IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Арапските освојувања и исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Арапските освојувања и исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
Автор
Порака Обратен редослед
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 00:02
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne znam zasto ste tolku navredeni so istoriski fakti inaku totalno go podrzuvam Golemiot brat inaku i den deneska islamot ima tendencija na nasilno sirenje so nivnata kazuza sveta vojna ili dzihad. I zasto sekogas koga ce se spomene islamot(koj vo istorijata se ima dokazano znaci ISTORIJATA fakti naucni)kako nasilen vie tuka se pravite demek ste mnogu kulturni i deka islamot ne podrzuva nasilstvo 99% od denesnite teroristicki organizacii se islamski. Jas ne se srama da kazam deka vo mojata religija imalo krstonosni vojni vsusnost sum gord na toa.

Bez navreda,no, jas bi ti rekol deka si i GORD i GLUP!
Gord si so ona sto go napisa Postariot brat,kako sto mnogu povece si gord na krstonoscite koi VO IMETO NA BOGA napravija takvi zlostorstva ,od koi sekoj normalen i zdrav covek se zgorzuva.No,sepak toa e tvoja gordost koja nema nikade da te odvede.

-Glup si: poradi raboti koi samo gi konstatiras ,a nikade ne gi dokazuvas.Eve i tebe ce te prasam kako i Postariot brat,KADE TOA MUHAMMED A.S. GO SIREL ISLAMOT SO MEC?

Ako sakate da vodime konstruktivna diskusija togas :povelete so vasite dokazi za vasite tvrdenja.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 23:52
Ne znam zasto ste tolku navredeni so istoriski fakti inaku totalno go podrzuvam Golemiot brat inaku i den deneska islamot ima tendencija na nasilno sirenje so nivnata kazuza sveta vojna ili dzihad. I zasto sekogas koga ce se spomene islamot(koj vo istorijata se ima dokazano znaci ISTORIJATA fakti naucni)kako nasilen vie tuka se pravite demek ste mnogu kulturni i deka islamot ne podrzuva nasilstvo 99% od denesnite teroristicki organizacii se islamski. Jas ne se srama da kazam deka vo mojata religija imalo krstonosni vojni vsusnost sum gord na toa.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 23:46
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Dali nekoj od Muslimanite ke mi kaze prosto i jasno dali Muhamed komu Allah mu nalozil da ne napagja nikogo dokolku i samiot ne bide napadnat odkako go izdiktiral k*ranot pocnal megju drugoto i so Sabja ili mech seedno , da go siri Islamot.

Navistina mnogu predizvikuvacki naslova na temava.Ne mie jasno kako postariot brat si dozvolil na sebe da padne tolku nisko i da otvori vakva tema koja e daleku od realnosta i vistinata. Mene navistina ne mie jasno od kade dosol do ovoj podatok deka MUHAMMED OTKAKO GO IZDIKTIRAL QUR,ANOT POCNAL POMEDJU DRUGOTO I SO SABJA ILI MEC SEEDNO,DA GO SIRI ISLAMOT.

Go Povikuvam postariot brat da mi kaze kade toj procital deka Allahoviot Pejgamber go sirel Islamot so mec?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 23:28
Postariot i Bukhari... tuka stanuva za eden interesen paradoks i nedorazbiranje, a imeno - Arapite se javuvaat kako osvojuvachi vo periodot na primanjeto na Islamot i vednash po smrtta na Prorokot. Od druga strana - ne go shirele islamot na sila, zatoa shto samiot k*ran go zabranuva toa. No - paradoksot e shto - iako k*ranot zabranuva vojuvanje osven vo sluchaj na odbrana (odnosno zabranuva zavladuvanje), sepak, arapite osvoile dosta golem del od Severna Afrika, celiot bliski istok, cela Shpanija, del of Francija, del od Italija... I ne go napravile toa samo kako proshetka, kacheni na konji. Toa bile vojni, jasno dokumentirani, duri i od arapski hronichari.
Bukhari - dali mozhesh da dadesh podetalno objasnuvanje za ova? I ve molam da ja zadrzhime diskusijata na seriozno nivo.

Изменето од zidarski - 12.Февруари.2008 во 23:33
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 21:36
Odgovorot lezi dlaboko vo tvojata podsvest, no ispranosta na tvojot mozok ne dozvoluva toj odgovor na izleze na svetlina!!!!

Ne izigruvaj klovn na forumov, i ne kreiraj temi na koi veke ti e odgovoreno!!!!

Odgovorot e NE!!!!!!

Nikogash Muhammed s.a.v.s ne zapocnal vojna, i nikogash ne go shirel Islamot so sabja!!!!

Naslovot na temata i mislata vo tvojata glava, deka Islamot se shirel so sabja e bolna idea na orientalistite i na lugeto koi od srce go mrazat Islamot, pa se trudat na sekoj mozen nacin da nanesat etiketa na varvarska religija.

Islamot e visoko nad toa shto mu go prepishuvate!!!!
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 19:28
Dali nekoj od Muslimanite ke mi kaze prosto i jasno dali Muhamed komu Allah mu nalozil da ne napagja nikogo dokolku i samiot ne bide napadnat odkako go izdiktiral k*ranot pocnal megju drugoto i so Sabja ili mech seedno , da go siri Islamot.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.