neshto da razjasnime megju nas... do sega, ako sum repliciral na tvoite komentari sekogash sum pravel po osnova  na napishanoto mislenje ili veruv anje, a nikogahs ne sum te komentiral i ne sum se obrakjal na tvojata lichnost.

Od druga strana povekje pati zabelezhuvam deka namesto da argumentirash na moite komentari ti komentirash za mene:

Сите горди и “самопросветлени“ чеда коишто се издигаат над Верата, Надежта и Љубовта Христова, мислејќи дека се’ увиделе, се’ осознале, се’ сознанле и затоа Таа веќе не им е потребна ... ако некој мисли дека е мудар меѓу вас во овој свет, нека стане безумен, за да биде мудар бидејќи ... знаењето (човечко) возгордејува, а Љубовта (БОЖЈА) надградува!

Ako sakash da replicirash i komentirash na moite pishuvanja ili pishuvanjata na drugite chlenovi (tvojot odnos e ist i kon viktorija123, kako i kon site drugi chlenovi koi ne se slozhuvaat tokmu so tvoeto veruvanje) slobodno pravi go toa, no restriktiraj se od komentiranje na komentatorite bidejki toa ne samo shto ne e dozvoleno spored pravilata na forumov, tuku ne e nitu doblesno, nitu hristijanski.

Se nadevam deka ovaa zabeleshka kje ja prifatish najdobronamerno.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 16:25

Сите горди и “самопросветлени“ чеда коишто се издигаат над Верата, Надежта и Љубовта Христова, мислејќи дека се’ увиделе, се’ осознале, се’ сознанле и затоа Таа веќе не им е потребна ... тие всушност се’уште не осознале како што треба да се осознае и само затоа го релативираат и со своето ограничено сознание дури го понижуваат тоа што засигурно не го достигнале!

Ne, ne, i ne. Site onie koi sto so Verba Nadez i Ljubov vo Hrista sekoj den se povece osoznavaat, prashuvaat i istrazuvaat imaat shansi da izlezat od ramkite na religijata i crkvata i da ja osoznaat vistinata. Na covekot povece ne mu e potreben pop ili nekoj "vdahnoven" da go vodi kon vistinata. Toj sega moze sam. Ne treba da se gubi verbata vo silata na covekot.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 16:18
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Povtorno ne odgovori na prashanjata(kako i sekogash) - odnosno na sekoe, bilo kakvo prashanje, davash eden ist odgovor vo koj jasno mozhe da se primeti osuda(vo vid na kritika, omalozhuvanje...)i tuka nemozhe da se razvie nikakva diskusija... No, ti si znaesh najdobro kako da si go zhiveesh zhivotot i vo shto kje si veruvash - a ova bi trebalo da vazhi i za ostanatite, neli???

Ne pobrzo od zhivotot ama ne i posporo(da go kochish soobrakjajot)
Ova poslednovo e pouka od "zhenskiot shofer"

Potpolno se sl*gam so Viktorija, ovaa e diskusija a taa e sostavena od prashanja i odgovori za da moze da se razviva.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 15:03

Povtorno ne odgovori na prashanjata(kako i sekogash) - odnosno na sekoe, bilo kakvo prashanje, davash eden ist odgovor vo koj jasno mozhe da se primeti osuda(vo vid na kritika, omalozhuvanje...)i tuka nemozhe da se razvie nikakva diskusija... No, ti si znaesh najdobro kako da si go zhiveesh zhivotot i vo shto kje si veruvash - a ova bi trebalo da vazhi i za ostanatite, neli???

Ne pobrzo od zhivotot ama ne i posporo(da go kochish soobrakjajot)
Ova poslednovo e pouka od "zhenskiot shofer"

Изменето од viktorija123 - 14.Април.2011 во 15:10
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2011 во 01:15

Edno sme vo i so "BOG" bez razlika dali za toa sme svesni ili ne (vidi vo Evangelieto po Jovan shto veli Isus koga mu se obrakja na Boga pred da bide uapsen)... Dobroto, Ljubovta e ovde i sega, samo treba da se spoznae (Isus: Carstvoto Bozhje ne e gore, dole, levo ili desno, tuku pomegju vas)  - uvidi, a prechkata za toa e nasheto ego koe e povrzano so nashata mentalna svesnost so nash*te sebichni zhelbi...(vidi kako Isus mu sovetuva na mladitiot chovek, od shto treba da se otkazhe za da mozhe da se zdobie so Carstvoto Bozhje)- koi vodat kon ona shto se sluchuva vo svetot... Toa e slichno kako koga soncheviot zrak kje si umisli deka e odeleno od sonceto... i deka e neshto posebno...i deka treba da se zhrtvuva za da doprva stane del od nego... (na Boga kako Sovrshen ne mu trebaat nikakvi zhrtvi od nikogo... vidi shto im veli Isus na farizeite vo vrska so toa).Potrebno e samo spoznavanje na Ljubovta ili na Boga ili na chistata duhovna svest... deka sme EDNOBITIE! (vidi vo Evangelieto po Jovan shto veli Isus koga mu se moli na Boga pred da bide uapsen).
A veruvanjeto mozhe da bide dobar patokaz ( a i prechka) kon spoznanieto. Koga kje ja spoznaeme Ljubovta, ne kje ni e potrebna povekje verbata...nitu dokaz. Kje bideme ona shto vekje sme - EDNOBITIE. Umot e toj shto go deli i go rascepkuva ONA shto e EDNO. (Vidi shto veli Isus vo vrska so decata i shto im veli na farizeite vo vrska so sledenjeto na nivniot um i zakonite koga ovie mu tvrdat deka tokmu tie najdosledno go sledat Boga).Srceto, Ljubovta, Dushata e TOA shto spojuva - potochno go uviduva TOA

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Amin! среќа

Tokmu toa go govori i Isus (Si dozvoliv vo citiraniot tekst da dodadam posochuvanja napishani so crvena boja).

A najdobroto doprva kje dojde kaj onie koi toa doprva kje go osoznaat.намигнување

Никој нека не се лаже; ако некој мисли дека е мудар меѓу вас во овој свет, нека стане безумен, за да биде мудар бидејќи ... знаењето (човечко) возгордејува, а Љубовта (БОЖЈА) надградува!

Od kade pak sega ne vozam avtomobil! a jas tolku godini sum "zhenski shofer" i ...

@ “женскиот шофер“   

Сигурен сум дека додека читаш, дискутираш, мислиш, пеглаш, готвиш, планинариш, скијаш, (но и ги вршиш скоро сите други животни активности) ти невозиш (!) но сепак и таму (а не само во сообраќајот), важи:

Цитирај
Не повеќе од пишаното - не побрзо од животот!

Изменето од spiros - 14.Април.2011 во 01:23
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 23:13
Sto se podrazbira pod najdobro ??
Koji kriterijumi i merila ce go definiraat najdobroto ??

Изменето од Templarius - 13.Април.2011 во 23:14
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 20:19

Edno sme vo i so "BOG" bez razlika dali za toa sme svesni ili ne (vidi vo Evangelieto po Jovan shto veli Isus koga mu se obrakja na Boga pred da bide uapsen)... Dobroto, Ljubovta e ovde i sega, samo treba da se spoznae (Isus: Carstvoto Bozhje ne e gore, dole, levo ili desno, tuku pomegju vas)  - uvidi, a prechkata za toa e nasheto ego koe e povrzano so nashata mentalna svesnost so nash*te sebichni zhelbi...(vidi kako Isus mu sovetuva na mladitiot chovek, od shto treba da se otkazhe za da mozhe da se zdobie so Carstvoto Bozhje)- koi vodat kon ona shto se sluchuva vo svetot...

Toa e slichno kako koga soncheviot zrak kje si umisli deka e odeleno od sonceto... i deka e neshto posebno...i deka treba da se zhrtvuva za da doprva stane del od nego... (na Boga kako Sovrshen ne mu trebaat nikakvi zhrtvi od nikogo... vidi shto im veli Isus na farizeite vo vrska so toa).

Potrebno e samo spoznavanje na Ljubovta ili na Boga ili na chistata duhovna svest... deka sme EDNOBITIE! (vidi vo Evangelieto po Jovan shto veli Isus koga mu se moli na Boga pred da bide uapsen).

A veruvanjeto mozhe da bide dobar patokaz ( a i prechka) kon spoznanieto.

Koga kje ja spoznaeme Ljubovta, ne kje ni e potrebna povekje verbata...nitu dokaz. Kje bideme ona shto vekje sme - EDNOBITIE.

Umot e toj shto go deli i go rascepkuva ONA shto e EDNO. (Vidi shto veli Isus vo vrska so decata i shto im veli na farizeite vo vrska so sledenjeto na nivniot um i zakonite koga ovie mu tvrdat deka tokmu tie najdosledno go sledat Boga).

Srceto, Ljubovta, Dushata e TOA shto spojuva - potochno go uviduva TOA

Amin! среќа

Изменето од Messenger - 12.Април.2011 во 20:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.