IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!??
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Новиот свеж премиер - В. Рамковски?!??

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака Обратен редослед
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Статус: Офлајн
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 05:30
газење%20од%20смеење

свашта
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 05:18
Е ајде бреее
Човеков си брка сопствени интереси...ќе бил премиер.. ...Кога јас ќе станам првата жена претседател на РМ

А и интервјуто што е тука поставено, само говори за фактот дека подалеку од бизнисот, Велија не гледа.

На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евентуално, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори дека не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно креирањ то буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него.
"Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае економијата, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", изјави вчера за "Вест" Рамковски.

Ама со овој дел кажал СЕ . Потајно, сепак сака тој да седне во фотељата. Знам ова, знам она...не сакам да бидам премиер, ама кога би се избирал нов премиер тој треба да личи на мене

Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 05:08
кубење%20коса

арно вели Анастеа патетика жива не

поарно е некој како амди бајрам (и да си прај бајрам со умот) отколку вакви кој велат

толку пари по толку еднакво на 3 милиона чисти пари шо би рекол тој - новиот свеж премиер газење%20од%20смеење

лелеееееееее јас во политика пишав нешто (ова првпат ми е)  голема%20насмевка изненадување со лева да се прекрсти чоек голема%20насмевка

п.с. оваа тема треба во штосеви вицеви да оди голема%20насмевка

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 03:17
Патетика жива, Велија за премиер.
Треба ли и да коментираме на темава? изненадување
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 00:08
ТАЈ­НА СРЕДБА НА ЛИДЕРОТ НА СДСМ И ГАЗДАТА НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА ВО ОХРИД

Бран­ко и Велија цртале нов премиер

"Новиот премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае еко­но­ми­ја­та, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во сто­панс­тво­то", изјави вчера за "Вест" Рамковски, кој потврди дека во саботата бил на за­ед­нич­ки ручек со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски

Ли­де­рот на СДСМ Бранко Црвенковски и Велија Рамковски, сопственик на скоп­ска­та телевизија А1, завчера имале тајна средба во Охрид. За време на заедничкиот ручек во еден хотел во Охрид, лидерот и бизнисменот раз­го­ва­ра­ле за тоа какви карактеристики треба да има идниот премиер на др­жа­ва­та.
Рам­ков­ски вчера ни потврди дека имал средба со лидерот на СДСМ Цр­вен­ков­ски. Средбата траела два часа.
"Да, се видовме со лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски во Охрид. Раз­го­ва­рав­ме за многу работи. За економската криза, која е поголема отколку што се прикажува. Разговаравме за тоа каков треба да биде идниот пре­ми­ер", изјави вчера Рамковски.
На прашањето дали Црвенковски ќе биде идниот премиер, вели дека ли­де­рот на опозицијата Бранко Црвенковски нема да биде премиер ако, евен­ту­ал­но, СДСМ победи на идните избори, било да се вонредни или ре­дов­ни.
"Цр­вен­ков­ски нема да биде премиер туку ќе бара човек што ќе може да ја извади земјава од големата криза", вели Рамковски.
На прашањето, пак, дали на ручекот со лидерот на СДСМ се договарале, евен­ту­ал­но, тој да биде новиот македонски премиер, Рамковски одговори де­ка не сакал да биде премиер, иако добро ја знаел економија, и посебно кре­и­ра­ње­то буџет, оти уште од 2001 година се занимавал со него.
"Но­ви­от премиер треба да биде стопанственик, кој добро ја знае еко­но­ми­ја­та, буџетот, и премиер кој ќе знае да ги врати парите во стопанството", из­ја­ви вчера за "Вест" Рамковски.

“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 23:59
Рамковски: Албанците да престанат да бидат декор на политичката сцена

Оваа држава има одлична иднина но само ако се постигне меѓуетничка хармонија и ако им се посветиме на евроатлантските интеграции, но и на односите на Балканот. Оценува Рамковски во интервјуто за весникот „Шкип“ кое го објавува под наслов - Македонскиот Берлускони.

Според Рамковски, Албанците во Македонија треба да престанат да бидат декор на политичката сцена како и во владиниот букет и да почнат да одлучуваат за сегашноста и за иднината на државата.

„Тој што не сфатил дека иднината на оваа држава во голема мерка ќе зависи од соработката со Албанија и Косово и дека овдешните Албанци се тие кои ќе имаат одлучувачка улога во таа соработка, тој никогаш нема да сфати дека албанскиот фактор е предност, а на пречка за развојот на земјата“, вели Рамковски.

Ваквите политички ставови сопственикот на А1 Телевизија нескриено ги поткрепува и со своите бизнис визии за зголемување на медиумски пазар во регионот.

„Албанците во Македонија во однос на медиумите се запоставени и затоа сакам да придонесам, но јас сум и бизнисмен и не кријам дека ме интересира пазарот од осум милиони албанци на Балканот“, признава тој.

Велија Рамковски одбегнал да одговори дали има амбиција да стане и Премиер на Македонија пишува тиранскиот весник „Шкип“.
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 23:59

Не дека некој го бара,ама самиот се нуди.

Изменето од mungos80 - 01.Август.2010 во 00:27
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.