Македонска збирка на глупости
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14921
Датум на принтање: 22.Јули.2025 во 03:44 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Македонска збирка на глупости
Постирано од: trnar
Наслов: Македонска збирка на глупости
Датум на внесување: 08.Август.2008 во 19:41
Podolgo vreme imam ideja,a mozebi cuvstvuvam i potreba site nie zaedno da napravime zbirka na gluposti koi ja obelezaa makedonija od osamostojuvanjeto do denes.
Znaci na sekoj od nas,dragi kolegi,bez ogled na partiskata pripadnost,znaci iskreno,post po post da nabrojuvame kade i kako ja UTKAA nasite politicari-bezmilosno i iskreno.
Dobro bi bilo da e vozmozno da gi nabrojuvame glupostite hronoloshki.
Za pocetok :
EVE KAKO NE SE PRAVI DRZAVA:
PS.
NE NAVLEGUVAJTE VO DISKUSIJA,SAMO NABROJUVAJTE DA VIDIME KOLKAV E SPISOKOT.
|
Коментари:
Датум на внесување: 08.Август.2008 во 19:42
Na samiot pocetok imavme glupavo referendumsko prasanje.
|
Датум на внесување: 08.Август.2008 во 19:43
Na prvata sednica po osamostojuvanjeto vo parlamentot se karaa koja himna da se sviri prva:
Hej Sloveni ili samo
Himnata na Makedonija.
|
Датум на внесување: 08.Август.2008 во 19:44
Ako e interesno i ako sakate prodolzete,-
samo ne zaboravete oti glupost e
i da se smeni znameto i da se raspishe konk*rs za novo.
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 09.Август.2008 во 23:10
Мислам дека може да се напише подебела книга со глупости во Македонија, што кажани, што направени, помалку или повеќе озбилни.
Прво што ми паѓа на памет:
- Кљусев, во интервју во емисија кај Оливера Трајковска објаснува зошто додека беше премиер направи турнеја со Блага Петреска и други певаљки по Австралија од дури еден и пол месец: „Говоре се за мене и некои невести, ама това не е точно“.
- Истиот Кљусев, при промоција на првите македонски денари, препорачува на граѓаните, кои небаре првпат гледаат пари: „Парите да не се диплјат, ами да се чув’т в’ф портофел.“
- Пак Кљусев, премиер на МК, објаснува како народот да се справи со зголемените трошоци на живот во услови на 10000% инфлација: „НЕвестите не морат да им’т перални, може и на рака да заперат“.
- После првата афера во МК со Тојотите (колку наивно звучи сега), Кљусев објаснува дека не биле ТРИ ТОЈОТИ, туку биле ДВЕ ТОЈОТИ и ЕДНА ТАЈОТА (таа неговата).
- Штом го ставија за премиер, отиде во Германија да бара триста илјади марки кредит за буџетот. Германците го гледаа како улав.
Веројатно можам да набројам уште стотина глупости кажани и направени од македонските политичари.
-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 09.Август.2008 во 23:58
toa se izreceni gluposti, a koi se konkretnite realizirani gluposti?
------------- You live only ONCE!
|
Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:07
Најголема глупост е кога за прв пат го сменивме знамето... (мислам на она црвеното со петокраката)... Тоа го сменивме и ставивме некое си сонце од Виргина... И како што бива, кога еднаш нешто ќе смениш, ќе си мењаш стално... И тоа го сменивме и ставивме вентилатор... Незнам кое знаме е следно...???
|
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:10
Кога водевме против Данска со 1:0, па после Дарко Панчев се изглупира и непотребно доби црвен картон, па на 5 минути до крајот Данска даде гол.
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:20
DelijaSkopje напиша:
Најголема глупост е кога за прв пат го сменивме знамето... (мислам на она црвеното со петокраката)... Тоа го сменивме и ставивме некое си сонце од Виргина... И како што бива, кога еднаш нешто ќе смениш, ќе си мењаш стално... И тоа го сменивме и ставивме вентилатор... Незнам кое знаме е следно...???  |
pa, sto se cudis? moderni vreminja dojdoa, sega ,najverojatno, ke bide so, aircondition!
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:27
Кога правевме мирен протест на ПЕЛА и кога народот кој беше дојден да се буни во врска со ова што се случува со Грција, кога Тони Михајловски одржа одличен говор за лупање у груди на крај народот презадоволен почна дури оро да игра со музика и 300 други салтанати како да влеговме и во ЕУ и во НАТО. Како да беше дојден за забава а не за протест. П.С. Ни самиот Македонец веке не знае што сака.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 00:34
vesel nekoj narod,a? hahah
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:35
Стојан Андов, претседател на собрание, излегува на мочање и го остава Киро Поповски да води. За некоја минута, се враќа низ големата врата, камерата го следи, тој си го закопчува шлицот, и седнувајќи пак на местото го прашува Киро: „Как гласаа виа моите?“
Митко Атанасовски, во еден инспиративен говор во собрание: „Сос ајљази и апаши држава не се праве!“
-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:39
Стојан Андов претседател на Собрание, му дава право на говор на еден пратеник(не се сеќавам кој беше тој пратеник), пратеников го завршува својот говор, се враќа на местото, и во истиот момент се јавува една друга пратеничка во Собранието и бара право на говор...и Андов и го овозможува тоа, оваа дур иде до собраниската говорница, Андов заборава да го исклучи својот микрофон, му се обраќа на колегата што седеше до него, и го прашува(а во тој момент и другите ќе го слушнат тоа)
"Оваа пу тка е немажена?"
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:41
Киро Глигоров, кога јавно на бина ронеше крокодилски солзи за милата му и братска Кина...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:43
И пак Киро Глигоров, кога во сред Грција изјави дека ние сме словени, дојдени на Балканот после 6-тиот век и дека немаме баш никаква врска со античка Македонија и со Александар Македонски!...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:45
Киро Глигоров: референцата ќе биде привремена, ќе се реши проблемот за едно 2-3 месеци... или децении мислеше човекот... не му е за замерување...за него деновите се години...
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 09:45
Љубчо и Б.Ц. кога имаа ТВ дуел и кога почнаа да се навредуваат.
"Ти си пијаница, само виски ти шета низ главата.."
"Најде кој да ми кажува, човекот кој го помина цел живот во санаториум"
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 10:30
..biserite na dvajcata ministri na trud i socijala... Manasievski... mnogu se 100 denari dnevno... ta nema sekoj den burek da jadat... za visinata na hranarinata... Stefce Jakimovski... administrativcite se odnesuvaat kako mecka zashtiteni so zakon...iako posle se vadeshe deka mu gi izvekle zborovite od konteks...gi izede mecka i dvajcata...
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:48
Zarem ne e glupost sto seuste go imame ovoj Grb na drzavata.
Afion,eej,zamisli afion -OPIUM,tutun,zitce ke rodat polinja blagorodni.
Sto bara AFIONOT ko da sme Kolumbija.
A segde zabraneto pusenje,a na Grbot TUTUN.
GLUPOST
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:50
Nasite pratenici edinstveni vo svetot diskutiraat so sedenje ili polulezenje vo foteljite.So toa iskazuvaat ili nedovolno pocit kon Zakonodavniot Dom ili kon Graganjite ili se mislat deka se vo Sovetot za bezbednost na OON.
Segde do kade mozam da vidam prenosi id Parlamenti Pratenicite koga diskutiraat stojat.
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:52
Glupost e Amdi Bajram da ni e avtoritet .covek na koj moeto dete treba da se ogleda,da ni e idol ili ikona.
Kako bese ona 103.5%
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:53
Matematikata na vladata deka lekovite ke poevtinat i do 300%
Bravo matematicari
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:54
Milijardta na CILE-priznavanjeto na Tajvan raskinuvanjeto na odnosite so Kina
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 11:54
TAT-trenerki ministri oktopodi milioni marki,Sonja itn.....
|
Постирано од: SuicideMessiah
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 13:30
http://on.net.mk/default-mk.asp?ItemID=45659BE54EEAE746AF274FFF792F68A4
------------- Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. " - Albert Einstein (1879- 1955)
|
Постирано од: Јордан Шумарот
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 16:20
Морам да улетам
Мадер факер Бучкоски - со изгледот ко свиња, ојден дуздисан ко селско дете за на вакцина, да нису му били уши смејао би се преко главе - стајл. Го седнаа во овалната соба во Белата куќа - САД - лево ПИМП Џорџе Буш , лево д оун анд онли непи хед хол Кондолиза Рајс- го гледаат офчаров нашиов како се ребри додека чита од некој си фрагмент составен на енглески од нашиве „експерти“... жално го гледаат со мисла дали вреди воопшто да ги гази масонските килими таму... мислата во главата им беше... оооуу мај гад... дис шитхоле кант спик енглиш??? енд хи ис ај прајм министер ??? вере д фак дас хе кам фром???
По жално од ова амин... мислам дека племенскиот воџа на Сомалија зборвит енглески... еееее македонче...
-------------
|
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 16:59
MRTV-Prva programa sranje(sorry)-kvalitet na slika i audio -ocajno.Vtora programa na "nacionalnostite'ili "zaednicite"sacuvaj boze pa kade toa go ima -zamisli vo USA na nekoja nacionalna da pocnat da se redat programi na zaednicite.
a tret kanal -SOBRANISKI.
Pa dobro bre kaj vo svetot ima SOBRANISKI kanal,demek tie se TV zvedi pa nie sakame po cel den da gi gledame i na Komisii i na plenarki.
Kako samo im teknala takva glupost SOBRANISKI kanal.
namesto da imame prva,vtora i treta programa po shemi kako odgovara prva seriozni,politika i muzika i sodrzini koi ke go pazat makedonskoto bitie,vtora so delovi za zaednicite,no poveke od zabaen karakter so muizika dobri filmicnja,serii i naucni documentarni programi i treta so poveke sportsko zabavni sodrzini i muzika i nameneta za dijasporata.
SOBRANISKI KANAL-SVETSKA GLUPOST
|
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 10.Август.2008 во 17:02
trnar напиша:
Milijardta na CILE-priznavanjeto na Tajvan raskinuvanjeto na odnosite so Kina |
Ova e definitivno glupost broj eden. Da gi raskinesh odnosite so edna supersila, za da profitirash bedno od Tajvan. Strashna rabota.
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Датум на внесување: 11.Август.2008 во 00:09
Трчањето на Глигоров со ИзетбеговиЌ за спасување на Југославија, асиметрични федерации и слични глупости.
Затварањето на границата со Грција (Тодор Петров и компанија, ’91).
Демонстрациите на студентите против образованието на албански, по нарачка на ДПМНЕ.
Најавата Љубчо Георгиевски на дека следното собрание на ДПМНЕ ќе биде во Солун.
МЕнаџерската приватизација на Јане Миљовски, по нарачка на СДСМ.
Баловите и шеширите на Љубчоица.
Законот за наплата на ДДВ, со кој потрошувачот се овластува да си ја земе робата без пари доколку продавачот не му издаде фискална сметка.
Казнување на „неовластеното“ движење по шумите и планините. Шипците се нон-стоп во планина и никој ништо не им може.
Уште?
-------------
|
Постирано од: Antique
Датум на внесување: 11.Август.2008 во 00:33
zaev i cela prasina so se krena okolu coekot .. ccc pa kaj go ima ova vo nekoja sredena drzava
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 11.Август.2008 во 11:52
A da ja skratime temata i da piseme za pametnite raboti sto se slucile od osamostojuvanjeto pa navaka, eve na primer mene vo momentov ni edna ne mi teknuva.
|
Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 11.Август.2008 во 16:13
Најголема глупост кога дозволивме ЉуБчо Георгиевски да стане премиер...!!!
|
Датум на внесување: 11.Август.2008 во 20:25
Уште ...
Ставањето на луѓе со двојно државјанство на високи функции.
Ставањето на луѓе со криминални досиеја на високи функции.
Воспоставувањето на моралот на Амди Бајрам за референтен во Македонија.
Приватизацијата на стратешките енергетски објекти, без реална можност во догледно време да се воспостави конк*ренција. Тука ти се електростопанството, рафинеријата, топлификацијата во Скопје и сл.
Заблудата на СДСМ во првите мандати дека може да крадат до мила волја, а тоа нема да се одрази на државата.
Убедувањето меѓу народот дека ако крадеш и ги кршиш законите си снаодлив. Заблудата дека државата не може да пропадне иако се кршат законите на сите нивои.
Практиката ДПМНЕ да не го менува вокабуларот кога се во опозиција и на власт. Тие се нон-стоп во предизборна кампања, СДСМ се криви за се, а тие за ништо, оти СДСМ се криви за се.
Поставувањето на пилиштари и мочковци (кои во меѓувреме остареа) на високи позиции: дебелоно гомно Васил Тупурковски, Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Радмила Шеќеринска, разни партиски лајачи како Влатко Ѓорчев, Филип Петровски и сл.
Ароганцијата на СДСМ спрема населението. Сите се егземплари на екстремна ароганција и снобизам, БЦ, РШ, ЈМ, ВБ. Многу долго (сеуште) ја потценуваат интелигенцијата на народот.
Говорот на Љубчо Георгиевски од Калето, пред публика од два-триесет луди вмеровци на плоштадот.
Однесувањето на истиот како цар.
Однесувањето на жена му на истиот како царица.
Поставувањето на братот на жена му на истиот за директор на електордистрибуција Струмица (Ванчо Таковски) - на интернет кружи видео клип со негово „интервју“ како претседател на ФК Беласица, за сидата во Македонија, веднаш после смртта на фудбалерот (црнецот) од сида - погледајте и ќе видите кој ја „води“ Македонија.
Однесувањето на Никола Груевски како цар.
Поставувањето на попови на кои уште им се дига во светиот синод на МПЦ.
Поставувањето на попови на кои уште им се дига за архиепископи на МПЦ.
Уште?
-------------
|
Датум на внесување: 27.Септември.2009 во 09:31
Еве ви малку литература да подучите, како полесно да станете пулитичари. http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=92691012403&id=9&prilog=0&setIzdanie=21797 - Буш и Берлускони од наше маало посебно од овие бисери|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ако е дедо ти жив, бог да го прости....
- ВМРО-ДПМНЕ ќе освои 61 пратеник, тоа се 100 проценти, и уште
два од Сојузот на Ромите тоа се 102 проценти. Победуваме со 102 отсто -
Амди Бајрам на митингот во Штип
- И Солана е Ром. Го
препознав по стисокот на раката. Ми признал кога сме биле во делегации
на парламентарни групи во Шпанија. Ако сакате да бидете во власта,
бидете со мене, Амди Бајрам му предложил на Саво Климовски да биде
лидер на Сојузот на Ромите.
- Да го видам нацртан тука,
десно дијагонално од мене - Александар Флоровски од ВМРО-ДПМНЕ го
бараше тогашниот претседател Борис Трајковски.
- Денес
сите сме Американци! Македонија ќе застане рамо до рамо со Америка во
борбата против искоренувањето на тероризмот. Терористичките напади врз
Америка ги засенија терористичките напади што Македонија ги преживуваше
во изминативе 7 месеци. Но ова истакнува еден факт: тероризмот удира
како на големите, така и на малите, како на величествените така и на
понизните - Борис Трајковски.
- Ако во ова има и
трошка вистина, јас уште утре ќе се самозапалам на плоштад. Ги видов
тие факсови и мислам дека комунистички структури се обидуваат да ме
дискредитираат. Мене не ми е до милион долари. Јас тоа дневно можам да
го спечалам на многу начини. Јас во политиката не дојдов со штипки на
панталоните и со „фиќо“ - Љубе Бошковски за аферата со оризот.
- Понекогаш
стасувам и да одам на козметичар, за разлика од Бранко Црвенковски. Јас
му порачав да оди на козметичар, да биде поубав за изборите, но не ме
слуша - Љубе Бошковски
- Јас не сум идеолошки мутант за
да мутирам од СДСМ во ВМРО, додека јас ја создавав идеологијата, тие
гледаа цртани филмови - Љубе Бошковски на митингот пред Велешани.
- Не
ме изненадува што јаничарот од СДСМ доаѓа во нашата партија како
падобранец, како турист и сака да покажува политичка култура, а де
факто покажува некултура. Неговиот однос ме потсетува на Вранишковски
кој праќаше такви клетви до седмо колено - Љубе Бошковски во интервју
пред изборите за претседателот Ѓорге Иванов
- Нашава
демократија е како космодиск-демократија - на некого може шашаво му
изгледа, ама Македонија функционира - претседателот Ѓорѓе Иванов
- Ако
е дедо ти жив, бог да го прости, ако е умрен, прашај го ќе ти каже -
поранешниот пратеник Митко Анастасовски на собраниска говорница.
- Додека има нови врапчиња што црцорат ВМРО, ВМРО, дотогаш ќе постои и оваа партија - Митко Анастасовски
- Јас
не се чувствувам како комунист за да му забранувам на некого да
размислува - Љубчо Георгиевски за предлогот на МАНУ за етничка поделба
на териториите.
- Албанците се занимаваат со дрога и
со тие пари ги купуваат странските политичари, а Македонците немаат
пари за такви работи зашто се занимаваат со раноградинарски работи -
Филип Петровски, поранешен македонски конзул во САД.
- Однапред
ги демантирам моите изјави - поранешниот министер за образование Ненад
Новковски, како одговор на прашањето за аферите во образованието околу
опремувањето на студентскиот центар и бркањето на директорката од
неготинската гимназија.
- Фигурана е иста Ганка.
Многу е убава, има бело лице, устињата и се нацртани, има кратка
фризура, на косичето и се познаваат сите перчиња, а и се гледаат дури и
обетките. Ако можеше фигурата на Крит да биде наречена Парижанка, зошто
тогаш оваа наша фигура што датира од македонско-хеленистичкиот период
да не ја крстиме „министерка Ганка“, Паско Кузман, како тогашен
директор на Заводот за заштита на спомениците на Охрид.
- Ние
како обични граѓани сме запознаени со тој феномен преку филмовите што
се снимаат во Америка. Симбол на ваквиот феномен е филмот Рамбо.
Албанскиот интерес може да се искаже само преку политичка работа,
никако преку вакви акции кои ги претендираат некои организации за да
издејствуваат нешто во Македонија - Арбен Џафери по рекетирањето на
полициската станица во Теарце.
- Можеби виновни за
аферата прислушување се Марсовците, кои во тој период доаѓаа со летачки
чинии и Агенцијата за разузнавање и контраразузнавање е одговорна што
не ги открила - Љубислав Иванов - Ѕинго.
- Од слободната економска зона Бунарџик видов само пет краве шарене - Љубислав Иванов-Ѕинго.
- А
бе, ваа п... уште не била мажена - Стојан Андов како собраниски спикер
за Доста Димовска, кога заборави да го исклучи собранискиот микрофон
- Пријатно
е чувството кога треба да се заблагодариш за подарок. Јас и припаѓам на
онаа генерација што не знаеше што е чоколада, сé додека татко ми не ми
донесе кутија хуманитарна помош од Америка. Тогаш дознав дека
чоколадата е слатка. Години подоцна бев гостин на Стејт департментот во
САД и не одведоа во посета на Белата куќа. Таму почувствував мирис на
јајца со сланина. Како што ме дал господ прашав: Што е ова? Ми
одговорија: Претседателот појадува. Тогаш ми се врати сеќавањето дека
тоа е мирисот што сум го почувствувал во детството. И повторно и бев
благодарен на Америка - Љубиша Георгиевски, како претседател на
Собранието по средба со делегација конгресмени од САД.
|
-------------
|
Постирано од: BACHIOS
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 22:00
Пријатно е чувството кога треба да се заблагодариш за подарок. Јас и припаѓам на онаа генерација што не знаеше што е чоколада, сé додека татко ми не ми донесе кутија хуманитарна помош од Америка. Тогаш дознав дека чоколадата е слатка. Години подоцна бев гостин на Стејт департментот во САД и не одведоа во посета на Белата куќа. Таму почувствував мирис на јајца со сланина. Како што ме дал господ прашав: Што е ова? Ми одговорија: Претседателот појадува. Тогаш ми се врати сеќавањето дека тоа е мирисот што сум го почувствувал во детството. И повторно и бев благодарен на Америка - Љубиша Георгиевски, како претседател на Собранието по средба со делегација конгресмени од САД. -ovaa e naj-jaka.Kako go gledaa Amerite- Dali ovoj od togas jadel voopsto drugo cokolado.Greota,daj da mu kupime uste edna-
------------- I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 22:17
ne e li polesno da se napravi ,...zbirka na makedonski pametni raboti?!....ustvari....shto tropam?! ....teshko deka ...takva zbirka ...ke vidi bel den !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: BACHIOS
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 22:30
Polesno e
bidejki ke bide =bel list
------------- I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 07.Октомври.2009 во 14:58
Голема глупост - С.Бонева кандидат за градоначалник на Струмица.
------------- Кој бара ќе најде.
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 07.Октомври.2009 во 14:58
антиквизација ...............
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН 
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 03:52
 Јас често пати велам, кај нас функционериве (на државно и локално ниво) да решат да седнат, да се договорат и да речат:„ај да правиме грешки“, сигурно нема толку да ги направат, како што прават овака, случајно. 
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 11:39
siguren sum deka na nikoj do sega ne mu teknala na edna od..pogolemite gluposti...na ovcite vmrovski....a , toa e koga site ...drzavni apteki gi ofarbaa vo....crveno...iako nasekade niz svetot bojata im e....zeleno- bela...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 11:41
лошо штимувани партиски папагали кои се трудат да звучат како перфорирани клавири 
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН 
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 12:34
НАЈ-НАЈ ГЛУПЕРДИЈА - Смена на петокрака од националниот грб.
НАЈ НАЈ НАЈ ГЛУПЕРДИЈА - Предлог за смена на целиот грб.
НАЈ ГЛУПОСТ - Предлог за референдумско изјаснување на народот за смена на името на републиката.
Ај, утре ќе продолжам.......
------------- Кој бара ќе најде.
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 12:35
овозможување на дијаспората да гласа како и да има свои парламентарци во собранието на РМ .........
|
Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 17:28
najglupaviot poteg na makedonija sto ne go smeni imeto uste koga se odeli od yugosl....................
------------- Љаеш НЕ касаш !
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 17:33
Македонија се пишува со голема буква, почитувај го името на државата барем толку!
|
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 17:45
признавањето на “ држава “ косово
|
Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 17:53
Анастеа напиша:
Македонија се пишува со голема буква, почитувај го името на државата барем толку!
| Makedonija
------------- Љаеш НЕ касаш !
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 08.Октомври.2009 во 20:32
sahti na sred ulici
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 06:33
Според некои медиуми изјавата на министерката Јанкуловска може да се вброи во оваа ’’ризница’’ http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=504AA07478202F4DA5814C3A0D659763 - Мизерни факти
-------------
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 11:11
“Бисерната“ изјава на оној не-знам-како-се-вика од ДУИ, по повод добивањето на препорака за датум за преговори:
“Кога ДУИ е на власт, на Македонија секогаш и се случуваат убави работи“. 
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 13:49
anakin напиша:
sahti na sred ulici
| i semafori na sekoja raskrsnica..
i "lezechki policajci" nasekade , pa i na glavni ulici..
i "parkovi" megju ulicite koi se potesni od niv..
i crveni semafori vo "muklo" doba...
i...ne znam dali e realizirana...ama ,ideja za naplata na patarina na obikolnicata na skopje...
...i ....ushte "milion" drugi reshenija svrzani so zemniot soobrakjaj ( za vozdushniot neznam...bidejki e reguliran so megunarodni dogovori)...ama , koj znae,..aerodromite se na ...kopno !
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 13:52
триумфална капија ......
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 15:45
Создадовте килава држава- со оваа констатација денеска еден од помладите пратеници му се обрати на еден од постарите додека траеше дебатата за симнување на петокраката од грбот. Очигледно е дека во парламентот нема банирање.
-------------
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 15:57
...neprestavuvanje na MAKEDONSKATA ENCIKLOPEDIJA na saemot na knigata vo Frankfurt!
garant ke se preprodadese za basnoslovna suma...duri i slednite izdanija
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 16:08
референдум за името, и за се друго од кое сакаат да се оградат...да им биде некој друг виновен
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 16:40
МАРШАЛ напиша:
триумфална капија ...... | и милион други „чуле не разбрале“ градби 
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 17:01
Ве молам на темава да се задржите само на набројување глупости или “утки“ од политичарите, без навлегување во дискусија за секој пост (тоа може да го правите на веќе постоечките теми или да отворите нова).
trnar напиша:
Podolgo vreme imam ideja,a mozebi cuvstvuvam i potreba site nie zaedno da napravime zbirka na gluposti koi ja obelezaa makedonija od osamostojuvanjeto do denes.
Znaci na sekoj od nas,dragi kolegi,bez ogled na partiskata pripadnost,znaci iskreno,post po post da nabrojuvame kade i kako ja UTKAA nasite politicari-bezmilosno i iskreno.
Za pocetok :
PS.
NE NAVLEGUVAJTE VO DISKUSIJA,SAMO NABROJUVAJTE DA VIDIME KOLKAV E SPISOKOT. |
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 21:11
бегање од партизанското минато и борбата за ослободување ........
а референдумот ЌЕ БИДЕ шлагот на серијата глупости 
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 21:44
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 22:05
more..."podarokot" bugarski...od 100 tenka?!... ...gluposta e vo toa shto go....prifatija!
|
Постирано од: ADVISOR
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 22:07
najgolemata "investicija " -swedmilk
dodusa pavlakata zakon im bese
-------------
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 22:07
изградба на “ слободна економска зона “ бунарџик каде ќе “ инвестираат меџик џонсон и кинезите “
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 22:12
ti ne znaesh!...
dolgo vreme ,..pozadi natpisot free economic zone...imashe baza na nato....ili kako vekje se vikashe togash !..
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2009 во 22:49
дваесетгодишна транзиција
|
Датум на внесување: 17.Октомври.2009 во 09:09
написите во весници со наслови без никаква логика http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=2&tabid=1&EditionID=976&ArticleID=37775 - - Боркица трудна и смрзната
Сопругата на премиерот има на располагање палата на Водно и не мора да се стави нејзината состојба во контекс на незапочнувањето на грејната сезона. Ако сака да се каже дека Топлификација е над сите има доволно поплаки од народот кој плаќа а мрзне. 
-------------
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 17.Октомври.2009 во 21:10
ДОГОВАРАЊЕТО..за уредување (на веќе и порано уредената) граница ..со КосМет...а која е веќе депонирана како таква во ООН.
Ако (нашиве) морале..и ако биле (силум) натерани на тоа..а не е притоа изгубена ниту милиметар од севкупната територија на Македонија..МИСЛАМ ....ВЕДНАШ и СЕГА..ЗАДОЛЖИТЕЛНО воведување на ВИЗИ..со таа територија..која не е запишана како држава во Регистерот на ООН.
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 18.Октомври.2009 во 06:00
Живи ги изедовме Љубчо Георгиевски и една група на академици заради таканаречената "трампа на територии"......
Сега Грујчо го направи тоа без око да му трепне.....трампајќи една од најважните стратегиски точки на Северната граница, за некоја пустелија на Шар планина....(ќе градел дечкото енегетска или незнам каква центала таму)...... 
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2009 во 18:33
Продавањето на територија како незабележана активност 
или поубаво е само убавите работи да се спомнуваат ради публицитет
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2009 во 18:40
современите изрази и неразбирливи километарски реченици на кои се напишани новите учебници 
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 22.Октомври.2009 во 18:22
Makedonija i se e mozno http://www.vest.com.mk/?ItemID=B2B4AFC69F4695449C3B46EECA5763B9 - Шеф за Македонци и шеф за Албанци
-------------
|
Датум на внесување: 23.Октомври.2009 во 00:22
 ем едниот ќе биде казнет...зашто фрлил отпушок пред собрание....абе ние држава сме не сме заебанција...законите важат за сите...и се почитуваат до крај
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 14:48
shto stana so,..zbirkava ?. ..
ili , dosadno e vekje ,..da nabrojuvash shto se e glupo....koga im nema kraj na ,...glupostite makedonski ...
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 15:57
Има,има....само огромееенн е редот додека да се...наредат...ова глупостиве...не се гледа до каде е...но некаде тааамууу далеку ...ќе да е...Ова крајот...
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:02
ti mora da si ,..dalekuviden nekoj...
....jas ne mozam da mu go vidam krajot....
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:04
Со апликативна и математички модел, посебна метода...како што ги пронаоѓаат новите ѕвезди...Космичка работа е...Та нели сме вселенски народ...само сонцето е постаро...
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:12
.....se plasham ,..naskoro da ne stane i ,...zemjen narod,...ako produzi vaka "pravo",. ..a, ne gledam deka nekoj ke go,..."svrti"
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:16
Македонскава збирка на глупости...да се издаде ...само во колку томови и кожен повез...Со неа можеме да влеземе во светската историја...како со сармата,гравчето...а сега за крај и со глупостите...еееј...каде ќе ни биде крајот...и никој нема да може да ни конк*рира...
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:19
Не почнувајте пак со спамирање, да ве потсетам на целта на темава:
Анастеа напиша:
Ве молам на темава да се задржите само на набројување глупости или “утки“ од политичарите, без навлегување во дискусија за секој пост (тоа може да го правите на веќе постоечките теми или да отворите нова).
trnar напиша:
Za pocetok :
PS.
NE NAVLEGUVAJTE VO DISKUSIJA,SAMO NABROJUVAJTE DA VIDIME KOLKAV E SPISOKOT. |
|
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:24
aha!
e pa,..ne znam ,..mozebi vekje sum ja spomnal ,..odamneshnata vmrovska glubost,..
...koga site drzavni apteki gi "oblekoa" vo crveno,...dodeka
...niz cel svet tie se oznacheni,..zeleno -belo!
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 16:58
Vo gaki so lavce plivaat i vaterpolistite na reprezentacijata.
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 20:52
...za makedonskite ...domashni "italijanci i....shvahcarci",...ich da ne zborime,..
...onie mangupchinjana ,...so minijaturni registerski tablici od napred,...
....ziva smea be!....
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:06
Амнестија за Бит Пазар, на грб на останатите пазари?Тоа и се е можно??? Таму делува законот????
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:24
...mozebi i go ima vo svetot,...ama ,..za tuka i sega ,..najnoviot "zakon" za domuvanje,....e golema glupost,..
...i so edinstvena namera da se izmuze shto vishe ...od lugjeto,...i parite da se tropshat za drugi gluposti,...od tipot na spomenici i mostovi i ,...shto se ne...ne...potrebno...
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:27
Мостот око до самиот камен мост со водоскок со фекализатор и 29 скулптури од се и сешто?
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:29
Која глупост и трошење пари е и Хотелот сидро во Дубаи како и вештачките острови,само капиталистите ке имаат бенефит
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:30
.....da praish barokni gradbi,...vo 22 vek!! ...nevidena "moderna" glupost....
...pogotovo,...barokni katni garazi...!
kaj gi ima takvi be,.. .shutraci edni,...nevideni dosega ,..
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:42
ГОЛЕМА ГЛУПОСТ споредување со најбогатите нации, кои за зафрканции может да си одвојат милијарди долари, кои им се профит од НАФТА или слично.Но и имаат визии за нешто ново во светот и во науката...Најголема глупост, договорот со ОКТА со обврска за мазутот и казни од невиден размер...Кој го е тоа напраил???
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 21:54
Законот ЗА НЕПЛАЌАЊЕ на фирмите...т.е. малку утре? Има ли поголема глупост за привлекување на инвестиции...Дојдете ама согласете се да не ви плаќаме...Така треба да гласи пропагандниот слоган???
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 22:01
...toa e samo za domashnite ,be!
...ako na stranec ne mu platish si ima toj,..instrumenti kako , sepak da mu bide plateno,....ne se sekiraj,..
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 22:29
Арапскиот Емират Дубаи сватил дека кога во 2012 год ке снема резерви на нафта ке се чеша па морал нешто да прави - а пошто Македонецот само се чеша и така и така може да отиде у хотелите у Дубаи и да слугува,кога нема повеке памет за нешто друго нели(мислам на оние кои немаат,чест за оние што имаат визии како Скопје 2014)
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 22:44
Ние ќе се чешаме?..па мора глупости да правиме?со подароци на МПЦ, потоа е за очекување барање и од другите верски заедници...Ќе ни го истераат на нос, а и не смее тоа да се случува во секуларна држава...но што знае дете што се 500 кила...Килаво некое дете.
Глупоста со пожарните апарати...беше како денес...Сега пу не важи?  
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 22:49
Секако неспоредливо за интересот на Дубаи - намерно го спомнав бидејки не тресе арапско муслиманска афера и во Македонија па да разјаснам,за еден Арапски Емират како Дубаи кој не дозволува држење за рака со девојка или недај боже делење кревет со невенчан партнер Дубаи станува туристичка дестинација за сите религии,може слободно да се пие алкохол и да се изнајми к*рва за неколку долари,може да се шеташ по плажите слободно со ланче на кое има крст со девојка за рака па мислам дека до 2012 и нудистички плажи ке има.
Види кој сарказам има кај нас Македонците,на нас ни е поважен политичкиот реваншизам и враќање во историјата отколку размислување за туризам,економски напредок и бегање од национални традиции - Глупости во боја,е тоа е најголемата Македонска збирка
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 23:04
За напредок се потребни што помалку глупости, а да ги спомнеме фискалните каси?, колку милиони евра во ветер...а штета на малото стопанство.
А и ова консултативни фирми...божем за совети...како да ги поделат парите????
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 23:08
kupoli pravat na parliamentot,...a, narodot im kuka za,..leb...
glupost ,...do glupost, be!
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 23:29
Ајде префрлете се на друга тема, доста се офтопици за тука.
|
Датум на внесување: 15.Август.2010 во 23:38
Каде да се префрлиме освен овде во оваа тема за Македонска збирка на глупости - зар има поголема глупост да се пишува за некакви 4 милијарди евра што наводно според некои ги снемало а да се премолчуваат 18 милијарди за коридорот 8 - и тоа коридорот 8 е само еден лоповлук на Бране,може да се редат цифри до 101 и на зад ама кој ке свати дека мизеријата е баш понатамошното верување во Бранче - абе леле
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 16.Август.2010 во 04:00
Да се нарече Скопје 2014 визија, а тие што го смислија Визионери, мора да спаѓа меѓу бисерите на Македонските глупости, како она со учебниците и Тони Михајловски, Нонето и Феруз, големите и влијателни личности . Немам доволно мегабајти да ги набројувам сите македонски во последниве 20 години.
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 16.Август.2010 во 14:10
Најголемата и досега невидена (во Светот и подалеку - си имаме овде и марсовец тука на гости дојден..за да ни го това потврди) БУДАЛАШТИНА кај нас досега е..ДЕФИНИТИВНО:
Менувањето на името на државата на Македонците , знамето и ред други ситници..(САМО за два месеца)..нели....и тогаш (и денес) најголемите и сега секому познати непријатели на Македонскиот Народ и на Државата Македонска.. 
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 16.Август.2010 во 14:15
Македонска збирка на глупости...за спречување конфликти на интереси....
Оние кои треба да го потпишуваат тоа, го вулгатизираат....бараат да потпишуваат сите..па дури и
http://www.time.mk/read/NONE/7bd808069d/index.html - Ѓубреџии
потпишуваат изјави дека не се членови на управни одбори
Членовите на антикорупциската комисија се на годишни одмори, па немаше
кој да објасни што ќе се случи ако некој работник што ги закачува
контејнерите на камионите имал втор братучед што изработува тркалца за
нив, но воопшто не го познавал и затоа не го напишал во прашалникот.
-------------
|
|