|
Суеверие |
Внеси реплика | страница <1 56789 22> |
Автор | ||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не бе какво арчење вода...
Океј , нетреба да трошиш на мене гигабајти од серверот на идивиди , знам што е суеверие.-Стереотип за одреден чин кој што би можел да донесе индиректни последици... А што е финтата со водата? |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро..... дали некогаш домашните кога си одел на училиште фрлиле вода по тебе??? онака без да те намократ тебе само по задниот твој пат??? ако ДА..зошто??? Изменето од bijonse1 - 29.Јуни.2010 во 00:38 |
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немам потковица Бијонси...Имав еднаш како мал(ја чував на тераса како сувенир) ама ја фрлив бидејќи зарѓа...
|
||
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Saint Dunstan and Devil. |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
доооооооооооообро Џо..... ај кажи ми....зошто сите кои се суеверни во своите куќи чуваат над врата потковица...... дали некаде кај тебе над врата имаш потковица??? ако имаш зошто??? Изменето од bijonse1 - 28.Јуни.2010 во 21:35 |
||
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brojanica ne e za sekogo..shteta shto ja nosat i tie shto ne i go znaat znachenjeto i kakva e nejzinata istorija .. |
||
If you are reading this, get a life!
|
||
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не носам таква алка.
Океј ,вистина , сум забележал многу кои носат таква алка. Незнам дали е во тренд бидејќи не сум забележал вакви алки да носат сите старосни групи. -Неносам никаков накит или модни додатоци , сум пробал , ама не ми се свиѓа начинот на кој ми ја гребат кожата.Можеби еден ден ќе носам ама тоа би било чисто од кеиф , т.е. -стилистички. Алката што ја покажа според мене е од оние шо се шиткаат по цркви како ‘христијаните‘ би се потсетиле во која црква даваат пари. -Brainwashing. . . |
||
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа се материјали - НАЈЛОН и гус ( згура ) ? |
||
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знаеш добро ти епртендосадно.... ама на ваков начин сакаш да ми го изнудиш одговорот....сама да си одговорам на прашањето!! е ако де.....еве.. тие се сувенири , амајли конкретно бројчаница кои се осветени во црква.....и сите што ги носат ....се суеверни дека ги носат за здравје за среќа..... |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мислам дека е поради помодарство , немање вкус , немање индивидуалност , карактер . |
||
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
доброоооо идеме понатака...... дали Џо носиш ваква алка ?? и зошто?? си приметил колку носат исто ?? мислиш дека е во тренд тоа?? или?? |
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еве малку занимливости од нет....за суеверието кај актуелниве спортисти......фудбалерите..
....,,Од балканските фудбалери, “кобрата” Дарко Панчев не дозволуваше никој да му ги допре копачките, “принцот од Неретва” Душко Бајевиќ играше со шорцеви пеглани на шпиц, а Вахид Халилхоџиќ облекуваше по три чифта чорапи. Ќиро Блажевиќ, поранешен тренер на Југославија, сега на Босна и Херцеговина, триесетина години наназад на натпреварите носи бел шал, па дури и кога се игра во август. Најбизарно е суеверието на голманот на Аргентина, Серхи Гоикочеа, на кое педесетилјадна публика беше сведок на две светски првенства. Најнапред на СП 1990 г. во Италија, пред изведувањето пенали против Југославија во четвртфиналето уринираше на теренот и Аргентина се пласираше во полуфиналето, каде што истото го стори при изведувањето на пеналите во натпреварот со домаќинот Италија. И Аргентина повторно победи. За среќа на Германците, во финалето не се изведуваа пенали. Најсуеверни без конк*ренција се екипите од Африка, кои носат корења од племињата од кои потекнуваат, па сега на СП во Јужна Африка ќе имаме можност да ги запознаеме подобро. Сепак, најединствени во суеверието се фудбалерите на Кувајт. Тие пред секој натпревар меѓу себе си подаруваат синџирчиња, прстени и часовници - златни...,, Изменето од bijonse1 - 28.Јуни.2010 во 18:28 |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сепак мислам дека не ти е се едно , дека сепак имаш резерва да се заколнеш во најмилото , сепак нешто не ти дава , дека ти е шубе . А зашто , дека си суеВЕРНА ? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |