|
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сите пари се од доброволно дадени средства (не постои членарина) собрана од нашите цркви, во македонија, во европа и општо во светот...
|
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
humano nema sto.
no od kade vi se sredstvata??
zarem e ova se od vasata clenarina?
cudno
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
колку што знам, и каритас има менза, со која прехранува околу 500 луѓе дневно во Скопје... А да не зборувам за нивната хумантирарна дејност. Секако и евангелско-протестантските цркви имаат хуманитарна дејност (не и менза се уште) можеби сте слушнале за Агапе, Христољубие или некоја друга организација, можам да кажам дека преку овие организации, во еден или друг вид, до преку 50.000 наши сограѓани стига некаква помош...
Последниот проект кој се работи од оваа година, е ортопедски помагала (штаки, автоматизирани колички итн.) за сите инвалиди во Скопје, а од следната година и за сите инвалиди во цела Македонија. Од прв до последен... |
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па нели на секој ќе му се суди (се разбира не од нас луѓето) за своите дела... или немаме верба во тоа?
|
||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во МПЦ постои хуманитарна организација која ја дели храната, а просторот е во овие две цркви (за Скопје). Затоа и поповите ти рекле да ја оставиш храната, ама ни јас него разбирам ова со преговарањето, но не е важно. А точно е дека и за викенд треба да работи кујната (не знам дали не работи - но ако така велиш, така нека биде).
Но некој што малку се потрудил да помогне, не треба да го критикуваме. Никој друг во оваа држава тоа не го прави така. Нешто повремено - и толку. Па можат и други да помагаат. Тоа да биде пораката - за помош, а не критика по секоја цена и кон сите. Па ние безгрешни ли сме? Е... кој тоа да го разбере. |
||
Без коментар
|
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a gladnite sto da pravat za vikend????
i ova bilo pomos od Crkvata, abe aj
|
||
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NEMALE VRSKA ONI SO MENZATA I AKO SAKAME MOZEME HRANATA DA JA OSTAVIME ZA CRKVATA DA GI VIKNEL POPOVITE DA PREGOVARAME.....EPA KOGA VEKE ME VLECHITE ZA JAZIK
|
||
|
||
MisIcA,
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
beleg jas ako te svativ nestokoj ve vrati i sto da pregovarate so crkvata za hranata , epa neli ve vratil. Изменето од MisIcA, - 14.Јуни.2007 во 15:08 |
||
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Menzata ne raboti vo vikend..a gjakonot ne sakashe da ja primi hranata zashto e sabota ne vrati....ili ni reche ako sakame da pregovarame za crkvata dA E P.S. TOJ NI KAZA DEKA NEMAAT VRSKA SO MENZATA Изменето од beleg - 14.Јуни.2007 во 15:06 |
||
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На гладните кои доаѓаат кажи им го тоа. Што мислиш - каква е храната во војска, на пример? Сум за тоа да се запази нивното достоинство, ама нема да те влечам за јазик, ни за било што... |
||
Без коментар
|
||
MisIcA,
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mENZATA VO cRKVATA sVETA pETKA ABE PROSTOROT E NA CRKVATA..A HRANATA..LELE NE ME VLECHI ZA JAZIK TUKU RASPRASHAJ SE PRVIN
uF...KAJ ME POTSETI |
||
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве и за хуманитарната помош. И тоа само за храната - МПЦ е единствена која има две народни (во црквите св. Петка и св. Петар и Павле) кујни каде секојдневно им се дава топол оброк на сите и тоа, замисли аџо - бесплатно.
|
||
Без коментар
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
каритас е активен и во македонија... Жалносно, но вистинито, дека хранат и даваат повеќе хуманитарна помош, тие 2000 католици, од цело православие во македонија...
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |