|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da be Svemirski, razbiram... vo pravo si za toa!
Toa shto se obiduvame tuka nekolku lugje da kazheme e - koga davate izjavi za naukata, nemojte so stav "k*ranot toa prv go rekol" ili "Od k*ranot toa poteknuva" ili deka nekoj si nauchnik smenil vera zatoa shto razbral deka prv pat toa vo k*ranot e kazhano... Takvite izjavi se preterani i sozdavaat lazhna slika, koga kje izlezat faktite na videlina - kako shto beshe vo sluchajot so morinjata. Da - vo k*ranot e kazhan toj fenomen, no ne e prv pat tamu spomnat, a mnogu pred toa. Da, k*ranot mozhebi zboruva za astronomija i geometrija, no istite tie raboti se kazhani mnooogu prethodno. k*ranot zboruva za medicina, no site tie raboti se kazhani i otkrieni vekovi prethodno. Toa ne ja namaluva vrednosta na k*ranot, zatoa shto kako shto kazha - samiot k*ran gi potvrduva tie raboti, i toa e mnogu vredno. So toa shto ja postavuvate prvata teza, vie samite doveduvate do omalovazhuvanje na toa. |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eeeeeeee aj vidi ti malku statistika vo koj narod ima najvec'e homoskloni pripadnici pa kazi koj treba da se oslobodi od blud ti zdravorazumno sushtetvo.i nemoj otkako c'e se otkrie nekoj iljac'da si go porekol ovaa.zoshto ima nekoiiii naucHnici tatatatira, tatatatira!
|
||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde da ti stane pojasno deka i za toa Islamot ima lek:
Muhammed s.a.v.s rekol: Koga lugeto ke pocnat javno da pravat nekoj grev, pa i da go opravduvaat kako dozvolen, togash Allah ke im prati bolka do togash necuena, nevidena, koja neja slushnale porano, za koja ke nema lek!!! Zamisli ti bolno razumce, pred 1400 godini nekoj javac na kamila vo pustinata vo Arabija ti dal podatoci za deneshni slucuvanja, i toa tolku precizno shto i umstvenorretardiran covek bi svatil deka osven semokniot sozdatel, nikoj drug nebi mozel da dava vakvi informacii. Lekot vi e da se odstranite od Blud,da se cuvate od preljuba, da ne se sexate koj so koj ke stigne, dane gi preminuvate zivotinskite granici. Ven du aus deutschland bist, dann gehe auf die seite www.diewahrereligion.de Hir kannst du dein leben verendern!!! Изменето од Sahih Bukhari - 05.Март.2008 во 19:48 |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajdeeeee... pa se shto e otkrieno k*ranot dokazuva go znael nemoj posle i toa koga c#e go otkrie nekoj nemuslima pa koga c'e umre eeeehhh sega se pomuslimani otkako ja vide formulata vo k*ranot ne,,, ne beshe ama umre kako musliman i ne kaqzha nikomu-verata e dlaboko lichna rabota za nego
|
||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne deluva kaj tebe toj "iljac"
Prvin treba dase izlecish od bolen razum, potoa ke ti deluva!!!! |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
apel do poznavachite na k*ranot dobro da go razgledaat mozebi ima nekoja formula vo nego za nekoj iljach za rak,sida i dr.bolesti
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
More zidarski,Zid da bese ke razberese. Nema smisla poveke od objasnuvanja mislam. Vredno e prijatele da se znae. Denes naucnici ni nudat "dokazi" deka covekot e kreacija na "vonzemjani" Koja e vistinata i koj ja nudi ? Se razbira,Onoj koj SE' sozdal. Naukata ni nudi deka covekot e sozdaden od majmun ! Koja e vistinata i koj bi trebalo da ja znae ? ONOJ KOJ SE' SOZDAL ! Naukata DENES covekot go vodi vo PROPAST ! Kade e pravata nauka. KAJ ONOJ KOJ SE' SOZDAL ! Razberi deka naucnite dostignuvanja vo Qur'anot se dadeni kako dokaz i opisani vo krajnata nivna smisla i kako dokaz deka Qur'anot e bezgresen. Nema formuli da najdes tamu. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa zoshto togash celo vreme se dichite tuka so nauchnite otkritija na k*ranot?!?!?!
Ova sega shto go velish, nikoj ne go poreknuva, ama prochitaj malku nanazad vo ovaa, i vo nekoi drugi temi, samiot ti "ova otkrieno, ona otkrieno"... |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger,,, ne zboruva Qur'anot za naukata koja e menliva,mada i za toa sme opomenati i vo Hadisite,za sive ovie iskusenija.
Ona sto za nauka go smetam/e e ona sto ne e promenlivo. Planinite nema nikogas da ja menat funkcijata nitu oblacite,nitu zvezdite,nitu sonceto nitu bilo sto od prirodata. Toa e naukata ne zboruvame za tehnologijata denes Phanasonic utre Philips... No planinata e sozdal Bog kako klinje i zastita na zemjata od poremetuvanje pri zemjotresi (primer) i taa funkcija ke ostane ista za sekogas. Toa e naukata. |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zidarski,odma kazav jas deka mene ne mi se potrebni poveke naucni dokazi za da veruvam,jas ne samo sto veruvam,jas UBEDEN SUM. Messenger,nekolku pati kazav deka naucnite dokazi vo Qur'anot se naogjaat razgovorno. Ne rekol Allah striktno i precizno deka zemjata bila edna celina,primer,no razgovorno go dobivame i toa. Primer bese eden so pajakot i pajazinata,eve uste eden primer: Sirenjeto na kosmosot. "Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo, uistinu, oni koji ga šire." (Az-Zariyat, 47) So sakam da ti kazam. Allah ne go opisal stepenot ili dal formula nekoja,tuku od samiot citat doznavame deka Qur'anot e BEZGRESEN so samoto toa sto go zapazil i toa deka kosmosot se siri. Uste eden primer; Efektot na Visinata: “Pa onome koga Allah želi da uputi, raširi grudi njegove Islamu. A onom koga želi da zavede, učini grudi njegove tijesnim, uskim, kao da se penje u nebo. Tako postavlja Allah prljavštinu na one koji ne vjeruju.” (k*r’an, 6:125) Ova ne e nekoj naucen dokaz,no posto e zapazen,ni stava do znaenje deka NEMA GRESKA. Pa Allah sam gi predizvikuva onie koi greska baraat.Dojdete pa najdete greska. Ama greska a ne kako sto bea citatite od nekoi tuka,ocigledni izmeni i dodavanja i odzemanja i svoi bezvrska komentari kolku da go ogrdi citatot. Allah ne kazal kolkavav e stepenot na efektot na visinata ili dal formula,ni preracunal ili neznam sto... Toa mu go ostavil na Ajnstajn i takvi "nevernici" da preracunaat da iskusat pa da vidat deka toa e vistina taka. Samiot Allah veli: "Mi cemo im pruziti dokaze nase u prostranstvima svemira a i u njima samim,dok im ne bude sasvim jasno da je Qur'an istina" Znaci ke mu gi otvori ocite na nekoj da dojde do toa,pa da vidi kolku mu treba snaga i tehnologija za da dojde do takvo otkritie,koe Allah bez napomena,onaka,ladno i razgovorno go spomnuva. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Svemirski, deka chovekot stanal od majmun ne e tochno i naukata toa ne go tvrdi. Prvo, ne veli deka chovekot nastanal od majmun (taka se ismevaat kriticharite na ovaa ideja), a kako vtoro toa e edna teorija i nema nepobiten fakt za neprekinata evolucija onaka kako sto toa go predviduva teorijata. Naukata za sega se drzhi na ovaa pretpostavka, no toa ne znachi deka utre nema da go smeni svojot stav dokolku najde nekoi drugi fakti vo vrska so toa. Kako sto znaeme, naukata se menuva spored soznanijata, a religijata sekogash si zhivee nepromeneta so svoite dogmi. Inaku, povtorno bi ti posovetuval da ne meshash nauka i religija. Prvo veleshe deka k*ranot za prv pat gi otkril tajnite na svetot, pa koga ti dokazhav deka ne e taka, sega velish deka toa mozhebi i ne e taka, ama sekako deka bile otkrieni porano preku bozhjite pratenici. Ostavi gi profetite i site drugi religijski pratenici na mira. Onie koi ti gi navedov prethodno se pagani, veruvale vo sekakvi bogovi i mozhno e nekoj od niv da bile i ateisti i sledbenici na gjavolot. Denes samo mozheme da treseme prazna slama okolu nivnite veruvanja i da si gi interpretirtame kako sto sakame, no nikogash nema da ja znaeme vistinata. So ostatokot se slozhuvam isto kako i zidarski, govori za duhovnosta na Islamot, zboruvaj onaka kako sto ti ja chuvstvuvash tvojata relacija so Alah. Toa e verata i religijata, za toa e ovoj nash podforum. Изменето од Messenger - 05.Март.2008 во 18:57 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa za toa zboruvame celo vreme be svemirski... tokmu ova se rabotite koi treba da se crpat od svetite knigi, a ne da zboruvame za nauchni postignuvanja i konvertirani lugje... ova e sushtinata na verata, ova e vrskata so Boga. Vo sekoja edna vera. |
||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger,prijatele,lugeto sto odat na uciliste do vcera (nekade i uste) veruvaat (nekoj) deka covekot nastanal od majmun. Ovie NAUCNI FAKTI ne se otkrile od Muslimanite,,, ova go imaat dokazano naucnici. Imav nekolku video materijali od ex hristijanski naucnici,ima dosta nivni web sajtovi,,,, Mene kako Musliman,ne me ubeduva voopsto nekoj vaka naucen fakt. Samiot izvor na zborovi e Mudziza. Mene ne mi trebaat ovie naucni fakti za da poveruvam. Samiot kreator veli deka so tie fakti ke se soocat samite naucnici... i toa taka tece. Ona sto me pravi vernik,toa jas nemozam da mu go opisam na nikoj tuka. Silata koja me tera da zaplacam dodeka Qur'an slusam ili citam. Silata koja mi dava slast i mi ja hrani dusava koga obavuvam namaz. Silata koja mi ja polni dusava,radost mi dava i mi ja jaca svesta dodeka postam. Silata koja me pravi beskrajno zadovolen koga na nekoj ke mu pomognam. Silata koja mi go pokaza vistinskiot nacin na harmonicen zivot.... Ovie naucni FAKTI kolku god da se trudite da gi poreknete tolku dzaba trud. Prethodno,neznam dali go procita postot,objasniv na kakov nacin se naogja naukata vo Qur'anot. Mozebi i Platon pred Muhammed a.s tvrdel deka Zemjata e Topcesta,no pred platon isto taka imalo drugi Bozji pratenici koi toa go tvrdele. Nekoj prasa sto vredi ako Biblijata ili Qur'anot potvrduvaat eden naucen fakt. Pa zarem da veruvame seuste deka covekot od majmun nastanal ? Ili deka covekot e kreacija na vonzemjani ?? Vredi i toa kako. |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I da si se popravam sam sebe - Gaius Plinius Secundus e od 1 vek od nashava era, ne od pred novata era.
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |