|
Македонска збирка на глупости |
Внеси реплика | страница <1 678910 31> |
Автор | |||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Само да те исправам.. ЕЛЕМ не се продаде туку ЕСМ се продаде... ЕЛЕМ, МЕПСО и сегашен ЕВН се три различни правни субјекти. Инаку факт е и се гледа дури од Марс дека ова е политички конструиран протест колку да се каже, еве и ми имамо коња за трку, а при тоа не познавајќи ја добро ситуацијата со ЕВН и поскапувањето на струјата.. Имено ЕВН како што сите знаеме е испорачател т.е трговска куќа која го има ексклузивното право да продава електрична енергија до крајниот потрошувач. ЕВН има едвај 5% влијание врз поскапувањето на цената на струјата... Најбитните субјекти околу поскапувањето на струјата се Регулаторна, ЕЛЕМ и Мепсо.. ЕВН е чист бизнис.. Купи продај само, без право на своеволно поскапување на струјата... Така да тие што се појавија на овие протести испаѓаат повеќе од смешни... Како прво незнаат за што протестираат, како второ не се запознаени како одат работите околу цената на струјата, како трето настапија премногу прозирно... Јас дури и се изнасмеав на тоа што го читаше дотичната госпоѓа пред камерите, а при тоа политички диригираните медиуми им дадоа толку голема важност, чиниш тоа е општо и масовно собирање на народот... Туку на таква глупост може само необразуван или недоволно упатен човек да падне и да поверува... Според мене, уште еден бисер во низата на оваа "власт".... |
|||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Само во Македонија има протести и контрапротести. Едно е да се протестира против политички опции, ама да се протестира против протести за социјалниот момент во кој се поскапува не е блиску до паметот.
Сите ние знаеме дека во времето на СДСМ се продаде ЕЛЕМ и никој тоа не го оправдува, ама мора ли маката на народот да се политизира? Контрапротести и за поскапувањата |
|||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
сега јас како стручњак по се, ќе ви кажам дека -еден час летање во просек чини 150 евра..ако на тоа се додаде авантата(100%)излегува 300 евра час.Така кажуваат ФАКТИТЕ. -тоа за гранатите нема врска,пошто таа рѓосана бомба од почетокот на минатиот век кога ќе пукне т.е. експлодира,нема шанси да го оштети авионот и на височина од само 50 метри..камоли повисоко. -а тоа дека од водата ќе се направи спој на електричните водови е зива глупост,замајување на публиката....исто како и оштетување на домовите.Подобро кров прокиснат отколку пеплосана куќа. ..јасно? |
|||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||||||||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
стварно а од кај ти се "фактиве" ?????
|
|||||||||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Не знам од каде ги најде твоите факти, но виcтинските факти велат дека радијусот на летање на авионот кога не е товарен со вода изнесува околу 1300 км. Кога е товарен тоа е значително помалу. Кога се наоѓа на терен, при полнење со вода, маневрирање околу запаленото земјиште и враќање до аеродромот за полење со гориво, вистинскиот ефект на оперирање од аспект на гасењето пожар во однос на трошењето гориво и неговиот радијус на оперирање е намален уште повеќе. За посочените шрапнели мислам дека не може да коментира никој кој не е стручно и искуствено упатен во таа работа. Доколку лицата кои се одговорни за гасењето на пожарот и користењето на авионите го тврдат тоа, тогаш за мене тоа е повалидно отколку чаршијските муабети. http://www.airtractor.com/aircraft/802f-fire-boss |
|||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
чисто факти
авионите имаат капацитет од 961 литар гориво, и домет од скоро 3000 километри, што значи околу 10 часа летање при максимална брзина, а тоа не се 300 литри на еден час... дури и да го земеме фактот дека трошат повеќе гориво поради помалата аеродинамичнос, и тоа што површината за полетување, слетување и полнење вода им е водена, пак не ја зголемува потрошувачката којзнае колку да не збориме па за глупостите што ги треселе со гранатите, да не ги погодел шрапнел... па не е оа противавионска артилерија мајке му, туку обични гранати, кои нема да фрлат шрапнел повисоко отколку што се високи дрвата, а авионот лета најмалку некои десет метра над нив |
|||||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
.....лесно ти е тебе!. Македонија гори brzа се сонча.и тоа у Грција,кај непријатеЉите наши....дознава еден новинар на невладина агенција.. туку за авионите,не било само горивото во прашање,туку и не можеле да летаат ноќе оти не гледале..па се прешувам сега после ова погоре напишаното од тебе,дали некој намерно чека да се стемни и да не се интервенира. ....ни изгоре Македонијава како секоја година порано,оваа година и до поголеми штети и човечки животи...отиде шумата неповрат,акцијата за пошумување замира ради политика....со еден збор..ПЕКОЛ не чека. |
|||||||||
|
|||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Ова е токму за тука, здравје поголема глупост-секој месец некој Скопјанец да му плаќа по 10 ден од квадрат на некој акционер од Топлификација оти нели на крај парите ги делат акционерите. Ако како што велат за да не бидат оштетени останатите станари која ја плаќаат и сумата за исклучениот комшија, тогаш парите треба да одат на сметка на куќниот совет. Вака нели се наплаќа 2 пати- и фиксно по 10 денари квадрат од оној кој не се грее и од фиксно дел од поделената вкупна сума распоредена на другите станари-оној кој се грее
Имаме ли луге ние правници кои знаат да ги толкуваат законите? Ќе се греат на струја, но ќе плаќаат и за парно Изменето од mamamd - 06.Јули.2012 во 07:36 |
|||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
СКАПИТЕ ПРОТИВПОЖАРНИ АВИОНИ НЕИСКОРИСТЕНИ Не гасат пожари оти многу трошатТрите
противпожарни авиони што ги набави државата за гасење пожари, стојат
неискористени, оти трошат многу гориво. Според Дирекцијата за заштита и
спасување, еден ер-трактор АТ-802, типот на авион што го има Македонија,
за час летање може да изарчи и до 300 литри гориво, во зависност од
начинот на кој се маневрира со леталото. Тоа е главната причина велат од
Дирекцијата за нивната слаба искористеност. За овие четири години колку
што ги имаме тие учествувале во гасење само на неколку поголеми пожари. ========================================================= 300 evra...od chas?! ..........a shto !...znachi,Debilite ke chekaat da se rashiri pozarot ,pa posle da im letnat vaionite? ...pa, dobro be,...ima li nachi,, da go izbrishe chovek svoeto poteklo,...zatoa shto chitajki i gledajki kakvi se gluposti nema da izlezat od makedonska usta, ...na chovek mu ide da se srami shto e pripadni negov ! ...znachi vaka vikaat Idiotite od '''shumite'': ...znachi,...nekoe suvo ako ledinche se zapalilo nekako, i nekoja grmushka jasno,...pa ,dodeka ovie Imbecilive go sfatat dimot...vekje desetini grmushki i trevata okolu niv ke gorat,... znachi,...togash , tie ke mu ja pratat na ""maliot''pozar svojata peshadija, pa ako ovie ne izlezat na kraj so (seushte maliot) pozar,...togash ke pratele , otkako ke ja izvestele , i mehaniziranata brigada,...za koe vreme vekje sigurno kojznae kolku drvja pochnale da gorat,.. ...i na kraj , koga ke uvidele deka ni ovie "teshko'' naoruzanive ne mozat da se spravat so protivnikot,...ke mu pratele i avijacija na ,...za da go bombardiraat od vozduh !? ...ama, koga e vekje kasno shto i da e da se napravi,...barem ne mozat ovie SHutraci makednonski! ...znachi....ushtedile Smrdlivite drzavni Gomnari nekoja stotina evra vo kesh, na smetka na,...stotici iljadite koishto izgorele samo zatoa shto ovie Infantilnive ...chekale da se proshiri pozarot!... ... Изменето од brza - 02.Јули.2012 во 15:32 |
|||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
eve, ova e tipichna makedonska Glupost: Девојче со леукемија само си купува скап лек
...a da frlash pari na ...umetnichki vrbi, ...za lugjeto,..k*r ja boli,..makedonija! da î se ...u drzavata chovek !
|
|||||||||
|||||||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
...ne e otvorena temava za lichnite gluposti na makedoncite , tuku , ubavo rekol chovekot: ...Glupostite shto ja obelezija, ja obelezuvaat i ke ja obelezuvaat .... velikata makedonija !! ps...za lichnite gluposti na obichnite makedonci ke ima ...nova tema!
|
|||||||||
|||||||||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
да ти кажам право .... Си имала мака не викам не,ама до толку да верува во тие глупости...и ако не бајач тогаш ќе бил некој доктор.Не се правете слепи и неми дека не знаете... Таман излезе од затвор оној што ги носеше на гробишта "да им забае "на неродилките ете ти друг...ама оваа мајчина некоја,не сакала...спискала.Е нема.И што мислела...ќе зачне како Дева Марија....од дух,нели?.Додека не и го....ај да не зборам.... Абеее,кај само ги наоѓаат таквите...камо мене некоја цуца да ми забае што не ми е.. интересно..како порано,па да ме врати во колосек. |
|||||||||
|
|||||||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Е ова се вика македонска збирка на глупости, ем бајач еми силувач.
Кратовчанка од бајач побарала помош за да има деца, тој ја силувал |
|||||||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
======================================================================================
...pa i stanata e vekje....dobar prognozer ovoj ! ...osven shto tamu se crni ,..a tuka beli ,...lugjeto, ...nema nekoja pogolema razlika vo....bedata na narodot.
|
|||||||||
|||||||||
Внеси реплика | страница <1 678910 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |