![]() |
|
Работа во Ирак и Авганистан |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7475767778 135> |
Автор | |
DoubleB ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Од каде да почнам.... Во БАФ дозволени се мобилни телефони но без камера, можеш да имаш интернет но откако ке поминеш некаков разговор за безбедност и добиеш одобрение за тоа. ФОБ-овите се приказна за себе. Одат од крајност во крајност. Во Флуор ЦВ-то не го разгледуваат регрутерите кои се во Скопје, туку оние од Америка. Па потоа им пракаат на овие тука кого да викнат на раговор. Значи дека можеш да ургираш кај некој регрутер тешко. Во Дајнкорп би можел но пак треба Американец од горе да даде зелено светло. Дека овие првите се подобро организирани тоа е факт. Во Флуор, исто така, вработените имаат опија "refer a friend". Знаеш што значи тоа. ![]() МПИ и Ресалк се приказна за себе. Кај нив се е можно. Јас кога прв пат почнав да аплицирам за Авганистан, аплицирав само на Флуор. Затоа што некој од Куманово ми побара пари за да ми состави ново ЦВ (со кое 100% ке ме примеле во Дајнкорп). Ме примија и со моето ЦВ ама сам си ја завршив работата онлине и откако дојдоа правите регрутери во Скопје. На крај, не земај здраво за готово секој што ке напише нешто тука. Има луѓе кои со задоволство ги читам а има и онакви кои ги скокам или ги читам за да се изнасмеам добро (јави се дареееееее!!!!!). ![]() |
|
![]() |
|
SKID ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 104 |
Хахах јако напишано ама види вака ... значи работата си оди .. не е дека не оди .. е сеа и мене не ми е јасно регрутирањето и кај ressalc и кај mpi и кај fluor. Ајде објасни ми како тогаш у флуор идат наркомани и кривично гонети лица...јас лично знам такви .. значи тука нема правда. Има само некој ако те бутне нанапред или евентуално да си платиш или евентуално што е малку повероватно да те викнат чисто онака. Ако си имаш некој пријател обавезно ке те викнат ... нормално ако сака тој пријател да ти заврши работа. Е сеа што ние сме без такви пријатели е тоа е друго но сепак да не биде рекла казала имам примери многу и тоа мои другари така заминаа.. т.е. со помош на други луѓе што веќе работат таму. Како, не знам но сепак им завршија работа. Нормално после тие луѓе повеќе забораваат да помогнат на нас но тоа е тоа. Така да овие од ressalc тимот си работат како што треба. Не се е до нашите луѓе. Се надевам ке имате шанса да ги видите индијците и филипинците у кувајт. Страшно лошо работат ... и ете ви една црна точка кај што се кочи работата. А имено претходно напишав...мое другарче замина пред скоро месец дена во Авганистан и сеуште е во транзитен шатор и чека да се изгради нова база или евентуално нови шатори за тие нови бази. Тоа е ... единствено ни останува да чекаме и ништо повеќе. Ако има нешто ново секако ке го споделам со вас но до тогаш среќно на сите и нормално...да ви стигне виза и карта...поздрав
![]() |
|
![]() |
|
nostalgija ![]() Сениор ![]() ![]() сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Здраво на сите.Го пратам форумот еден период и читам разни коментари од кои некои држат вода а некои без врска во стилот рекла-казала.Јас еден период бев загреан за одење во Афганистан,дури и пракам сеуште ЦВ на сајтот на Флуор и Дин корпс.Не можам да разберам како може да има застој во процесингот во Дубаи!!!!!!!Па луге тоа не се нашите министерства па да има застој!!!!!застојот е во регрутерските фирми кои се во МК.Јас лично бев на разговор во Куманово кај Пеце кој да ви кажам искрено многу не му беше битно моето ЦВ кое е стомено со сите нишани.Едноставно не му се раговараше многу,а кога го прашав за која сума на пари се оди посебно за мојата струка(електро)ми спомна сума од некои си 14-16000усд која за жал е премала за таква одговорна работа,а се нудат по 40000усд за фантомски работни места.Значи нешто не е како што треба.И зошто никој не се жали од регрутерите на Флуор.За 8 дена лугето заминаа за Афганистан.Значи кога наши луге ке смешаат прсти се знае!!!!!!!А за тоа дека е забранет фејсбук и мобилен телефон во базите каде што е Флуор тоа малку не е за верување бидејки мој добар пријател и кум кој е таму е скоро секоја вечер на фејсбук а дури и си купил Афганистански припејд број.Не верувајте многу на слаткоречивите луге на форумот зошто многу е лесно да се соли памет кога си веке таму.Ако се толкави патриоти и Македонци зошто не ги заангажираат своите пријатели регрутери па им завршат работа на овие луге кои се нон-стоп на овој форум???Него само трпение-спасение.Секој многу добро знае во МКД како се заминува за Афганистан.Или ако си воено лице со импозантно резиме или за цивил пријател на пријател на пријател на.......$$$$$$$$$$$$$$Затоа информациите кои се добиваат не се баш од голема корист.Сите ние знаеме како се прави добро ЦВ,барем сега на интернет имаш специмен па по него и крај!!!!Но секојаш ке има луге кои ке пагаат на тие фори и финти.Момци со срека
|
|
![]() |
|
Vlatko 24 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 08.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Moze poveke pati da se aplicira????Pa kako koga dobivas referenten broj?Malce ne mi e jasno ova so poveke pati da prakam CV.So ednas nema sansa da me viknat ili sto?AJ malce podobjansete!
|
|
![]() |
|
Frost ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 20.Септември.2010 Локација: Iraq Статус: Офлајн Поени: 5 |
Bravo prijatele za postov ziva vistina, toa e toa sto jas pogore go pisav ama ima tuka izgleda mnogu sto solat pamet pa gi velicat resallc i mpi,se vide i resallc i mpi kakvi firmi se luge potrosia eden kup pari sto za lekarski sto za polaganje za ADR vadenje potvrdi od sudovi itn,cekaat 5 meseci i nisto od toa znaci ima oficijalen site kaj sto mozes da apliciras koga gospodata ameri ke dojdat vo skopje ke bides povikan na razgovor i tamu ke ti kazat odma odis ili neodis
|
|
![]() |
|
talamasca ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
da |
|
![]() |
|
Filip1987 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Септември.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 75 |
Дали има некој со позиција MWR Tehcnician шо потпишал во RESALLC и шо чека виза и ави.карта?
![]() |
|
![]() |
|
DoubleB ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Само преку страната на Флуор. Немој да се лажеш и да слушаш луѓе дека можеш директно во А. Палас. Прво има обезбедување со список и ако не си на списокот нема шанси да влезеш. Па и некако да успееш да го зезнеш обезбедувањето никој од Американците нема да разговара со тебе ако не те прочитаат. Дури ни на обично прашање нема да ти одговорат него ке ти кажат нешто во стилот "незнам, кога ке те викнат ке прашаш што те интересира".
Не не сум пробал јас лично но имам братучед и неколку пријатели кои беа на разговор и виделе вакви падобранци и виделе како си поминале. ![]() |
|
![]() |
|
Filip1987 ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Септември.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 75 |
10 pati na mesec a za eden den moes 5 pati pa sea vidi si ti ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fluor Job Abbreviation Title
DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan DFAC Warehouseman 07-Oct-2010 Afghanistan |
|
![]() |
|
Vlatko 24 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 08.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Jas taka razbrav deka veke si oisle.Oni znam deka dojdoa na 1 septemvri.Od A.Palas koga se javiv mi rekoa deka tuka ke se do kaj 5 oktomvri taka da toa e toa.Inace eve go brojot sto mislam deka mi vrtele 076 467 439.Ko ke se javis ti te izbacuva avtomatski.Ja vo avgust aplicirav pa sega se nadevam deka ke me viknat bar sledniot pat ko ke dojdat.
Inace kakoe podobro da se aplicira?Direktno do regruterite ili na web stranata na Fluor?I toa ne mi e jasno,kolku pati ja mozam da apliciram?Posto vidov ko da procitav nekade deka moze poveke pati. Pozdrav |
|
![]() |
|
Бројот од кој се јавува Флуор е фиксен 30?????.
|
|
![]() |
|
talamasca ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Ne vrtat od mobilen, taka da ne se nerviraj ne se od Fluor.... i koj ti kaza deka si otisle od MK ? ? ? Jas slusnav drugo.... pozzz |
|
![]() |
|
Zdrabo na site.
Vaka sega.Znaci imam nekolku prasanja.Aplicirav za Fluor sredina na avgust.Lugeto bea tuka vo A.Palas.Za zal ne uspeav da otidam na intervju.Potocno me zacudi malce koga mi kazaa deka mozebi telefonski ke mi vrtat.Inaku imav poziv od nepoznat broj na kogo ne odgovoriv bidejki rano sabajle mi vrtele i ne su go slusnal. ![]() I uste edno prasanje.Posto znam deka lugeto od Fluor si otidoapred nekoj den,dali nekoj znae koga pak ke dojdat od prilika i na kolku vreme doagaat. Pozdav |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7475767778 135> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |