IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗОШТО ДА ПРИФАТИМЕ  ИСЛАМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗОШТО ДА ПРИФАТИМЕ ИСЛАМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака Обратен редослед
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 16:10
Aj neka zboruvaat onie koi se pokompetentni.

Onie koi stanale muslimani...
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
transcript Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2007
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај transcript Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:53
Originally posted by аџија аџија напиша:

те прочитав, и пак знам дека не веруваш во тоа што си напишал. Не еден, милиони има конвертирани од убедување... Знам дека тоа не ти одговара, ама вистината е вистина, па макар била и шамар за твојата суета.

еден атвентист од една адвентистичка организација во Скопје дебатирал со еден муслиман.
Кога заостанувал со аргументи,

го запрашал на муслиманот: Ми даваш ти кола? муслиманот негирал.

пак прашал адвентистот, ми даваш ти пари? муслиманот негирал.

пак го запрашал, ми даваш ти стан? муслиманот рекол не, повторно. адвентистот рекол: е овие ми даваат.

ако сакате, можам да ве запознаам со адвентистот и муслиманот.

Изменето од transcript - 24.Ноември.2007 во 19:54
Suum Cuique - Cicero
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:53
тоа можеш да го кажеш само со некакво примитивно размислување. луѓето, ти верувал или не сеедно, преминуваат во христијанство од убедување, и тоа е факт. ааа сеа шо не ти одговара, тоа можеш да си го објаснуваш на друг начин, а вака само се лажеш себеси за да ти изгледа подобро твојата вера одошто е.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:35
На  твоја  жалост  аџо верувам во тоа што го пишав.Воедно треба
да  си горд што зборуваш со најискрениот човек што некогаш си го
запознал.Јас  за  разлика одтебе аџо се  фалам кога треба да  се фалам,но колку само критики досега сум упател на сметка на муслиманите неможат  ни да се добројат.
Кај вас све мед и млеко тече  бре голема%20насмевка

Се додека не почнеш критички да гледаш на работите ,секогаш
ке бидеш  заслепен и заблудан и нема да го подобруваш  своето
размислување.

А  да ти докажам само колку сум убеден јас во она што го зборам,
барам да ми најдеш  еден  муслиман кој конвертирал во христијанство  затоа што свател е подобра вера(со докази нормално)
и веднаш  истиот момент веруј ми и јас  го прифакам христијанството.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:26
те прочитав, и пак знам дека не веруваш во тоа што си напишал. Не еден, милиони има конвертирани од убедување... Знам дека тоа не ти одговара, ама вистината е вистина, па макар била и шамар за твојата суета.
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:24
Originally posted by аџија аџија напиша:

ех ех...

и ти сам не го веруваш тоа што го напиша...

глупости... немало ниеден конвертиран христијанин... Ова е веќе стварно и под твоето достоинство калифе....

Se primetuva po tvoite iscrpuvacki komentar. Ne si svesen kolku zalno zvucis.
Ne ke najdes navistina Nekoj koj prifatil Hristijanstvo a ostavil Islam so pricina. Pazi,SO PRICINA.
Nemoj slucai kako Coneccted ja zasakal nekoja Hristijanka pa zatoa prifatil hristijanstvo. So ke ti e takov ??? Toj za nea go prifatil hristijanstvoto a ne zaradi ispravnosta vo verata. I TIE SE EDEN NA MILION.
A SO PRICINA NEMA NITU EDEN.

Znaci,Svestenik,so diploma... se davel se davel,se obiduval so sila kako vas da objasnite nesto kako 1+1+1 deka e 1 toa e navistina bolno.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:21
Прочитај аџо пак ако не си разбрал!
Реков само дека нема конвертиран во христијанство ради убедување.
Најголем пример  за  тоа ти  е Нигерија,каде пола нација премина
во христијанство,па сега биди ти искрен и кажи дека се гордееш
со такви верници.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:15
ех ех...

и ти сам не го веруваш тоа што го напиша...

глупости... немало ниеден конвертиран христијанин... Ова е веќе стварно и под твоето достоинство калифе....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 19:13
Аџо низ историјата  да одеш нема да  најдеш  ниту еден конвертиран
во христијанство кој станал убеден дека е  тоа правата ствар и ја
прифател.Цело време или поради политички или поради економски
причини или низа  други,важно никогаш не сте имале некој кој
вистински се предал на вашата вера.
Но тоа е јасно како може  тоа да  се очекува од друг кога вие  самите
живеете  во сомнеж  во она сто го верувате.

поздрав!големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 17:49
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Misica... ne e redok slucaj da hristijanin prifati Islam. Mene toa navistina poveke ne me cudi. Toa stana sosema realno i normalno.

Ti ostaviv eden link. Da slusas direktno od RTL kolku godisno vo Germanija go prifakjaat Islamot.

немојте со тие фалсификувани статистики пак ве молам, зашто се знае дека по бројот на конверзии, христијанството е НУМЕРО УНО од памтивек до денес...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 16:50

Eve nekolku linkovi;

Kako pop i pastor prifatile Islam:

Germanec Doktor prifakja Islam.Ete i nesto za Germanija sto pogore spomnav:

Kejt Stivens (dosta interesen dijalog) sega Jusuf Islam izvadok od RTL (so prevod):

Mlad Hindus prifakja Islam:

Japonec prifakja Islam:

Tanja,premin vo Islam. Nejziniot zivot pred i vo Islamot:

I da ne ja dolzam... odi na www.youtube.com  pa pisuvaj "Converted to Islam"  ima navistina sto da vidis.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 16:33
Originally posted by connected connected напиша:

баш ме интересира како сопругите на некои од членовите на форумов или пак нивните мајки/сестри ќе се сликаат на новите пасоши?
со или без шамија?
што ќе кажете во врска со ова, гледавте вести до пред некој ден,нели?

Sama ke si odbere kako ke se slika,ako saka so samija so samija ako ne ke se slika bez samija.

Цитирај јас досега не сум била сведок во конвертирање на христијанин во муслиман. најозбилно
арно ама, сум сведок на конвертирање од ислам во христијанин и тоа заради љубов. дечкото толку ја сакаше девојката, што го направи и тоа за неа. љубов ах таа љубов
Nekogasen Engleski Kral se obratil do Halifata togasen,deka saka da prifati Islam zatoa sto se zameril so nekoj Papa. Na sto Halifata mu rekol deka se strami so takvi luge kako kralot. Prifakjanje druga religija zaradi necii inat. Ne sporam nitu malku deka i kaj Muslimanite ima takvi slucaevi i ne samo toj ima poveke. NO NEMA OD SPOZNAVANJE NA RELIGIJATA,KONEKTED. Da napusti nekoj Islam zaradi nesto sto vo Islamot ne se sl*ga,ne e jasno a da najde vo Biblijata TOA E APSOLUTNO NEMOZNO.
Kako na primer sto ete,kako sto pogore kazav... jas znam 4 katolicki svestenici koi prifatile Islam. Znaci,gi poznavam lugeto. Doktor prifakja Islam,bez nikakva interes. Do togas zemal baksis otkako prifatil Islam privatno pomaga besplatno. Kade e interesot ? Toa e Iskreno konvertiranje.
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 15:49
Originally posted by connected connected напиша:

јас досега не сум била сведок во конвертирање на христијанин во муслиман. најозбилно
арно ама, сум сведок на конвертирање од ислам во христијанин и тоа заради љубов. дечкото толку ја сакаше девојката, што го направи и тоа за неа. љубов ах таа љубов

sekako dekam ne si slusnala koa ne se ni druzis nitu razgovaras vo zivo so nekoj musliman ili muslimanka ....
no dokolku si spremna da se zapoznaes , pobarajme vo LP pa ke se dogovorime i ke se zapoznaes so nivсреќа

pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 12:17
Za prvpat se soglasuvam so clenov pogore голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.