|
Дали се срамиме или гордееме со големите споменици |
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Автор | ||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
A koj da znae shto da pravime koga onie koi treba da ni kazat, koj nie gi smetame za u7ceni pamet ni izvadija. Ednite velat vaka, drugite onaka.
Споменикот на Александар и црквата на Вранишковски |
||||||||||
Siuxi
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
zavisi spomenokot na koj heroj e
|
||||||||||
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Slusam deka momentalno se bara firma sto ke gi odrzavala spomenicite.... E dobro be,pak pari za niv?
Nemozam da se iznacudam,do koga so ovie spomenici niz zemjava ke se borime i ke gi slusame samo niv? |
||||||||||
ZOTE
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 627 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Дај вратете ја... Кај ќе моча сеа шмизлата? :) |
||||||||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Miki car si,me iznasmea... |
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
em zbesnat , em opaska dignata...............em "m..a" do zemja ???
toa e ??? sto asocira ??? |
||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
shteta,..ne ja vidov ,...a, dobra ideja bila,..alal da mu e na toj shto ja "montiral" tamu,...ama ,sega ,..koga ja nema povekje, (valjda nemalo kanalizacija na mestoto! ),...sranjata ke ostanat,..nasekade,...kako i dosega,..,...........................
|
||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Do kade li ke odi rabotava so spomenicite ????? |
||||||||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Веќе е отстранета скулптурата под работно име “Празнење“...
|
||||||||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Ако шолјата ја поставил некој во знак на протест, или дури на заебанција, тоа само значи дека духот на македонецот не е мртов.
Има надеж, ќе потрае, ама има надеж за македонците.
|
||||||||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||||||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
„Празнење“ на улица МакедонијаСкулптура на веце-шолја, насловена како „празнење“, викендов осамна во паркот кај Спомен-домот на Мајка Тереза во Скопје. На постаментот на веце-шолјата, за која никој од вработените во соседните дуќани не знаеше да каже кога е поставена, стои дека е изработена од Павел Шатев со натпис „Културата на Министерството на РМ“, објавува Шпиц. Иако изгледот на скулптурата, на прв поглед упатува на заклучок дека станува збор за дел од владиниот проект за поставување 35 скулптури во централното градско подрачје, во Министерството за култура негираат дека имаат каква било врска со споменикот, кој ги вџаши скопјани. Колку за објаснување, самото име на авторот, е лик од историјата на Македонија, односно прочуениот солунски атентатор, а на плочата нема година на поставување и потпис од Министерството за култура, како на останатите скулптури што неодамна се поставени. Освен тоа, алузијата со името на авторот упатува и на неодамна формираниот истоимен институт за политички истражувања, чиј основач е ВМРО-ДПМНЕ. Проектот за поставување 35 скулптури во центарот на градот, Министерството за култура го почна во јануари годинава со поставување на скулптурата Заљубени. .....................................................................................................................
da ti postavat skulptura na srede plostad i da ne znaes koj ja postavill e sramno ... a dokollku e dell od vlladinite proekti navistina ova e golema navreda za gragjanite na Skopje ...
|
||||||||||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||||||||||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs017.snc1/4225_86007118394_673673394_1817953_1324920_n.jpg
Ova skulptura mie najjaka:) |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |