|
Владо Бучковски |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | ||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mene mi e ama mislam deka i nad nego nekoj ima...toa toj ne mozese sam da go smisli...a i ne e vo red kolku god da ne go sakam...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uf sto mi e antipaticen toj Buckovski
|
||
BIB
Група Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Belgium Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден да не остане.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo si mila, da pocekame... mene na abolicija mi mirisa od sega |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uste samo GLUPAVIOT gVujo da go piknat zad resetki i se kje bide o rajt .......... za " vojvodata " ljuBco ne moze da stane zbor oti toj e NAD zakonot ...... bugarski drzavjanin e ..........
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Wow... каква вест
Бучковски - затвореник? Со лисици и сите нишани?...
Ако не го аболицира Бранко, има време до март
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete kolku malku mu e potrebno na ovoj narod za da mu se svrti vnimanieto od se ostanato sto e TRULO vo ovaa zemja ........ prosti dnevno politicki ogovaranja i prepukuvanja ...... i dodeka brodot tone , KAPETANITE PRVI GO NAPUSTAAT
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e valjda...!!!...aj AIRLIJA...
|
||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Основниот суд Скопје 1 го прогласи за виновен експремиерот и поранешен министер за одбрана Владо Бучковски за злоупотреба на својата положба и функција за случајот „Делови за армиски тенкови“ и му одреди казна затвор од 3,5 години.
Бучковски се товари дека со злоупотреба на својата положба и функција набавил енормни количини резервни делови за тенковите Т-55 во текот на 2001 година и со тоа го оштетил Буџетот за околу 2,5 милиони евра. Покрај Бучковски, казна затвор од 3,5 години доби и поранешниот началник на ГШ на АРМ генералот Методиј Стамболиски, а по три години затвор и советникот во МО Ацо Ѓурчевски, раководителот на Секторот за логистика Нелко Менковски и директорот на МЗТ-ФОП Митре Петковски. Бучковски, по објавувањето на пресудата, одлуката на Судот ја оцени како скандалозна. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=101348 |
||
SuicideMessiah
Сениор Регистриран: 10.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dokazhi za Buchkovski pa kje praime muabet,2god kutri G'uevski se machi da go obvini Buchkovski seushte ne mu uspeva.Dodeka za G'uevski i DPMNE ima chovek cela kniga da pishuva. |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јавното обвинителство денеска ги презентираше завршните зборови во процесот во кој Бучковски заедно со генералот Методиј Стамболиски е обвинет за прекумерна набавка на резервни тенковски делови во 2001-та. Според обвинителството, Бучковски, Стамболиски, вработените во логистиката Менкиновски и Ѓурѓевски и директорот на МЗТ ФОП го оштетиле буџетот на државата за над 2.400.000 евра бидејќи набавиле огромна количина на резервни делови за тенковите Т-55 иако од вкупно 90 тенкови, 30 од нив биле ремонтирани во Украина. Бурна реакција на негодување предизвика тврдењето на обвинителството дека двајцата логистичари во одбраната се вработиле по партиска линија и дека целокупната набавка на тенковски делови е поврзана со политиката. Во следниве денови одбраната на обвинетите ќе ги презентира завршните зборови, по што се очекува најдоцна следната недела да биде соопштена пресудата. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, и се во стилот на процедурално. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
SHTUKA
Група Регистриран: 17.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Владо Бучковски и понатаму си тера по свое. Парламентарци, свесте се. |
||
,,DO POBEDATA I NAZAD,,
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |