|
СВИНСКОТО МЕСО ВО ИСЛАМОТ |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | ||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Miralem дефинирај ’нечистотија’
|
||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa da postavam i jas prasanje sea. Koe e menito na covekot ? I Glusecot so zacini moze vkusen da se napravi i crvite... Cresa nekogas ke izedes i crv ako ima vo nea i da ne osetis deka si ja izel sosi crv. No ako vidis deka crv ima togas nema da ja jades. Sto e necisto vo Glusecot ? Toa e drugo prasanje. Zosto svinjata se smeta za necista,procitaj me celosno,odgovor ti dadov. Ne ja smetami samo nie Muslimanite,kako prvo,tuku sekoj covek ja smeta za necista. Priznal ili ne. Licno i ti smetas deka e necista,samo daleku si od toa da priznaes.
I na krajot prasuvas sto e necisto vo Izmetot. Izvini vaka,no mislam deka nema da mi reces deka e dozvoleno ponekugas izmet i urina da se jadat.
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Суштествата кои не се во менито на човекот не се јадат бидејќи не се вкусни или му се корисни на човекот на друг начин.
Не е прашањето во јадењето туку е прашањето во сметањето за нечисти. Прашав зошто свињата се смета за нечиста. И многу други суштества јадат измет пример кучето јади измет, црвот живее в земја па и низ измет сигурно поминува, па не се сметаат за нечисти.
Второ прашање: што е нечисто во изметот. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
Miralem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto e vinovno magareto,glusecot,crvite,,,, i uste bezbroj zivotni sto ne se jadat ??
Koga Allah dz.s za vremeto na Nuh a.s najavil Poplava,togas na Nuh (Noe) a.s mu naredil da od sekoe zivotno sobere po eden par.Koga go storil toa Nuh parovi gi staval vo Brodot,koga dosla svinjata na red,go zaprasal na Stvoritelot kakvo e ova zivotno ? Togas Toj mu objavil. Toa zivotno ke vi posluzi necistotijata da vi ja jade,izmetot od site zivotni sto ke go pravat taa ke go jade. I zatoa Bog ja stvoril svinjata.
Inaku prasanjeto ti bese sosema ednostavno,sard.
Vidis kako vo zagrada ubavo si stavi. Na ovoj svet ja smetaat za necisto zivotno.Pa ne samo Muslimanite,tuku sekoj znae deka toa e necisto. Se' sto e gnasno go narekuvame Svinja. A se sto e nezno i milo BUTEL go narekuvame JAGNE.
Tuka moze da se vidi ednostavno kako tvrdoglavosta ne dava da se popustat i da se priznaat nekoi raboti.
Sekoe Dobro.
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно прашање: Што е виновна свињата кога е од Бога создадена таква каква што е за да биде сметана за нечисто и недостојно животно. Која е нејзината вина?
(иако на овој свет тоа што ја сметаат за нечисто животно добро и дошло што некои народи нема да ја убиваат за храна) |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Miralem, uzivaj :) nekoi raboti se premnogu neasalni za da se dade komentar na niv! |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova sto go kaza Butel 2 e apsolutna vistina...najmnogu holesterol ima jagneskoto a ne svinskoto...iako svinjite se podebeli |
||
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IAKO SVINSKOTO I MEDICINATA DENES I TUKA KAJ NAS GO ZABRANUVA.
Медицинарите највеќе го забрануваат јагнешкото бидејќи е месо кое содржи највеќе холестерол и пилешкото кое поготово не се препорачува да го јадат деца поради премногу хормони . |
||
Miralem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posle ke kaze Ortodox deka se povtoruvam. Aku,neka kaze,eve povtorno eden slucaj.
Koga Muhammed Sallallahu Alejhi we sellem propovedal,privlekol mnogu privrzanici,zaradi toa sto uste pred negovoto pratenistvo toj bil ISKREN,POSTEN,MIL,DRAG,,,, Musricite se pravele samo da go sprecat. Taka ednas pratile nekoj Govornik da razgovara so Pratenikot a.s da go preubedi i da go spreci vo toa. Mu nudel se' i sesto. Mu nudele da bide Vladar pomegju niv,mu go nudele seto Bogatstvo,da bide naj bogat pomegju niv..... Muhammed a.s go prasal dali zavrsi so ponudite ? Musrikot rekol Da. Togas pocnal da mu cita Qur'anski aeti,vo koi Allah im se zakanuva na Musricite deka moze da gi snajde ona sto gi snaslo AD I SEMUD. Musricite slusnale za tie drevni narodi kako Allah gi unistil. Pa znaejki deka Muhammed s.a.w.s nikogas laga ne progovoril.Znaejki deka Muhammed s.a.w.s sekogas iskren bil. Musrikot plasejki se da ne go mavne grom vo istiot moment,gi stavil prstite vo usi i pocnal da vika DOSTA DOSTA !!!
Za ona sto go napisa. Neznam dali znaes sto e ustvari Kontradiktornost. Ako na edno mesto pisuva deka e dozvoleno ako na drugo mesto pisuva deka e zabraneto,toa e kontradiktornost. I koga bi bilo samo zaradi klimata,i vo toj slucaj Pratenikot a.s bil vo pravo,sekako deka ne bi trebalo tamu da se jade. IAKO SVINSKOTO I MEDICINATA DENES I TUKA KAJ NAS GO ZABRANUVA.
|
||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |