IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што е Адвентистичката црква?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е Адвентистичката црква?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 39>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 22:08
od shto kje se spasuvame prijatele moj????збунетост
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 21:19

spasenieto nema cena!!!![/QUOTE]koe spasenie????????????????toa sto jas gi slavam lugjeto ili toa sto ti ja slavis sabotataизненадување[/QUOTE]

Ovoj odgovor go imas vo Biblijata,taa najdobro kazuva sto treba da pravime ikako mozeme da se spasime, tuka mudruvanje nema.

Podrav prijatele

Изменето од Blagoj_s - 15.Јули.2010 во 21:20
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 19:37
Originally posted by Blagoj_s Blagoj_s напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

kazi dali se slozuvas za niven odnos kon biznis svetot i dolznosta da rabotisposteno u firmata bez upotreba na religija vnatre

spasenieto nema cena!!!!

koe spasenie????????????????
toa sto jas gi slavam lugjeto ili toa sto ti ja slavis sabotataизненадување

Изменето од anakin - 15.Јули.2010 во 19:37
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 18:42
Originally posted by Македон Македон напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Tuku, Elena Vajt kako sto predvidela taka i se slucuvaat rabotite kako sto gledam. Taa predviduva deka Katolicite, Pravoslavnite i Protestantite ke se obedinat, potoa ke dojde Antihristot, ke stane vodac i ke se obedinat site religii i ke go vospostavat denot Nedela za zadolzitelen den za praznuvanje za cel svet.Togas Adventistite ke imaat problem bidejki ke praznuvaat Sabota namesto Nedela i ke bidaat progonuvani.Toa e spored prorostvata na Elena Vajt.

Согласно моите скромни познавања за деновите за одмор во другите религии, чинам дека тоа не е Недела кај Муслиманите, Будистите, Хиндуистите. Навистина не ми е јасно како другите религии ќе се согласат со тоа денот Недела а биде ден за одмор, ако не е така согласно нивните учења.

Da vo pravo si, den za odmor na Muslimanite e petok, za Evreite e sabota, a za Hristijanite e nedela.

Spored prorostvoto  na Elena Vajt ( znaci go prenesuvam nejziniot stav ne mojot, da ne se razbereme pogresno) , nasilno ke bide nametnat denot Nedela za odmor  so zadolzitelen zakon za site religii, vodac ke im bide Antihristot koj ke se pretstavuva za veteniot Mesija i religiite ke se soglasat so toj zakon zaradi mirot i prosperitetot na covestvoto.

Onie sto nema da se soglasat so ovoj zakon kje bidat progonuvani.

Dali ke se ostvari ova predviduvanje na Elena Vajt, ostanuva da vidime ...

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 16:57
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Tuku, Elena Vajt kako sto predvidela taka i se slucuvaat rabotite kako sto gledam. Taa predviduva deka Katolicite, Pravoslavnite i Protestantite ke se obedinat, potoa ke dojde Antihristot, ke stane vodac i ke se obedinat site religii i ke go vospostavat denot Nedela za zadolzitelen den za praznuvanje za cel svet.Togas Adventistite ke imaat problem bidejki ke praznuvaat Sabota namesto Nedela i ke bidaat progonuvani.Toa e spored prorostvata na Elena Vajt.

Согласно моите скромни познавања за деновите за одмор во другите религии, чинам дека тоа не е Недела кај Муслиманите, Будистите, Хиндуистите. Навистина не ми е јасно како другите религии ќе се согласат со тоа денот Недела а биде ден за одмор, ако не е така согласно нивните учења.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 16:53

kazi dali se slozuvas za niven odnos kon biznis svetot i dolznosta da rabotisposteno u firmata bez upotreba na religija vnatre

spasenieto nema cena!!!!
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:45

kazi dali se slozuvas za niven odnos kon biznis svetot i dolznosta da rabotis
posteno u firmata bez upotreba na religija vnatre

Go cenam nivniot hrabar stav sto postapuvaat spored svojata sovest . Sepak, BOG e na prvo mesto , posle se drugo.

Gi poddrzuvam , bidejki se dobri i cesni rabotnici. Obicno i gazdite imaat razbiranje za nivniot stav, ama ne site gazdi...posebno vo firmi kade se raboti 24/7 .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:37
kazi dali se slozuvas za niven odnos kon biznis svetot i dolznosta da rabotis
posteno u firmata bez upotreba na religija vnatre

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:31

vidi
postoi biznis na svetot
toj ne priznava religii
ako si izbrkan od rabota oti ne rabotis vo sabota i petok vtora smena toa e radi biznisot a ne poradi prorostvoto na elena vajt

Jas sum dobro zapoznaen so ucenjata na Adventistite i imam mnogu dobri prijateli od niv, taka da gi pocituvam i ne bi sakal da bidam licemeren i da zboruvam protiv niv, iako ne se slozuvam so nekoi nivni ucenja.

A inaku za Sabotata, vo pravo si, gi gonat od rabota zaradi biznis. Bogot na ovoj svet se Parite ( Mamon)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:27
vidi
postoi biznis na svetot
toj ne priznava religii
ako si izbrkan od rabota oti ne rabotis vo sabota i petok vtora smena toa e radi biznisot a ne poradi prorostvoto na elena vajt

Изменето од anakin - 15.Јули.2010 во 15:28

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:25

Tuku, Elena Vajt kako sto predvidela taka i se slucuvaat rabotite kako sto gledam.

Taa predviduva deka Katolicite, Pravoslavnite i Protestantite ke se obedinat, potoa ke dojde Antihristot, ke stane vodac i ke se obedinat site religii i ke go vospostavat denot Nedela za zadolzitelen den za praznuvanje za cel svet.

Togas Adventistite ke imaat problem bidejki ke praznuvaat Sabota namesto Nedela i ke bidaat progonuvani.

Toa e spored prorostvata na Elena Vajt.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:00
Restriktirajte se od delenje epiteti "milo", "drago", "zlatno" i slichno. Sosem dovolno e da gi koristite nikovite na chlenovite.

Isto taka, restriktirajte se od patroniziranje na svoite poslabo educirani sogovornici koga gi elaborirate svoite teoloshki znaenja.

Изменето од Messenger - 15.Јули.2010 во 15:05
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 21:51
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

А ти, златно, подобро е да почнеш да читаш и православна теологија, за да почнеш да ги сфаќаш бесмисленостите кои се шпекулираат. И еве ти една информација, за да не „прпаш“ и „скокаш“ ниту ти: Да беше папата признат како прв меѓу патријарсите, на Литургиската богослужба ќе мораше ОБАВЕЗНО да се спомнува. А од 2007, кога се вели дека е донесена таа мистериозна одлука, па се’ до сега, јас сум била на стотина Литурги (и во МПЦ и во ГПЦ и во БПЦ и во РПЦ...) и замисли, во ниту една од тие Литругии не се спомнало ниту „п“ од папа.

Поздрав до тебе, братче

ХА ХА ХА ...

Убаво ти реков МИЛО дека не читате, затоа ви останува само „скокањето“ и „ прпањето“!

Како прво, Мило, јас не сум ЗЛАТНО, како што ме нарекуваш!

Како второ, да читам православна теологија? Па ти Мило, немаш толку години, колку што јас сум читал православна литература. И што има врска православната теологија, за да почнам да ги сфаќам бесмисленостите кои се шпекулираат?
Јас негледам никаква шпекулација, туку информација дека во Равена нешто се потпишало. А што? Е тоа покасно ќе се слушни.

Како трето, ми кажуваш, ако папата беше признат од православните ќе се спомнуваше на православните литургии.
Па каде јас ти ТВРДЕВ дека папата беше признат од православниоте? Јас едноставно го потврдив тоа што Благој го напиша, дека се потпишал документ во Равена помеѓу католиците и православните. Ви ги ставив линковите од медиумите кои што известуваа за овој настан „ПОД НОС“ и ништо друго не напишав ниту тврдев!

А тоа дали некој - некого признал или непризнал, право да ти кажам „ИЧ ГЛАВА НЕ МЕ БОЛИ“!
Каква „ПОПАРА “ ви надробиле или каква „МАНЏА“ ви зготвиле вашите побратими православци, ќе разберите само тогаш кога ќе ѕирнете во тенџерето во кое што било готвено, со други зборови, тогаш кога ќе ја прочитате содржината од документот потпишан во Равена.
А до тогаш.....можите само да „СКОКАТЕ“ и да „ПРПАТЕ“ Мило, без да знаете што е сварено во тенџерето и каква „запршка“ ви направиле..

И за крај би завршил со зборовите: не џабе е речено „ТАМУ КАДЕ ШТО ЧАДИ, ТАМУ И СЕ ЈАДИ“!   

Со почит, Госпел.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 21:48
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Папата 2007 година ја потврди полноважноста на догмата дека нема спасдение вон римо-католичката црква(а ако нема, бадијала им се верските дијалози), така да за унија не може да стане збор, освен ако православните не се преобратат во римо-католици.

Се во свое време, работите се движат во насока во која самата Библија ја кажува, на некој можeби тоат не му се допага,ние не можеме нисто да промениме.
НО МОЖЕМЕ ДА ГО ИЗБЕРЕМЕ ПРАВИОТ ПАТ -- ИЗБОРОТ Е НАШ

Можеби овој сти од Библијата кажува на кого поголемиот дел од светот му се поклони и кого слави.

Зашто, иако Го познаа Бога, не Го прославија како Бог, ниту показаа благодарност,туку станаа суетни во своите мисли и нивното неразумно срце се помрачи.Зборувајки дека се мудри, станаа безумни, и ја заменија славата на нераспадливиот Бог со слика слицна на распадлив човек ...( Римјаните 1,21-24).

Изменето од Blagoj_s - 14.Јули.2010 во 23:48
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.