|
Топлификација |
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..glup si bil , vikash ...a?........ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...tuku,..od petnaesetti ti nemash ''zemeno'' ni kalorija od onie tvoine topli ljubimci...a , jas si potroshiv desetini KW za da se (z)gream ovie nekolku dena ! ...ama , aj shto jas si se greev ,..tuku i tebe sum te greel!! ...i togash , mi stana ''jasno''zoshto tolku struja si potroshiv. ...i sega,...ke mi platish li pola od strujata shto ja potroshiv? ...mislam,... ...na komshijata tvoj,...fer e da mu tropnesh na vrata i da mu dadesh 50% od sumata shto toj ..samiot...ke ti ja opne?! ..a? ...i izvini ushte ednash,..shto brza se drznal ete...i glupaviot da go (po)fali ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...bash ubavo nabroja!
...sé se toa ...taksi..i toa drzavni,...koishto ne mozat i da bidat na drug! ...izgleda,...ke treba i jas da pochnam da gi pcujam mushteriite na toplifikatorite ( i toa onie shto im ostanale verni i pokraj seto dupenje shto im go vrshat, preku cela godina !),...namesto niv ! ...vekje mi se smachi od ...glupavi rezoni i ''pravdanja''! |
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...тоа ти е слично како и : -таксата за МТВ -пензиското осигурување.. -здравственото осигурување.. -бесплатното образование... -такса за екологија.. -такса за патишта... -такса за водостопанство.. -такса за пасишта(ова не е грешка,да пасишта).. -такса за улично осветлување!..и многу други. Интересно е пак,што некои компании на пример,пред да одвои пари за данок,акциза царина..ти засметува некој свој данок од цирка 33,33% и не ти е јасно што е тоа!.Ја оставивме СФРЈ во пеколот,ама кога им одговара на некои по потреба си ја споменуваме како држава...за пример! затоа ве предупредувам за секој случај..ако поминува двокатниот или украинскиот покрај тебе,наведни си поглед или сврти си на друга страна..што е сигурно сигурно е...!Не зјапајте пезполезно во спомениците по плоштадот,по жицницата на Водно....стварно може да Ве чини нешто. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа во превод значи рекет? или тоа беше присилно наплаќање на (не)достапна услуга?
Овие од топлификација се .......... 2 во 1! .. ..
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sabajlevo se smrznav!
...si vikam , aj ja malku mufte da se pogream i ...ne potroshiv ni Wat za toa! ...pa,...neli be,...vash*te ebani cevki i pregreani zidovi ke me toplat?!
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..i imash srekja shto ne pobarale ''puna''cena za iskluchenite,...inache ,...ke dobieja 50% ...garant! ...ama ,...glupavi beee,..glupavi ...toplifikatori !
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..и за тебе така треба!.размрдај се малку...а и пари за адвокати ваљда имаш!Ние брат немаме...ниту пари,ниту саГлам адвокати.За до Стразбур ми треба претседател на Врховен или на Уставен суд..другите со исклучок се дери кожа или гола вода. и ова имај го впредвид...ако може Владава наша по цел свет да оди и да тропа на сите врати барајќи правдина зошто не би можел и ти... Со среќа!. |
|
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а бе динар не давам за нешто што не користам, до стразбур ќе го терам случајот ако треба.
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mislam deka kazav,..... ako pomine ova ( kaj shto vekje ednash ne pominalo , pa ne gledam zoshto pak nekoji debili go ''nudat''):
...da si ebesh drzavata ,...vo koja shto nekoj si pravilnik na privatna( pa i javna da e!) firma,...e pojak od ...ustavot i zakonite na taa zemja! ...i narodot...da ne zaboravam!
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ееее,ама сте ми чудни..... ...а јас што не ја гледам ни два минути МТВ,а плаќам 100х100(и со букви100%)од сметката како некој друг што цел ден кисне и гледа реклами како се нижат "успесите" и походот кон ....незнам кои и каде....што да правам?..кај да се жалам.А? Ќе плаќате бре...и сите треба да платат за греење што го немеет..и оние од Струмица...Охрид..Гевгелија.....ееее,и Тетово,тоа ќе го заборавев.
т.н.данок за некористење на достапна услуга.http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19891&PID=2728272#2728272. Изменето од zagor - 06.Април.2012 во 23:18 |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку и да сака човек да остане рамнодушен на ова што го прави топлификација, навистина не може. По сите кодекси не е прифатливо (освен по македонскиот). Си имаат правилник според кој ако температурата е над 12 степени го исклучуваат ВЕДНАШ парното, а за да го пуштат им требаат 3 дена едно подруго да е под 12
Морбидно е човек да помисли а не да реализира луѓето со мали деца, болни и стари да можат да седат дома без греење? Значи сакале нејкеле МОРА да греат со нешто друго, а сметката за парно мора да ја плаќаат. И по која логика тогаш кога некој нуди никаква услуга да бара односно наредува луѓето да МОРААТ да плаќаат и да не може да с еоткажат. Прочита еден интересен коментар на некој од порталите упатен кон новинарите-Да не пишуваат написи додека не изнајдат решение како да се надмине проблемот со самоволието на топлификација. |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kako shto i kazav,...
Дали и колку ќе се плаќа за исклучено парно
...a be,...ovie slepcive od tamu, navistina se ...glupavi !! ...a be,...pobaraj im na iskluchenite,... (a,isklucheni i od pametot, izgleda!)...100% da plakjaat i ako se iskluchat,.. ...pa ete, posle ke bidat presreknji ako plakjaat samo pola ... ...a be,....izgleda deka gluposta e rezervirana samo za lugjeto od ...ovie prostori! ...ne deka ja nema na drugi mesta ,ama ...ovoj narod tolku go naviknaa na nea ,...taka da....stanal dozivotno imun,...pa kolku i nekoj da go ...iz''dupi''! a be, bugarinche...navistina li be,...ti plakjash 15% ?
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали и колку ќе се плаќа за исклучено парно ќе се знае во септемвриПретседателот на Регулаторната комисија за енергетика Димитар Петров денеска информира дека правилниците во делот на топлинската енергија се во работна верзија и очекува да бидат донесени до почетокот на новата грејна сезона, а дотогаш ќе ги слушаат забелешките од сите инволвирани страни.- До септември планираме да ги донесеме правилниците за условите за снабдување, за тарфиниот систем и за цени, како и мрежните правила за операторот на дистрибутивниот систем, изјави Петров пред почетокот на тркалезната маса за реализација на препораките од извештајот на „Doing Business 2012“ кои се однесуваат на пристапот до електроенергетските мрежи.Моделите во условите за снабдување, нагласи, се разработени согласно нивните согледувања за досегашниот начин на функционирање на пазарот на топлинска енергија, а користени се и искуствата од околните држави, како и од државите членки на ЕУ. - Ги користиме тие искуства како податок за да имаат можност сите заинтересирани страни да го дадат своето мислење во однос на текстот на условите за снабдување. Тоа не значи дека ќе ги имплементираме во нашите услови за снабдување. Процентот од 50 отсто од цента што треба да го плаќаат граѓаните кои се склучени од системот за греење функционираше до одлуката на Уставниот суд во февруари 2009 година и е ставен во работната верзија како тогашен процент. Тоа апсолутно не значи дека ќе биде усвоен, но сега не би можел да прецизирам колкав ќе биде процентот, рече Петров. Тој додаде дека граѓаните кои се исклучиле од системот за централно греење во Бугарија плаќаат 15 отсто од надоместокот за користење топлинска енергија. Се надевам дека Емил ќе каже како е таму... |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a be,....mislam,... na vas ...koi shto ste u....k'o shto bi rekol koj sum jas...."u pichku materinu",...deka ne ve boli! ...ama , gi zaboluva i toa kako,...onie bezbroj iljadnici vo makedonija, ...shto istoto go...''pravat''...shto i zena mi ! ...a be,..idete uuu, ...upsss...tamu ste bile ...vekje!
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |