|
Секс и психотерапија |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 23:00 | |
Kje mora od pochetok.
Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:58 | |
abre ova za nekolku saati 5 strani stanalo...
од кај да читам сега... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
smokvicka52
Нов член Регистриран: 22.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:32 | |
Ne sakam da go kazam imeto od pricina sto mi e strav deka ke me prepoznae i koj znae kako bi mozelo da reagira.
Ne mi trebaat problemi. Dosta muabeti kruzat niz grad, pa koj saka da doznae, koj i kako raboti, moze da doznae. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 22:31 | |
maria, te razbiram shto sakash da kazhesh, no te molam preprochitaj shto s'e e napishano od smokvicka52, osobeno ova:
Patem maria, znam od lichno iskustvo kako zheni povikuvaat ili odat kaj mazhi za nekavi raboti ili uslugi, a im se nudat za seks. I shto mislish tie toa go pravat zatoa shto ne sakaat vnimanie i seks ili zatoa shto ne se drzhat za slamka? Dali za slamkata im kazhuvaat togash na mazhite? Ako ne si znaela, slamkata sekogash se pojavuva podocna, koga zhenata kje se pochustvuva zapostavena i ostavena ili zabremeneta. Togash so slamkata se javuva i moralot. Mnogu ubavo odat zaedno. Mozhebi zvucham bezchustvitelno, no zhivotnoto iskustvo me soochilo so podosta vakvi sluchai za da imam sosem odredeno mislenje za niv. Изменето од Messenger - 22.Декември.2009 во 22:51 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 20:25 | |
Многу има што да се каже за ова, многу... Воглавно се согласувам со тебе Месинџер, но да ти кажам само дека овде е многу важна структурата на личноста на Смоквичка но и да знаеме отприлика зошто побарала помош. Тебе филозофу ти ја препорачувам книгата “Кога Ниче плачеше“ каде има доста да се научи и за оваа проблематика. Пациентката има потреба од заведување, флертување, а психијатрот изиграва Супермен. Ја злоупотребува професијата (и секако треба да се каже некаде неговото име, за тоа се одзема лиценца) бидејќи лицето кое побарало помош имало проблеми и тој ја злоупотребува нејзината положба на сметка на своето его. Изменето од maria_magdalena - 22.Декември.2009 во 20:28 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 20:14 | |
Ако е би, мојме заедно на терапија да ојме.
|
||
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 20:11 | |
Inaku smokvicka sorry ama jas ne veruvam vo ova, neznam koj ti bil problemot i zosto ti bila potrebna terapija ama ocigledno e deka treba da prodolzis i ovojpat odberi zena samo pazi da ne e lezz ubavo rasprasaj se |
||
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
||
Anarchy
Испратена: 22.Декември.2009 во 20:01 | |
Форумџииве лечат комплекси и проблеми секојдневно овде и немаат потреба за на психијатар.
|
||
smokvicka52
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:57 | |
Mozam samo da im poracam na site pripadnicki na zenski rod ako veke odlucile da idat na psihoanaliza, prvo dobro da se rasprasaat pa posle da idat.
Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:00 |
||
smokvicka52
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:55 | |
Nastapuvam altruisticki so edna osnovna cel, mojata prikazna da dopre do pogolem broj na luge kako ova pomalku bi se slucuvalo.
Zasto mene me unisti. Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:01 |
||
smokvicka52
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:42 | |
Jas otidov kaj profesionalec ne kaj maz. Dozna sto mi fali i sto mi treba. Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata. Davenik se faka, za slamka. Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi. Jas otidov da pobaram sovet a ne .... Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva. Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje. Kako i da e mene ovaa mi se slucilo i posle nekoe vreme ili ke go nadminam ili ke go zakopam. Na psihoanaliza poveke niikogas nema da otidam, bidejki neznam kako ke go nadminam stravot deka i na drugo mesto moze nesto da mi se sluci. Ke prodolzam da ziveam, utre e nov den. A na "profesionalcite" sto vaka pravat neka im sluzi na cest. |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:40 | |
А колку години имаш Смоквичке ако не е тајна,ама точна бројка кажи ни?
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Anarchy
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:31 | |
Не треба да се замараш многу со тоа што било. Јас ти советувам да земиш да работиш нешто, да ти биде исполнет денот со активности, така не ќе мислиш многу на тоа. Да се дружиш со оние кои ти имаат докажано дека те сакаат, дека се тука за тебе, да минуваш повеќе време со семејството. Верувај, со тек на време се ќе помине и ќе ти биде смешно за тоа колку си патела во таа ситуација. |
||
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Испратена: 22.Декември.2009 во 19:25 | |
се што нема да те уништи,ќе те направи посилен
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |