|
Дали начинот на облекување има врска со верата? |
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Автор | |||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sega begas od temata a stoe so onie koi se tamu i vojuvaat protiv niv sto majka barrat vo tuga drzava zboruvam za cia za mosad za amerika za nato demek tie voveduvaat red spored mene tie najgolemite zolumkari koi samo pravat spletki i ubivaat nevini luge http://www.youtube.com/watch?v=yyDafO6lW_Qhttp://www.youtube.com/watch?v=-Dzc8PWrqi8 http://www.youtube.com/watch?v=F0gAVXNvbVg Изменето од el_kevser - 18.Ноември.2009 во 20:16 |
|||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zlatnik, ova ne se zakoni, tuku preporaki koi nekoi vernici si gi interpretiraat kako zakoni. Zatoa ima muslimani koi se oblecheni kako shto dolikuva na sovremenoto vreme, vremenskite uslovi i nivnite potrebite. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што мислиш за Талибанските правила, дали ги сметаш за доследно спроведување на Исламот?
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нај морално е еден маж да има 4 жени
k*ran ot veli ozenetese samo so edna zena, zenete se so onie zeni koi sto vi se dozvoleni so po dve so po tri i so po ceteri!a ako stravuvate deka nema da bidete pravedni togas samo so edna(en nisa3) ovj citat od k*ran treba dobro da go razberete , isalmot ni dozvoluva so 2 3 4 zeni no pod uslov da se bide praveden so niv, vo drug citat na en nisa veli; vie nema da mozete kon zenite svoi potpolno ednakvo da postapuvate, kolku i da go sakate toa'' ovde zaklucuvame deka ova nee pravilo tuku isklucok zatoa veli togas ozenetese samo so edna toa e dovolno a sto pravime so onoj koje ozenet a bludnici so drugi zarem ne spaga toa vo golem grev , |
|||
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со други зборови, програмата што ја применуваат Талибанците, да?
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
opsto gledano ako covekot pogledne nekoja zena koja ne mue dozvolena za gledanje, obvrska mue vednas da go spusti pogledot i da ne gleda vo nea, bes razlika dali pritoa niz glavata mu pominala nekoja losa i necista misla ili ne,,, ednostavno i zavrsen citat na temava onaa zena koja e propisno oblecena bez razlika koja religija e t.e kako stoe hidzabot sto go nosat muslimankite , go sprecuva zlostavuvanjeto kon samite niv da se zaStitat od ponizuvanje i voznemiruvanje , so ova mozam slobodno da kazam deka k*ranot poseduva kopmpletna programa na odnesuvanje na poedincite i opstestvoto ,,ke zavrsam so citato od el bekara18 kade veli '' GLUVI SE I SLEPI SE NIKAKO DA SE OSVESTAT'' |
|||
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
меѓу нив и муслиманките ...........
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во ред би било, ако веќе се дискутира за морал, сега гледан од аспект на облекувањето, да се дискутира и за моралот на муслиманите и во однос на други работи, бидејќи ако си морален, треба во се да биде морален, а не само во тоа што нему (муслиманскиот маж) му одговара. Еве, на пример, следново мене ми е многу „морално“:
Нај морално е еден маж да има 4 жени! А за рамноправноста меѓу мажот и жената да не зборуваме. (додуша, оваа нерамноправност ја има и во христијанството, но во подруга форма)
Незнам, дали да дадам коментар на ова или секој за себе да си протолкува! (Како нему му одговара)! Р.Ѕ. Дали според вас сите жени на светов кои не се облекуваат (покриваат) од глава до петици, се неморални? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сакаш да кажеш дека во тој случај таа не припаѓа на исламската вера од причини што не се придржува кон кажаното од страна на господарот или пак можеби оправдување постои во тоа што го нема прочитано к*р’анот .. и дека што понатуфтана со гардероба тоа почесна
особено е интересен овој опис : ako e saglam vospitana nema sansa da saka da bide sexy i da i pravi ligi na "kucinjata" na ulica ........
па после се лутите кога некој некого нарекува така само поради тоа што зјапа по секси женски ........... а всушност , зјапањето е одраз на некултура и заостанатост ...... не начинот на облекување Изменето од МАРШАЛ - 18.Ноември.2009 во 17:57 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OK, sega gledam deka toa e tvoja interpretacija.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ebu, ili ne me razbirash ili ne sakash da razberesh.
Ne te prashav da mi dadesh bilo kakov opsht citat od k*ranot koj mozhesh da go stavish kade shto sakash i taka da opravdash shto sakash. Takvi citati od Biblijata mozham da ti iznastavam kolku sto milivash. Toa ne e odgovor na moeto prashanje. Jas te prashuvam dali imash fakt kade shto Alah veli deka konkretnite citati se ZAKON, a ne PREPORAKA. Ako znaesh odgovori, a ako ne znaesh kazhi deka ne znaesh. |
|||
|
|||
Ebu Muaz
Група Регистриран: 04.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
“Кога Аллах и
Пратеникот Негов нешто ќе одредат,тогаш ни верникотниту верничката
немаат право по свое налагање да постапат.А кој Аллах и Неговиот
Пратеник не ѓо послуша,тој сигурно скршнал од вистинскиот пат“ |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Stom te prashuvam znachi mene ne mi e jasno. Stom toa ne go sledat stotici milioni muslimani znachi i nim mozhebi ne im e jasno... Ima mnogu PREPORAKi i vo Biblijata za koi lugjeto smetaat deka se zakoni. Znachi, jas te prashuvam ushte ednash, dali navedenite citati se ZAKONI ili se PREPORAKI ? Ako sigurno go znaesh odgovorot togash kazhi go so argumenti, ako ne si siguren kazhi "ne sum siguren, no za mene pretstavuvaat zakon". Изменето од Messenger - 18.Ноември.2009 во 16:09 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |