IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - Топлификација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Топлификација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2012 во 16:33
Originally posted by zagor zagor напиша:

brza напиша за мене...ејјј,за мене!изненадување

...porano tebe te smetav za eden od popametnite tuka,...a, pod pamet ne podrazbiram golo redenje na fakti ,brojki i sl.,...i ''plasiranje'' na tugja ''pamet''...ama , sega me razochara!

ee,...izvini togash ,...sum zgreshil изненадување..shto rekov deka si bil pameten ..a ono,
..glup si bil , vikash ...a?збунетост........намигнување
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...tuku,..od petnaesetti ti nemash ''zemeno'' ni kalorija od onie tvoine topli ljubimci...a , jas si potroshiv desetini KW za da se (z)gream ovie nekolku dena !

...ama , aj shto jas si se greev ,..tuku i tebe sum te greel!! изненадување...i togash , mi stana ''jasno''zoshto  tolku struja si potroshiv.изненадување

...i sega,...ke mi platish li pola od strujata shto ja potroshiv?збунетост
...mislam,...

...na komshijata tvoj,...fer e da mu tropnesh na vrata i da mu dadesh 50% od sumata shto toj ..samiot...ke ti ja opne?!

..a?збунетост

...i izvini ushte ednash,..shto brza se drznal изненадувањеete...i glupaviot da go  (po)fali !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2012 во 15:10
...bash ubavo nabroja!аплауз
...sé se toa ...taksi..i toa drzavni,...koishto ne mozat i da bidat na drug!

...izgleda,...ke treba i jas da pochnam da  gi pcujam mushteriite na toplifikatorite ( i toa onie shto im ostanale verni i pokraj seto dupenje shto im go vrshat, preku cela godina !),...namesto niv !

...vekje mi se smachi od ...glupavi rezoni i  ''pravdanja''!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2012 во 00:37

...тоа ти е слично како и :

-таксата за МТВ

-пензиското осигурување..

-здравственото осигурување..

-бесплатното образование...

-такса за екологија..

-такса за патишта...

-такса за водостопанство..

-такса за пасишта(ова не е грешка,да пасишта)..

-такса за улично осветлување!..и многу други.

Интересно е пак,што некои компании на пример,пред да одвои пари за данок,акциза царина..ти засметува некој свој данок од цирка 33,33% и не ти е јасно што е тоа!.Ја оставивме СФРЈ во пеколот,ама кога им одговара на некои по потреба си ја споменуваме како држава...за пример!

затоа ве предупредувам за секој случај..ако поминува двокатниот или украинскиот покрај тебе,наведни си поглед или сврти си на друга страна..што е сигурно сигурно е...!Не зјапајте пезполезно во спомениците по плоштадот,по жицницата на Водно....стварно може да Ве чини нешто.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2012 во 11:13
Originally posted by zagor zagor напиша:

т.н. данок за некористење на достапна услуга

збунетост тоа во превод значи рекет?  или тоа беше присилно наплаќање на (не)достапна услуга?

Овие од топлификација се .......... 2 во 1!   .. изненадување..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2012 во 09:26
sabajlevo se smrznav!изненадување

...si vikam , aj ja malku mufte da se pogream i ...ne potroshiv ni Wat za toa!

...pa,...neli be,...vash*te ebani cevki i pregreani zidovi ke me  toplat?!

...ili , najdovte glup narod pa, ke mu go ''vrtite'' negoviot shirok gaz,...za  koj kako i kolku saka da mu go  opnuva !?лутинаzatoa...eve ...da povtoram ,..vekje  po tret pat:
Originally posted by brza brza напиша:

ke ti e*am i drzavata i imeto nejzino i..narod i se vo ovaa ebena zemaja,..ako go dozvoli ova!!лутина

...i bog da dade da ja snema od licevo na planetata ako  navistina   bide taka kako shto zamislile  kretenite od tamu !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 14:11
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

а бе динар не давам за нешто што не користам, до стразбур ќе го терам случајот ако треба.

..ma ,..ne se isplati vekje,..samo 20-30% ke im davash!...treba da bidesh zadovolen i  da im napishesh edno pismence  so blagodarnost,...a ne po strazbur da mi shetash !изненадување

..i imash srekja shto ne pobarale ''puna''cena za  iskluchenite,...inache ,...ke dobieja 50% ...garant!намигнување

...ama ,...glupavi beee,..glupavi ...toplifikatori !изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 12:41

..и за тебе така треба!.размрдај се малку...а и пари за адвокати ваљда имаш!Ние брат немаме...ниту пари,ниту саГлам адвокати.За до Стразбур ми треба претседател на Врховен или на Уставен суд..другите со исклучок се дери кожа или гола вода.

и ова имај го впредвид...ако може Владава наша по цел свет да оди и да тропа на сите врати барајќи правдина зошто не би можел и ти...

Со среќа!.

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 04:15
а бе динар не давам за нешто што не користам, до стразбур ќе го терам случајот ако треба.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 00:17
...mislam deka kazav,..... ako pomine ova ( kaj shto vekje ednash ne pominalo , pa ne gledam zoshto pak nekoji debili  go ''nudat''):

...da si ebesh drzavata ,...vo koja shto nekoj si pravilnik na privatna( pa i javna da e!) firma,...e pojak od ...ustavot i zakonite na taa zemja!

...i narodot...da ne zaboravam!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2012 во 23:12

ееее,ама сте ми чудни.....изненадување

...а јас што не ја гледам ни два минути МТВ,а плаќам 100х100(и со букви100%намигнување)од сметката како некој друг што цел ден кисне и гледа реклами како се нижат "успесите" и походот кон ....незнам кои и каде....што да правам?..кај да се жалам.А?

Ќе плаќате бре...и сите треба да платат за греење што го немеет..и оние од Струмица...Охрид..Гевгелија.....ееее,и Тетово,тоа ќе го заборавев.среќа

т.н.данок за некористење на достапна услуга.http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19891&PID=2728272#2728272.

Изменето од zagor - 06.Април.2012 во 23:18
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2012 во 21:45
Колку и да сака човек да остане рамнодушен на ова што го прави топлификација, навистина не може. По сите кодекси не е прифатливо (освен по македонскиот). Си имаат правилник според кој ако температурата е над 12 степени го исклучуваат ВЕДНАШ парното, а за да го пуштат им требаат 3 дена едно подруго да е под 12збунетост
Морбидно е човек да помисли а не да реализира  луѓето со мали деца, болни и стари да можат да седат дома без греење? Значи сакале нејкеле МОРА да греат со нешто друго, а сметката за парно мора да ја плаќаат. И по која логика тогаш кога некој нуди никаква услуга да бара односно наредува луѓето да МОРААТ да плаќаат и да не може да с еоткажат. Прочита еден интересен коментар на некој од порталите упатен кон новинарите-Да не пишуваат написи додека не изнајдат решение како да се надмине проблемот со самоволието на топлификација.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2012 во 15:41
...kako shto i kazav,... Дали и колку ќе се плаќа за исклучено парно 

...a be,...ovie slepcive od tamu, navistina se ...glupavi !!изненадување

...a be,...pobaraj  im na iskluchenite,... (a,isklucheni  i od pametot, izgleda!)...100% da plakjaat i ako se iskluchat,..

...pa ete, posle ke bidat presreknji ako  plakjaat samo pola ...смеење

...a be,....izgleda deka  gluposta e  rezervirana samo za lugjeto od ...ovie prostori!збунетост

...ne deka ja nema na drugi mesta ,ama ...ovoj narod tolku go naviknaa na nea ,...taka da....stanal  dozivotno imun,...pa kolku i nekoj da go ...iz''dupi''!

a be, bugarinche...navistina li be,...ti plakjash 15% ?
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2012 во 15:34

Дали и колку ќе се плаќа за исклучено парно ќе се знае во септемврима ајде

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Димитар Петров денеска информира дека правилниците во делот на топлинската енергија се во работна верзија и очекува да бидат донесени до почетокот на новата грејна сезона, а дотогаш ќе ги слушаат забелешките од сите инволвирани страни.

parno.jpg240
- До септември планираме да ги донесеме правилниците за условите за снабдување, за тарфиниот систем и за цени, како и мрежните правила за операторот на дистрибутивниот систем, изјави Петров пред почетокот на тркалезната маса за реализација на препораките од извештајот на „Doing Business 2012“ кои се однесуваат на пристапот до електроенергетските мрежи.

Моделите во условите за снабдување, нагласи, се разработени согласно нивните согледувања за досегашниот начин на функционирање на пазарот  на топлинска енергија, а користени се и искуствата од околните држави, како и од државите членки на ЕУ.

- Ги користиме тие искуства како податок за да имаат можност сите заинтересирани страни да го дадат своето мислење во однос на текстот на условите за снабдување. Тоа не значи дека ќе ги имплементираме во нашите услови за снабдување. Процентот од 50 отсто од цента што треба да го плаќаат граѓаните кои се склучени од системот за греење функционираше до одлуката на Уставниот суд во февруари 2009 година и е ставен во работната верзија како тогашен процент. Тоа апсолутно не значи дека ќе биде усвоен, но сега не би можел да прецизирам колкав ќе биде процентот, рече Петров.

Тој додаде дека граѓаните кои се исклучиле од системот за централно греење во Бугарија  плаќаат 15 отсто од надоместокот за користење топлинска енергија.

Се надевам дека Емил ќе каже како е таму...

I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2012 во 16:23
Originally posted by brza brza напиша:

...a, be ,...zena mi 3 nedeli raboti ...za da go plati samo parnoto...i toa sekoj mesec....cela godina!

...a be,...
...a,be,..navistina ve sfakjam deka voopshto ne ve boli za toa shto zena mi  se machi...da go plati...да

...a be,....mislam,... na vas ...koi shto ste u....k'o shto bi rekol  koj sum jas...."u pichku materinu",...deka ne ve boli!

...ama , gi zaboluva i toa kako,...onie bezbroj iljadnici vo makedonija,

...shto istoto go...''pravat''...shto i   zena mi !

...a be,..idete uuu,

...upsss...tamu ste bile ...vekje! изненадување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.