![]() |
|
КОДОШИТЕ во Република Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Откако ја прочитав веста дека судијата чии два прста беа одлучувачки за доказ дека претседателот на судскиот совет ли беше-бил копдош- седнал на неговото место, јас не верувам дека кај нас има кодоши.Уште помалку пак верувам во кодоши од некој си претходен систем. Борба-потурни па земи му го местото има, ама дали тоа спаѓа во категорија кодошство- не знам. Мене повеќе ми личи на лакомост, злоба, напакостување отколку кодошење.
Та нели едно време (во турско ![]() ![]() |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Член на Советот на град Скопје бил КОДОШ Член на Советот на град Скопје од редовите на опозициски партии најверојатно е нов јавен функционер кој не го поминал лустрацискиот филтер пред Комисијата за лустрација, дознава "Дневник" од неофицијалните извори.
Според сознанијата, тој извршува висока функција во редовите на својата партија, која е дел од опозициската коалиција. Овој функционер веќе бил известен од Комисијата дека неговата изјава дадена на нотар дека не соработувал со поранешните тајни служби не соодветствува со вистината утврдена од документите добиени од четирите надлежни државни институции. Томе Аџиев, член на Комисијата, потврди дека таков допис бил испратен до лицето. Досега е утврдено дека градскиот советник бил соработник на тајните служби околу една деценија, во 70-ите и 80-ите години од минатиот век. Документите за неговата соработка до Комисијата за лустрација биле доставени од страна на УБК. Овој функционер сега има рок од пет дена да одговори на заклучокот на Комисијата. "Дневник" се обиде да стапи во контакт со лицето за кое се претпоставува дека бил соработник на тајните служби, но тој беше недостапен на својот мобилен телефон. Неофицијално се дознава дека овој советник ќе ги оспори доказите од кои Комисијата го извела заклучокот дека соработувал со тајните служби. Како главен доказ во тоа се очекува да го искористи аргументот дека биле користени материјали што се наоѓаат снимени на микрофилмови. Досега лустрацискиот филтер не го помина единствено уставниот судија Трендафил Ивановски. (Б.Ѓ.) (До) кога ли ...жална Македонија ќе се бави и ќе трпи ...со овој остаток од минатиот (непрежален од некои) ТОТАЛИТАРЕН сиситем?
![]() ![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |