![]() |
|
ЛАТАС- новинар, камелеон или...??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 28> |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Еве јас не го разбирам. А го знам откако почна, сум го читала, гледала. Сега се чудам како толку човекот се измени? ![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Оној кој не го разбира Латас...
како бизнисмен... не разбира во каков систем... живее... |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
а кога само ќе се сетам како плукаше по Фрчко ради неговиот речник...
е па мајсторе,испадна дека не си баш нешто подобар од него ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Да,одлично кажано,во оваа ситуација,само се потврдува реченото,кој е всушност латас(обичен кодош),кој нема друг речник,па тој и во минатото се користеше со тие фрази ,но само во поблага форма,е сега кога ја има силата,и е на страна на диктатурата,со умислата дека се тие главни и на нив како ќе им текне така ќе го кројат јавното мнение,кутриуот народец,од сиромаштија,нема време ни да го коментира па камли да го осуди неговото однесување.
За волја на вистината ,а во контекст на кажаното само би ги спомнал и двата други мегафони,миленко и бурекчијата,кои вчера си правеа емисија кај јанко,истата перверзност и арогантност со безобразлук ја презентираа,дури миленко погледна во часовникот ,дали бил поминат 00 часот,за да може да зборува (одговара)безобразно. Ако вака сакаме и понатаму да живееме и вакви ликови да ни гравитираат во медиумските простори,а со тоа и да ни го кројат мислењето на безобразлук и страв,вреди да се размисли како да се гласа на претстојните избори. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Ајде да ги проанализираме овие два момента- -нема јавна функција, но е на место кое многу може да влијае на јавното мислење.Сите сме сведоци дека Латас не го крие своето воодушевување од сегашнава власт, нити пак го крие антагонизмот кон Бранко Црвенковски. Аргументите кои ги нуди СДСМ -дека ги користел медиумите за да добие личен профит треба некој да ги разгледа-прифати или отфрли. Е ај сега ова поцрвенетото- Не одговара можеби кривично како дошол до имотот-но богами пред јавноста и тек како одговара-затоа што јавноста веднаш формира свое мислење и нормално е да се прашува како дошол до имотот. Так нормално е некој да го осудува-а некој да го велича и да го имитира-на истиот начин да дојде секој поединец до имот како на Латас. Околу неговиот коментар и епитетите нема многу што да се каже-очигледно е дека првичната реакција покажа дека беше бајаги издишан од зададениот удар-а и изјавата која ја даде и навредите-жаргонот со кој беше се кажано богами не доликува на главен и одговорен уредник на два медиума кои сепак нешто значат во нашиот медиумски простор. Мислам дека во иднина би требало да се потсети себеси дека има одговорност пред своите гледачи и пред своите помлади колеги да се воздржи, да внимава на својот речник. И како што самиот кажа- дека полага рачун пред своето семејство така треба и да знае дека дома може и да опцуе, може и да ја нарекува Данева како му е драго-ама не и на медиуми во јавни изјави. Впрочем како сака-може-ама губи поени во очите на оние кои сметаат дека главните уредници на медиумите треба дапочитуваат одреден кодекс на однесување. |
|
![]() |
|
vmro1990 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 06.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Латас и нуди на Павловска - Данева да му биде комшика
Уредникот на Сител телевизија и дневниот весник Вечер, Драган Павловиќ-Латас, поседува земјоделско земјиште во Зелениково, за кое неодамна од власта лично побарал истото да го пренамени за да може да гради хотели и тениски игралишта, соопштија вчера на прес-конференција социјалдемократите. Според потпреседателката на СДСМ, Ана Павловска-Данева, партијата поседува документи кои се доказ дека прилозите на ТВ Сител и Вечер за спорот на државата за 450 хектари земјиште во Зелениково со кои според нив, со денови ја малтретирал македонската јавност, не биле направени заради заштита на интересите на државата, туку заради личните имотни интереси на Латас. - Тој е всушност сопственик на 8.075 метри квадратни земјоделско земјиште во Зелениково. Истата онаа општина која според најавите и плановите на преродбениците треба да прерасне во европски џет-сет центар со голф терени, луксузни хотели и резиденцијални апартмани. Токму за овој простор на 17 јануари 2011 година, Латас ја поднел оваа иницијатива до Општина Зелениково со која бара неговото земјиште од земјоделско да стане градежна парцела за да изгради хотелски комплекс и деловен простор за спорт и рекреација", рече Ана Павловска-Даневска, на вчерашата прес-конференција. Од опозицсиската СДСМ велат дека на тој начин вредноста на земјиштето неколкупати се зголемува, а Латас неколкукратно ќе профитирал. На ова уредникот на Сител и Вечер, Павловиќ, вели дека Павловска-Данева и СДСМ ќе мораат овие тврдења да ги докажат на суд. - Да ја потсетам плавушата на Бранко дека јас не учествувам на избори. Наместо со Груевски одбра да дели мегдан со мене. Веројатно поради што битката со Груевски и е одамна загубена. Јас сум приватно лице кое нема јавна функција и за својот имот не одговарам пред јавноста. Ако таа цени дека плац во Зелениково е богатство, јас можам веднаш да и најдам плац до мене по цена од 2-3 евра по квадрат да го купи исто така од приватни лица. Тогаш ќе може да ми биде комшика и да се воодушевува од мене секој викенд без притоа да мора да прави прес-конференции. Патем информациите кои таа ги изнесе не се точни и за тоа со неа повторно ќе се видиме на суд. За својот имот сум платил данок, а за своето работење одговарам пред моите сопственици и пред моето семејство. Ни таа, ни СДСМ не се во ниедна од наведените категории, стои во изјавата на Латас за „Вечер“. Тој, како што посочува во изјавата, вели дека земјиштето не го купил ниту добил од општината, туку е купено од приватни лица кои истото го поседувале. Извор: http://k*rir.mk/makedonija/vesti/26123-Latas-i-nudi-na-Pavlovska---Daneva-da-mu-bide-komsika |
|
![]() |
|
MarkoLiv ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Ke se vidi na 5 za kogo ke glasaat,ako se mozea da ni zemat slobodata nemozat
![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
мислиш дека му е ДОСТА на ,,напатениов народ,,?
не му е доста! ![]() пак ќе гласаат за нив |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
MarkoLiv ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Latas: Poltron na Diktatorstvoto na VMRO-DPMNE,"Nepristrasen" tv voditel,Politicki Profiter i voedno edna od glavnite kariki na Bosot Mijalkov i familijata koi izminative 6 godini preku napumpani kazni,razno razni davacki i ne realni danoci zemaa od siromasniot narod za sega da gradat ogromni hotelski kompleksi koi se po ilijadnici kvadrati i zgradi vo centarot na Skopje koi gi trampaat kako da se igracki za deca.Definitivno e DOSTA od kradenjeto na napateniov narod vo ovaa drzava.Pa vo tursko bilo poubavo
|
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
пред се ,тој не е човек,тој е најголемата гнаса ,од типот на тие бескрупули кои работеле во текот на бившите времиња. Имено таквите нелуѓе ја користат ситуацијата и така постапуваат.
кодошот латас,доби експресно пусулче од мвр,за 10-ина минути(а за тоа е потребен процес законски за да се истражи нечие досие)дека не бил шпиун и си ја почна мафијашката работа,под закрила на босот ѕинго.сега растур прават и мака не им е од ништо. Проблемот е во друго, македончињата и нивните неинституции покажуваат како дејствува оваа недржава и како се однесува селективно спрема граѓаните. со тоа се покажува каква држава,сме ,коге ќе падне оваа власт,која и да дојде тој пак ќе се инфлитрира,работата е што тој не е макдеонец(за тоа тој и сам си призна што е по татко,а што по мајка).на оваа почва таквите имале и сеуште имаат можности да го уништуваат вистинското ткиво на оваа земја,последната потврда за тоа е и настанот од пред неколку денови, кога извесниот Зоран Витанов(порано во соц.партијата на ѕинго),му предал документи на гујо паторот,за криминалот на ѕингота,и паторот му рекол дека не го интересира тоа ,сега му е битна телевизијата. тоа ви го покажува начинот на работа на сите заедно,па сега одлучете за кого гласате,...освен ако се немате офајдено од нив. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
Klucarot ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Ништо друго освен обичен манипулатор научен да го кажува она што ке му биде напишано а за возврат што добива тоа незнам и не би сакал да коментирам. Можеби хотели ?!?! Камелеон можеби бил но следно мислам дека нема да може да ја смени бојата од портокалово во сино со жолто црвени нијанси бидејки веќе му е резервирана пругасто црно белата боја и од камелеон можеби ке наликува на зебра во золошка градина .
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Латас на Бранковата плавуша и нуди да му биде комшика! “Ако таа цени дека плац во Зелениково е богатство, јас можам веднаш да и најдам плац до мене по цена од 2-3 евра по квадрат да го купи исто така од приватни лица. Тогаш ќе може да ми биде комшика и да се воодушевува од мене секој викенд без притоа да мора да прави прес-конференции.“ Коментар ----------> ![]() |
|
![]() |
|
Аууу напаѓа ама и го напаѓаат. Му залепија еднаш етикета за српски шпиун...се опраи со доказ добиен по кратка постапка. Сега пак го извалкаа, и пак направи обид (видно лут) да докаже дека ова не е вистина ама...тешко се перат флеките кога некој ќе го извалка човека (некој ќе верува дека сдсмовците лажат-други ќе поверуваат дека Латас не за џабе толку ја брани власта-трети гледаат сеир како во моментот не му е лесно).
- Латас не е ништо повеќе од обичен профитер. А на таквите ќе им дојде крајот заедно со падот на нивните спонзори, ментори и нарачатели од ВМРО-ДПМНЕ. Народот на 5 јуни ќе им пресуди, а после 5 јуни сите тие ќе се соочат со својата одговорност, изјави Данева. |
|
![]() |
|
najjak ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 4 |
se soglasuvam deka latas e najgolemiot srbofil i predavnik na nasiot narod, jugonostalgicar , celo vreme za negovoto ime se lepat podatoci i aferi deka bil clen i sorabotnik na kos i go onevozmozuval osamostojuvanjeto na makedonija( odnosno piun ili vojnik na srpskite tajni sluzbi) denes nemoze da izleze od taa senak i deneska e piunce ili vojnice, prodozlena raka na nikola guevski , ne e novinar koj nepristrasno ke ja prenese informacijata tuku dobiva pari da manipulira i da go kreira laznoto javno mislenje na koe za zal nekoi gragjani potkleknuvaat, Latas e sram za makedonskoto novinarstvo i primer vo koi treba da se uci vo ucebnici za NEPROFESIONALIZAM.....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |