|
КОЈ Е ВИСТИНСКИОТ БОГ ЗА ОБОЖУВАЊЕ |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | ||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што демонот не може да изсимулира Калифе?
Ти се извинувам тебе и на други кога вака се наметнувам. Верувам дека има работи за кои другите размислувале, а јас не сум размислувал и знаат подобро од менем. Во таква ситуација ќе речам онака како што претпоставувам или дека целосно не знам. Корисно е само да се постави едно прашање и луѓето ќе почнат да тропаат на вратата која Бог ветил ќе му се отвори. На кој тропа ќе му се отвори, кој бара ќе најде. Јас мислев многу на ова погоре и мислам дека ми се отвори вратата. Верувам во тоа но би сакал да ги слушнам другите, можеби грешам иако сум сигурен. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa sto go citiras e fakt deka i ti razmisluvas taka.Nema problem.Jas sekogas koga sum upatuval navredi toa go pravev sekogas licno do nekoj clen na forumot no nikogas ne se fatev za vasata kniga.
No nema problem stom sum prinuden da zboruvam za nea rekov deka so zadovolstvo ke go napravam toa.
|
||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa koj e vistinskiot bog sto treba da se obozava ?
Iako i ovaa nekako poinaku mi zvuci oti bog ima samo eden i edinstven za site . |
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално е дека постои степенување на оддалеченост. Нам на православните христијани, најдалечни ни се ништоверците, па атеистите, па оние кои воопшто не го спомнуваат Христа, оние кои го спомнуваат но со понизок ранг од Православниот, па најблиску се оние кои го споменуваат во ист ранг со нас но во друга конотација. За жал ние сите заедно сме во тотална дефанзива во однос ништоверците. Тие доминираат и го обмануваат мнозинството од светот. Изменето од sard - 14.Декември.2006 во 15:01 |
||
www.pravoslavna.mk |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тука речиси да се сложиме... Разликата е само во твојата инверзија на вистината...
Не се сите угнетувачи на муслиманите, туку угнетени од нивна страна. во христијанските земји, вие ги уживате сите права, дури и повеќе од една С. Арабија на пример. Но затоа, вие сте брутални со сите христијани, будисти, евреи, атеисти и сите останати мирољубиви луѓе кои ќе паднат во ваши раце. Значи сами си го правите проблемот, а после тоа некој друг ви е крив... |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo be da kazes ednas nesto pametno.Posto ovde ima glavno hristijani zatoa i jas gi spomnav samo niv.Inace nema mesto na svetot
da ima muslimani a da nema nekakov spor.Site veri:Hristijani,
evrei,budisti,totemisti,konfuciuisti,hindusi gi mrazat Muslimanite i gi
ugnetuvaat vo sekoja situacija kade sto mozat.Normalno vo denesen svet na nemoral,nasilstvo,totalno bezredie edinstveno mir i spokojstvo
moze da se najde vo ISLAM pa zatoa i tolkava e omrazata protiv Islamot.
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас би рекол кхалефа, дека не сите христијански секти, туку сите религии на светов се согласуваат со тоа дека Исламот е светски проблем. Проблем за христијаните, за будистите, за атеистите, за сите што сакаат нормален и мирен живот...
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zboruvav za toa megu vas i protestantite.I sakav da kazam deka site hristijanski sekti se soglasuvaat samo vo toa deka mora da se bide protiv Islam sekogas
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали виде накаде „да си ги вадиме очите“, мали симо, rice, aladin, Nella Bella, V.D.A.P, orto, orthodox, aaaaaa, Pravoslavie, јас и други православни христијани кои повремено доаѓаат. Белег, бутел, анакин, нинџа сеуште ја немаат дефинирано својата вера тие не се декларираат за црковни христијани. Нема ниту еден таков пост. Единствено се расправавме со аџија кој го извитоперува христијанското учење. Логично дека негирањата на Христа се поголеми од нехристијаните спрема христијаните кои погрешно веруваат и предизвикуваат поголема потреба од одговор. А и сеуште несмалено се расправаме со аџија. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo red orto.Nema poveke da deluvam emocionalno i na ova nema da ti vozvratam so pogrdo.Samo edno e jasno,koga treba da se soberete protiv Islam site ste tuka i pravoslavni i krivoslavni i katolici i sekakvi,a koga ve ostavame sami ocite si gi vadete.Kazi mi ednas da sum ja navredel biblijata barem ednas da sum iznesol nekakov citat i posle toa da go kritikuvam barem a kamoli da go navreduvam.Mozes da mi najdes nekoj moj takov post? No gledam deka me molete da vi dokazam kolku vi e slabo " svetoto pismo" pa otsega so draga volja ke vi pomognam da go razjasneme
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повторно прашувам: КОЈ Е ТОЈ ДОКАЗ КОЈ МОЖЕ ДА БИДЕ САМО ОД БОГА?
Едноставноста на суштинските принципи е навистина одлика на разбраната Божја вера. Оној кој не ја разбира ќе му изгледа сложена. Но истото може да го симулира и шејтанот? Ќе запотегне вера заснована на едноставни принципи, дали тоа ќе значи сигурен доказ дека треба да му веруваме на тоа учење. Што не може да изсимулира шејтанот? |
||
www.pravoslavna.mk |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gledam nikoj nesaka da dade poubavo objasnuvanje od moeto za vistinskiot bog vreden za obozavanje.Fakt e deka muslimanite imaat najsovrseno veruvanje od site,tolku ednostavno za dete od 3 godini da go razbere.Ona za sto vie non stop ke se fakate i ke go koristete kako nekakov "argument" da se napadne naseto veurvanje e deka nie sme nasilni,slabi,zaostanati i ogranicrni muslimani.Epa zal mi e toa mozda e do nekade tocno sepak ne e pricna da ne se traga po vistinata koja se krie vo muslimanskoto veruvanje. |
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Христос воскреснатиот Изменето од mali simo - 14.Декември.2006 во 13:58 |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
V.D.A.P.
Група Регистриран: 26.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Otecot, Sinot i Svetiot Duh troica edinosusna i nerazdelna!
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |