![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7172737475 138> |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не!
Не зборувај! Знам што ке кажеш. Не,ти не објаснувај,немој зошто милсава моја е иста. Не изговарај ништо што веке си ми шепнал во некој дамнешем сон кога душата твоја ја пронашла мојата и среба за денес и закажала. Не зборувај,знам се. Не ме прашувај,оти знаеш веќе се. Знаеш која ми е мислата уште пред и да ја помислам. Не барај причини,не постојат. Не барај грешки,ги нема не постојат тие тука. Одамна останале таму некаде... испариле во просторот далечен кој воопшто не ни е предодреден. Тој простор воопшто не ни припаѓа, не е за нас измислен. Нам ни припаѓа ова... Сега и тука...моментот сегашен. ![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Да се биде мудрец
и за пример да се биде дур по јајца газиш дур други по твои газат те боли а се смееш културен си до крај ако. Некој од кров моча некој одоздола пцуе ги осудуваш ти не си таков иако не знаеш како им е. Очила темни смрзната фаца ти не си за тука тука има утка. |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Дојди,нечујно,тивко...
Прикради се да не те сетам. Остави печат на телово. Укради ми го трепетот. Бакнеж нежен тука остави. Тивко шепни ми "baby" нека кожата изгори. Треперам и сега на помислата само и рака топла чувствувам на моево рамо. Воздишка летна,ко слободна птица Очите се затворија, потонаа во сонот сладок Да сонат за најмеките усни негови што бакнежи даруваат врели. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ако искрен беше ноќва ти
Лесно моето срце го придоби Едноставно влета,слета,се укотви Како брод во лука уморен од пловидба Самовила ли е ?Што ли е? Ахххххх само во прегратки да ти е! На сон или на јаве не важно Да има само насмевка на лицето тажно А солзите да пресушат,да се заборават Радост и среќа нив да ги заменат. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Она ме гледа
ја ја гледам ми мириса на беда од гледање фајде нема мори ма да и речам треба ама не речувам зад мене некого гледа не сум јас тој не си личиме ич нежничок ми се глеа овулација не и е така ми се гледа. Абе не чини сета никаква е затоа и она по такви гледа не зборам за инат бе така си е се гледа. |
|
![]() |
|
Затвори ги очите,
мирно спиј. Сонувај го сонот на нашето патување. Раце склопи нежно, и не пуштај ги. Низ сонот ќе те води желбата која ја посака. Мислата искажана твоја во желба претвори ја. Желбата нека ти гори и во најдлабоките сни. Мир пронајди таму и насмевка нека те краси. Насмевката никогаш послатка не ти била од оваа што сега лице ти краси. Слатко сонуваш, слатко се смееш. Насмевка ти подари ноќната самовила. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
А сепак тишина кога ќе слегне
пред клавир седнат со цигара во микрофон дувам не ми иде ама ич оти ми се сере а ме мрзи да идам мешам на столица се спремам да почнам дал да свирам дал да серам прашање е сега очи ми бегаат кон вчерашен весник ако сум го читал да се стори нешто мора доцна ќе стане. |
|
![]() |
|
Поточе тивко потече
насмевки со себе влече кај ли само тоа броди со својот тек каде ли ги води. Од поточе река се стори море од сетила отвори сите школки со бисери ги најде а не виде дека и месечината зајде Сега сонцето го чека напред да ја води Ќе мине пат долг и пак ке се смири со месечевиот молк. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Кој ли муабет
некаде се врти за мене за тебе за сите нас кој ли денес центар на трачот е покварено ѓубре неваспитана една а се прави ваков или онаква рецитации во калта свинчиња валкани среќни се со кафе од кал почит си даваат додека од срце не се одалечат очи такви на грб се радуваат бар мали ножеви да беа ако се тупи. |
|
![]() |
|
Се појави тивко нечујно
во ноќта досадна дождлива. Ко пајаче мало,неприметно плетеш мрежи,брзо,вредно. Се виткаат,скокоткаат невидливи за голо око, само кожата ги чувствува. Насмевки ми леткаат додека со конците се плеткам никако да се ослободам, се заплеткав,се заврзав а ти шеткаш,допираш полека со своите ситни чекори по секое мое делче. Го будиш секој милиметар свесно во несвесно паѓам, несвесно во свесното доаѓаш. Зачувај некоја нишка, бар за спомен, за убавите спомени. Остави ги за убаво сеќавање. ![]() Изменето од butterflyM55 - 20.Февруари.2009 во 18:46 |
|
|
|
![]() |
|
Ладно е
снежец врне ма заболе нека врне нема што да се каже друго толку им сече важно било што врне и сметки досадни важни биле политичари крадат важно било ме заболе нека крадат ако ни е само да се дрндало јака муда да се дрнда важно било овој рече вака онаа рече онака зошто така да рече така им се рекувало толку им сечело јака муда нека дрднаат снешковци бедни. |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
STRASILO ZA BOSTAN Sto e??? …..Sto si zinal??? Manijaçiste edno!!! Sakas pak da go isplasis sekoj sto tuka minal?! Nemoj sluçajno da si napravil uste eden çekor, Ti vetuvam deka ovoj pat nema da pomines samo so prekor! Ajde begaj tamu i stavi si edna od tvoite maski razni, I ne tiki prodavaj prikazni prazni! Ne se zanesuvaj deka si umen i fin,vadejki zborovi od nekoj tamo si pasus, Gledas deka fincite zaboravile da ti dadat pasos! Leleee!!!.....kolku si patetiçno, Starçe edno so pedersko glasçe, I ne tiki mi mavtaj so toa nekakvo volsebno stapçe!!! Ti..... ne znaes za dosta??!!! E sega ke go viknam bate, I ke te napravi strasilo za bostan!!!...... |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
Препев на штурец
крик на гавран небо немо седмо со облаци посни на крајот вината со виното се носеше сепак победи. Збришани приказни на колку ли радост донесоа од страна што гледаа од туѓа радост се гадеа во своја беда уживаа секогаш некој друг беше крив. Тука е сенката на светот многу бледи излегоа од сонце избегаа по него со камења маваа. |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
DOZVOLA
Dozvoli mi da ti bidam sonce, So zracite topli da ti osvetlam pravi crti….. Dozvoli mi da ti bidam slatka misla, Koja postojano niz umot ke ti se vrti..... Dozvoli mi da ti bidam zvezdicka mila, Sto sonot ke ti go krade….. Dozvoli mi da ti bidam zlato tvoe, Koe na nikogo nema da go dades….. Dozvoli mi da ti bidam veter tivok, Koj na tvojot brod ke gi polni belite edra,tkaeni so svileno platno, Da me nosis na gradite tvoi,da mi sepnes, Srcence moe zlatno! |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7172737475 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |