|
Го гледам излезот но не и крајот ... |
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Автор | ||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крајот може и да се определи , да се тргне кон него , онака , “ беш ме брига , животот е мој , еден и единствен “ , но дали имаме храброст за тоа , односно , зашто тоа го немаме ?
Се плашиме ли од крајот ? Изменето од eptendosadno1 - 22.Април.2010 во 00:18 |
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Крајот е изворот, светлината. Почетокот на патеката која свесно продолжуваш да ја одиш.
(ова не е реплика на ептендосадно1, со него не се разбираме ) *`свесно`-најверојатно потекнува од `светлина` Изменето од connected - 16.Април.2010 во 00:47 |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Класичен пример на една стилска фигура - Оксиморон - “ почеток на крајот “ |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но не се разбираме . “ тие одговори што ги бараш овде на темава, никој неможе да ти ги даде освен ти самиот “, можеби погрешно сум ги разбрал . |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ко она фармана на фб, невидена гњаважа и перење мозок
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga kje se setam na onie nekogashni kompjuterski igri... taman si pomislil oti si izlegol i vekje e kraj, koga toa samo si otishol vo drug, ushte potezhok level.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Излезот не значи дека е крај, може да биде само почеток на крајот.
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
извини ептендосадно1, ама јас тука не изигрувам психијатар. незнам зошто се ставаш во улога да се браниш на некој начин од мене, кога со најдобри намери дискутирам на темата која ТИ ја постави. размилувањето дека некој тебе те анализира е непотребно од твоја страна. фурај си, пушувај си што сакаш и не размислувај како јас или било кој друг гледа на тоа . поентата е да се разбереме, нели? |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogresho sum razbran ili pogreshno e razbrana funkcijata na forumov . Ne sum tuka na psijiatriska seansa tuku za da razmisluvam glasno . Patot po koj odime e poplocen so mnogu problemi , dilemi , iskushenija i sl. Jas posle pominata odredena distanca sum stignal do tie " plocki " . Nishto strashno . |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zata se veli "prosvetluvanje".
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е баш лесно да го срочиш тоа со зборови, тоа само се чувствува и се осознава, едноставно ти „светнува“ |
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ептендосадно1, тие одговори што ги бараш овде на темава, никој неможе да ти ги даде освен ти самиот.
никој неможе да ти каже кој е твојот личен одговор, тоа треба сам да си го сфатиш. ех да беше само толку лесно..... ај поздрав |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa toa go zboram celo vreme , jas ne sum svesen shto se sum napravil , kolku realno vredam , shto sum postignal , kaj sum stignal , na kade treba da prodolzam . Znam samo deka sum umoren , zbunet i vo dilema . Porano nosev levis , sako , Rashica , ova , ona , no veke ne mi e cudno - smeshno ako vidam nekoj oblecen vo bure , iskreno . Toa me tera da razmisluvam a ne da se smeam . |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Filozofijata e bas toa - vrtenje vo krugovi. Eden veli: Jas go zamisluvam svetot vaka, drug onaka, tret ke zbori tri casa a nisto nema da kaze, nitu pak ke moze da go razberes, oti ni on ne se razbira. Sekoj covek si ima svoja filozofija, samo ne znae i ne e talentiran sekoj da ja napise na hartija |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |