![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 295> |
Автор | |||
д4б3 ![]() Сениор ![]() ![]() Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=288B30C4467A0D4BB115A1171EDC3302
Марковски е еден од основоположниците на македонската азбука и литература Мислев дека Кирил и Методиj са основоположници па потоа Климент и Наум |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Море Емиле,веќе 5 дена сум трезен и нестрпливо го очекувам твојот одговор.
Ме игнорираш, нешто си ми лут?! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
По се изгледа, не ти е јасен поимот правопис. Всушност како и на многумина помот Бугарин. Пијан или трезен, поимот Бугарин за жал е сеуште нерешена енигма. Ете се истрезнив, ако те прави тоа среќен, па повелувам пак! Дај сега дефинирај, ква е т'зи категорија Б'лгарин и дали обаче с'штестува такво нешто?! Давај пожалостај! Изменето од Platenik - 09.Декември.2013 во 04:03 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
редактирај си го постот од правописни грешки и кога изтрезнееш тогаш повели пак
Изменето од емил - 08.Декември.2013 во 15:40 |
|||
![]() |
|||
||
Токму така, треба да се почне од Руско-Турската војна, онаа последната од 1878 година. Во создавањето на словенска Бугарија, не ослободувањето како што вие љубите да кажете, ке учествуваат се се само не Бугари. Значи, Руси, Срби Црногорци, Македонци се разбира како добровлци.... против Турција, а не за Бугарија. Бугарија ќе биде резултатот од извојуваната победа. Тоа што вие ги броите Македонците како Бугари не е ништо ново. Тоа дури и К'нчев, научно и статистички го докажуава, нели? 30%, во рускиот проект се луѓе со македонско потекло, 4% асли Бугари, по 12-13% Турци и Роми, а другото подели го меѓу останатите 48 етнички заедници кои кохабитираат во рускиот проект! Еурека! Дури сега сфатив зошто ни велите братја Македонци! Се разбира, Турците, Ромите и аслите Бугари не ни се обраќаат така, за другите не ни правиме муабет. Дајте еднаш дефинрајте што значи тоа Бугарин?! Изменето од Platenik - 09.Декември.2013 во 03:48 |
|||
|
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Лисија Ронзули со нејната ќерка Витторија |
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
||
Го личи ко за нова тема,ова со заблудата
![]() |
|||
![]() |
|||
д4б3 ![]() Сениор ![]() ![]() Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
||
е заблудивте ме
|
|||
![]() |
|||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
||
Не бе ние ви го пративме,за да ве држиме во заблуда
![]() |
|||
![]() |
|||
||
jас имам един документ овде - 2-3 килограма е
во него има список на целиот македоноодрински доброволчески корпус - 12-13 000 луге да ви го пратам? |
|||
![]() |
|||
||
http://focus-news.bg/news/2013/11/14/1848048/makedoniya-gotvi-registar-na-makedonskite-voynitsi-ot-parvata-svetovna-voyna.html
Македония готви регистър на "македонските" войници от Първата световна война па почнете од руско-турската од 1878 потоа србско-блгарската од 1885 потоа балканската потоа мегусоjузническта /мегууниската да не попуштите и втората светска |
|||
![]() |
|||
||
Нормално . Тоа е едно од трите услови што Бугарија ги поставува на Македонците што сакат да добијат бугарско државјанство . Останатите две се да имаш регистрирана работешта фирма во Бугарија или да си во брак со граѓанин или граѓанка соответно од Бугарија . Елементарни услови на кои секој Македонец може да одговара и да си аплицира . Бугарија е најповолната и најсакаштата земја за Македонците . Ама они тоа не сакат да го признајат оти менталитетот им е да бидат инат луѓе .
|
|||
![]() |
|||
||
http://vecer.com.mk/?ItemID=2656A4AD0A470043832767CA35A37D78
бугарските власти излегоа со ново барање - треба да доставам документ дека баба ми и дедо ми се Бугари. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |