|
Чаламба... и ибриците |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве неколку стари ибрици |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тука може да видите слика на главниот ибрикџија...тоа се муслимански минијатури...
|
|
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
го ценам твоето мислење и затоа тука може да видиш дали тоа е навреда за Бугарите или самите тие пишуваат за тоа... “Съществуват твърдения, че за голям период от време, за главни ибрикчии са избирали главно еничари (вероятно от български произход), но доколко това е вярно не може да се каже…“ |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas nemam problem.....
poshto mi go replicirash mojot komentar... jas mislam deka ne e vo red vash*te komentari kako se izneseni so podsmev..... mi treba prostor da gi izvadam site rechenici kade se osekja toa.... edno ke ti kazham ....da bev muslimanka i da prochitav nachinot kako se odviva konverzacijata ... veruvaj ne ke mi beshe sveedno.. a i bugarka so potenciran bold iznesen fakt ne znam kolku vistinit....pak ne ke mi beshe sve edno jas samo sakam da kazham deka zabega temata , a mozheshe da ima poinakov tek.... moe mislenje ....ne mora da go cenish p.s. mnogu me chudi prisustvo duri na trojca moderatori ... koi vlegoa vo ,,film,, so smeenje ....bravo.... a vamu vo drugi temi ....ajj da ne komentiram ..... ochigledno e sve.... Изменето од bijonse1 - 25.Декември.2009 во 13:39 |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не случајно го напишав тоа за Скопје... темата нема врска со провокација, а е чиста историска вистина... кој како сака нека го разбере тоа... ние разговараме за Чаламба културата и ибриците... не знам зашо некој има проблем со тоа... |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema da komentiram na temava ja svakjam za provokacija kon edna druga kultura...
fakt e deka bile vele sila..... fakt e deka 500 god ni bile na grb.... fakt e deka mnogu ,,adeti,, se ushte se zadrzhani i primenuvani od nas ....a ovde nekoj podsmev osekjam.. |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од султаните... “заовјувателот“... ја воведува ибрикџиската традиција...
а за тој со жените... нели добро се знае... тие се само маска.. или поточно од него третирани се како слугинки кои понекогаш го задоволуваат орално..., п.с. нишо чудно и анално... со ибриците се е можно... |
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како само можеш да прашаш ? .......... па тоа е традиција не е шала
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали во современите “султанати“ се користат овие ритуали? Султанот од Борнео, има 4 жени, дали има и ибрикџии?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
памет у главу и дупе уз плочице ...... да не слушнеш како некој извикнува ЧАЛАМБАААААА
Изменето од МАРШАЛ - 24.Декември.2009 во 19:44 |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj jas otidov da go palam oganot da se stopli boljerot
i ke se kapam vo limeno korito |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сакаш да кажеш дека овој го СОДОМИЗИРА султанот??!!!ауууууу!!! |
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
едно ибриче... ЧАЛАМБА..... |
|
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па како што може да прочитаме за скопските бањи..., интересно е како тук не се спомнува ЧАЛАМБА... или некој намерно не сака да спомен...
за тоа секој може да процени сам... п.с. ова е посериозниот дел од темава... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |