![]() |
|
Писмени состави,семинарски... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 113> |
Автор | |
mssSpicy ![]() Нов член ![]() Регистриран: 26.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze nekoj da mi pomogne za sostav za car edip i odiseja ! ve molam za utre mi e
;/ |
|
![]() |
|
julieta94 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 25.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Кој сака состав за Печалбари можам да помогнам
![]() |
|
![]() |
|
julieta94 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 25.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Ликот на Мехмет-паша Соколовиќ
Мостот на Дринае роман хроника.Роман во којцентрална личност е камениот мост на Дрина ремек-дело на човечкиот ум и раце кое израснало во Босанското и останало со векови да живее со својата убавина. Подигањето мост на Дрина е дело на големиот везир Мехмет-паша Соколовиќ.Тој ја има сѕдбината на илјадници јаничари кој од силата на турската власт и од нив направила верни поданици и службеници на султанот. Благодарение на својата бистрина и храброст малото Босанче од селото Соколовиќ остварува највисока војничка кариера - голем везир и султанов зет. Знаел дека не е Турчин, а им служи на турците.Таа мисла не му давала мир и чуствувал болка во неговите гради.За да ја ублажи болката решил да изгради мост на Дрина на местото каде засекогаш се оделил од родниот крај, каде Дрина се поминувало со скелен.Со изградувањето на мостот Соколовиќ сакал да остави спомен зад себе да се овековечи и да живее.Во долгите бесовни ноќи сватил дека славата и богаството не се вечни. Вечни се само делата кои човекот ги остава зад себе за доброто на човештвото... Јас ова го најдов може на некого да му помогне а исто и на мене ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ми треба состав за Мостот на Дрина за утре однапред ви благодарам
![]() |
|
![]() |
|
elena.ristova ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
ми требат состави ‘Предизвиците што ни ги носи животот‘, ‘Искреното изразување чувства кон себе и кон другиот‘, ‘Ако вчера беше денес‘, ‘Дрога,алкохол,цигари - не благодарам‘, ‘Здраво семејство-здраво општество‘
благодарам однапред! :) |
|
![]() |
|
Dumplings ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
ај ве молам состав за утре ми е итно е имам писмена ајде богат сум ќе се најдеме некогаш и ако добијам петка на тој што ми го дал составот ќе му дадам 1000 денари ај ве молам состав на тема Книгата ми кажува се
Фала однапред |
|
![]() |
|
Дан4ее ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Ми треба состав за една моја авантура ве молам итно ми еееееееееее
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
efm97 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
zdravo jas sum osmo odd. i mi treba sostav za kniga-izvor na mudrost i znaenje za utre , nekoj ako moze da mi pomogne
![]() |
|
![]() |
|
markova01 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Може да ми дадете мал опис околу Боговите и луѓето во делото Гилгамеш? Каков е односот помеѓу нив? Колку тие се мешаат во животот на луѓето? Итно ми треба за утре... Благодарам однапред
![]() |
|
![]() |
|
Dumplings ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
ај ве молам состав на тема детство за во петок ми е имам писмена македонски
|
|
![]() |
|
Parasimpatikus ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Ако може прераскажана драмата Печалбари и опишани главните ликови.
|
|
![]() |
|
Blazhe ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Ве молам ако има некој што знае состав за писмена работа, Тема: "Совеста нема заби ама длабоко гриза" За Утре ми е .. фала однапред :)
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
![]() а и навистина незнам како ова професориве си дозволуваат да даваат вака тешки теми....незнам зошто не дадат.... улогата на ФБ во мојот живот....нај ин кафулиња во мојот град....дневна и ноќна шема.....како да глумиме дека сме ја прочитале лектирата....итн итн...
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 113> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |