|
Која година се појавува “ Господ Бог “ , и каде ? |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto mislis, zivotnite znaat li deka ima BOG a? Dali si videl nekoe kuce ili tele da gleda vo neboto i da razmisluva za BOG? Isto i za gorespomenatiot avstralopitekus |
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не , мислам дека е поважно да мислиме а не да гледаме и слушаме чекајќи да си се привиди . |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се има почеток , па и тоа кога е спомнат БОГ . На пример , во времето на аустралопитекот истиот не бил познат на гореспомнатите , што значи дека таму не треба да го бараме неговото појавување , нели ? |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BOG nema ni pocetok ni kraj. Toa za nas e nesfatlivo, no taka e. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zborovite ukashuvaat na VISTINATA,no tie ne se VISTINATA.
I prstot ja pokazhuva mesechinata, no prstot ne e mesechina,(kako shto kazhale BUDISTITE}.Ako ne nauchime da slushame i gledame, teshko kje go sretneme "BOG". |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova inaku ti e biser za na tablo za biseri |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sum cul edna kantri pesna vo kola se veli gospod morala da bide zena taka da tvoeto so brada za zrelost e obicna insinuacija a dali e od mene dosta, toa e brat moj izbor ne tvoj |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека брадата и белите коси треба да ни асоцираат зрелост , искуство , смиреност , сигурност и сл. |
||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ne go 'gledas' bog vo sebe, nmikade nema da go vidis. Ke se pojavi isus i ke go promasis...
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од тебе за денес е доволно . Значи оние од Австралија не го разбрале ( незнаат лугето еврејски ) па затоа верувале во змии , пајаци и слични богови , а ? |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas veruvam deka "BOG" kje postoi i bez zemjata, no zemjata ne kje mozhe bez "BOGA".Koga go spomnuvam BOGA, sekako ne mislam na nekoj so bela brada nad nekoj oblak so stapche v raka. A koga bi imalo svedoci tajnata ne bi bila tajna.
NE SE POJAVIL "GOSPOD" tuku NIE. |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na bozenstven
toj samo pomislil no toj so prenel go interpretiral na jevrejskio za da dzuisite razberat i da ni kazat, kako nastana svetlina |
||
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некој го слушнал штом истиот рекол , па ни пренел , нели ? А на кој јазик тоа го рекол , а ? |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bog rekol NEKA BI SVETLINA
ne veruvam deka imalo togas nekoja godina a koj bil svedok na seto toa ..pojma neznam Изменето од anakin - 27.Мај.2010 во 13:24 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |