|
Што е Адвентистичката црква? |
Внеси реплика | страница <1 678910 39> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od shto kje se spasuvame prijatele moj????
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spasenieto nema cena!!!![/QUOTE]koe spasenie????????????????toa sto jas gi slavam lugjeto ili toa sto ti ja slavis sabotata[/QUOTE] Ovoj odgovor go imas vo Biblijata,taa najdobro kazuva sto treba da pravime ikako mozeme da se spasime, tuka mudruvanje nema. Podrav prijatele Изменето од Blagoj_s - 15.Јули.2010 во 21:20 |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koe spasenie???????????????? toa sto jas gi slavam lugjeto ili toa sto ti ja slavis sabotata Изменето од anakin - 15.Јули.2010 во 19:37 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da vo pravo si, den za odmor na Muslimanite e petok, za Evreite e sabota, a za Hristijanite e nedela. Spored prorostvoto na Elena Vajt ( znaci go prenesuvam nejziniot stav ne mojot, da ne se razbereme pogresno) , nasilno ke bide nametnat denot Nedela za odmor so zadolzitelen zakon za site religii, vodac ke im bide Antihristot koj ke se pretstavuva za veteniot Mesija i religiite ke se soglasat so toj zakon zaradi mirot i prosperitetot na covestvoto. Onie sto nema da se soglasat so ovoj zakon kje bidat progonuvani. Dali ke se ostvari ova predviduvanje na Elena Vajt, ostanuva da vidime ... |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Согласно моите скромни познавања за деновите за одмор во другите религии, чинам дека тоа не е Недела кај Муслиманите, Будистите, Хиндуистите. Навистина не ми е јасно како другите религии ќе се согласат со тоа денот Недела а биде ден за одмор, ако не е така согласно нивните учења. |
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spasenieto nema cena!!!! |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go cenam nivniot hrabar stav sto postapuvaat spored svojata sovest . Sepak, BOG e na prvo mesto , posle se drugo. Gi poddrzuvam , bidejki se dobri i cesni rabotnici. Obicno i gazdite imaat razbiranje za nivniot stav, ama ne site gazdi...posebno vo firmi kade se raboti 24/7 . |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kazi dali se slozuvas za niven odnos kon biznis svetot i dolznosta da rabotis
posteno u firmata bez upotreba na religija vnatre |
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum dobro zapoznaen so ucenjata na Adventistite i imam mnogu dobri prijateli od niv, taka da gi pocituvam i ne bi sakal da bidam licemeren i da zboruvam protiv niv, iako ne se slozuvam so nekoi nivni ucenja. A inaku za Sabotata, vo pravo si, gi gonat od rabota zaradi biznis. Bogot na ovoj svet se Parite ( Mamon) |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vidi
postoi biznis na svetot toj ne priznava religii ako si izbrkan od rabota oti ne rabotis vo sabota i petok vtora smena toa e radi biznisot a ne poradi prorostvoto na elena vajt Изменето од anakin - 15.Јули.2010 во 15:28 |
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tuku, Elena Vajt kako sto predvidela taka i se slucuvaat rabotite kako sto gledam. Taa predviduva deka Katolicite, Pravoslavnite i Protestantite ke se obedinat, potoa ke dojde Antihristot, ke stane vodac i ke se obedinat site religii i ke go vospostavat denot Nedela za zadolzitelen den za praznuvanje za cel svet. Togas Adventistite ke imaat problem bidejki ke praznuvaat Sabota namesto Nedela i ke bidaat progonuvani. Toa e spored prorostvata na Elena Vajt. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Restriktirajte se od delenje epiteti "milo", "drago", "zlatno" i slichno. Sosem dovolno e da gi koristite nikovite na chlenovite.
Isto taka, restriktirajte se od patroniziranje na svoite poslabo educirani sogovornici koga gi elaborirate svoite teoloshki znaenja. Изменето од Messenger - 15.Јули.2010 во 15:05 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХА ХА ХА ... Убаво ти реков МИЛО дека не читате, затоа ви останува само „скокањето“ и „ прпањето“! Како прво, Мило, јас не сум ЗЛАТНО, како што ме нарекуваш! Како второ, да читам православна теологија? Па ти Мило, немаш толку години, колку што јас сум читал православна литература. И што има врска православната теологија, за да почнам да ги сфаќам бесмисленостите кои се шпекулираат? Јас негледам никаква шпекулација, туку информација дека во Равена нешто се потпишало. А што? Е тоа покасно ќе се слушни. Како трето, ми кажуваш, ако папата беше признат од православните ќе се спомнуваше на православните литургии. Па каде јас ти ТВРДЕВ дека папата беше признат од православниоте? Јас едноставно го потврдив тоа што Благој го напиша, дека се потпишал документ во Равена помеѓу католиците и православните. Ви ги ставив линковите од медиумите кои што известуваа за овој настан „ПОД НОС“ и ништо друго не напишав ниту тврдев! А тоа дали некој - некого признал или непризнал, право да ти кажам „ИЧ ГЛАВА НЕ МЕ БОЛИ“! Каква „ПОПАРА “ ви надробиле или каква „МАНЏА“ ви зготвиле вашите побратими православци, ќе разберите само тогаш кога ќе ѕирнете во тенџерето во кое што било готвено, со други зборови, тогаш кога ќе ја прочитате содржината од документот потпишан во Равена. А до тогаш.....можите само да „СКОКАТЕ“ и да „ПРПАТЕ“ Мило, без да знаете што е сварено во тенџерето и каква „запршка“ ви направиле.. И за крај би завршил со зборовите: не џабе е речено „ТАМУ КАДЕ ШТО ЧАДИ, ТАМУ И СЕ ЈАДИ“! Со почит, Госпел. |
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се во свое време, работите се движат во насока во која самата Библија ја кажува, на некој можeби тоат не му се допага,ние не можеме нисто да промениме. НО МОЖЕМЕ ДА ГО ИЗБЕРЕМЕ ПРАВИОТ ПАТ -- ИЗБОРОТ Е НАШ Можеби овој сти од Библијата кажува на кого поголемиот дел од светот му се поклони и кого слави. Зашто, иако Го познаа Бога, не Го прославија како Бог, ниту показаа благодарност,туку станаа суетни во своите мисли и нивното неразумно срце се помрачи.Зборувајки дека се мудри, станаа безумни, и ја заменија славата на нераспадливиот Бог со слика слицна на распадлив човек ...( Римјаните 1,21-24). Изменето од Blagoj_s - 14.Јули.2010 во 23:48 |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |