IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Секс и психотерапија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаСекс и психотерапија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 23:00
Kje mora od pochetok.

Na krajot mozhebi kje doznesh deka vekje si ja slushnal ovaa prikazna nekolku pati do sega.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:58
abre ova za nekolku saati 5 strani stanalo...

од кај да читам сега...збунетост
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
smokvicka52 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Декември.2009
Поени: 31
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:32
Ne sakam da go kazam imeto od pricina sto mi e strav deka ke me prepoznae i koj znae kako bi mozelo da reagira.
Ne mi trebaat problemi.

Dosta muabeti kruzat niz grad, pa koj saka da doznae, koj i kako raboti, moze da doznae.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 22:31

maria, te razbiram shto sakash da kazhesh, no te molam preprochitaj shto s'e e napishano od smokvicka52, osobeno ova:

Originally posted by smokvicka52 smokvicka52 напиша:

Dozna sto mi fali i sto mi treba.
Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata.
Davenik se faka, za slamka.
Znachi taa go sakala ponudenoto za da si ja ispolni prazninata. Ne rekla - blagodaram, ama ne! Pogreshno si me razbral!

Slamkata ostavi ja nastrana bidejki nikoj ne znae koj e na slamka, a koj ne. Patem taa ne e nikavo opravduvanje.

Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi.
Jas otidov da pobaram sovet a ne ....
Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva.

Ami ako ima seks bez obvrski, ako chovekot go ponudil toa, a smokvichka go prifatila bez da mu kazhe oti ne saka neshto takvo, togash kade gledate tuka problem? Vo lekarot?

Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje.

O, c'mon... Prvin se slozhuvame za kusa vrska bez obvrski so ozhenet chovek, pa potoa koga kje investirame premnogu vo toa i kje ja mineme postavenata granica, se chustvuvame napushteni, iskoristeni, izlazhani i povredeni, pa odednash stanuvame golemi moralisti. Balonot na mechtite za idninata ni pukna, pa sega kje barame osveta govorejki za nego javno po forumi. Prvin nema da kazheme koj e, a potoa poleka, poleka kje oddavame detali, pa site kje doznaat za koj se raboti. Ete, taka mu treba!!!.

Patem maria, znam od lichno iskustvo kako zheni povikuvaat ili odat kaj mazhi za nekavi raboti ili uslugi, a im se nudat za seks. I shto mislish tie toa go pravat zatoa shto ne sakaat vnimanie i seks ili zatoa shto ne se drzhat za slamka? Dali za slamkata im kazhuvaat togash na mazhite?

Ako ne si znaela, slamkata sekogash se pojavuva podocna, koga zhenata kje se pochustvuva zapostavena i ostavena ili zabremeneta. Togash so slamkata se javuva i moralot. Mnogu ubavo odat zaedno.

Mozhebi zvucham bezchustvitelno, no zhivotnoto iskustvo me soochilo so podosta vakvi sluchai za da imam sosem odredeno mislenje za niv.

Изменето од Messenger - 22.Декември.2009 во 22:51
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

smokvicka52, spored tvojata ispoved jas ne vidov deka ti ne si sakala da se isseksash. Ne vidov deka chovekot te nateral toa so sila toa da go pravish. Zabelezhav deka ti si pochnala da se zaljubuvash vo nego. Jasno ni kazha deka toj ne sakal mnogu da kontaktira so tebe. Mozhebi mislel deka i ti barash seksanje vo toj moment od tvojot zhivot za da minesh polesno preku tvoite psiholoshki problemi... Patem, znaesh deka vo svetot na vozrasnite postoi i seks bez obvrski, osobeno koga i dvete strani polnosvesno, dobrovolno i bez prisila stapuvaat vo takov dogovor?

Sega, otkako vide deka od zapochnuvanjeto na ljubovta (koja ochigledno bila samo od tvoja strana) ne bidna nishto, odednash ti se pochustvuva izlagana, napushtena, iskoristena , nezadovolna, ushte povekje isfrustrirana i t.n.

So ovoj komentar ne sakam da go branam psihijatarot, no sakam da istaknam nekoi ochebijnosti koi se odnesuvaat za tebe i koi aktivno pridonele za nastanatata sostojba. Ti si mozhela vo sekoj moment da go obesk*razhish pochetokot na takvata vrska, si mozhela vo sekoj moment vo nejzinot tek da ja prekinesh, jasni ti bile posledicite od nea, si mozhela da pobarash drug psihijatar, no ne si napravila nishto od seto toa.

Zaedno so spomnatoto zaljubuvanje, ochigledno e deka toa tebe ti se dopagjalo. Sega sakash da mu se osvetish zatoa shto se chuvstvuvash izlazhana i napushtena bidjeki intencii ne se realizirale kako shto ochekuvashe.

Kje recham ushte ednash, ne go opravduvam psihijatarot bidejki vo osnova postapil neprofesionalno, no spored tvojata ispoved ne chuvtsvuvam nitu sozhaluvanje.

Многу има што да се каже за ова, многу...
Воглавно се согласувам со тебе Месинџер, но да ти кажам само дека овде е многу важна структурата на личноста на Смоквичка но и да знаеме отприлика зошто побарала помош.

Тебе филозофу ти ја препорачувам книгата “Кога Ниче плачеше“ каде има доста да се научи и за оваа проблематика.
Пациентката има потреба од заведување, флертување, а психијатрот изиграва Супермен. Ја злоупотребува професијата (и секако треба да се каже некаде неговото име, за тоа се одзема лиценца) бидејќи лицето кое побарало помош имало проблеми и тој ја злоупотребува нејзината положба на сметка на своето его.

Изменето од maria_magdalena - 22.Декември.2009 во 20:28
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:14
Ако е би, мојме заедно на терапија да ојме. плазење
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:11

Isreno temava ja otvoram so cel.
Edno sto sega neznam so koj da razgovaram,
i drugo za da im kazam na devojkite koi sto planiraat da idat na psihoterapija da bidat vnimatelni.
Bidejki ako mi se slucilo mene, ke i se sluci i na druga.
Ako ti e celta da zastitis nekogo negovoto ime i prezime javno
Inaku smokvicka sorry ama jas ne veruvam vo ova, neznam koj ti bil problemot i zosto ti bila potrebna terapija ama ocigledno e deka treba da prodolzis i ovojpat odberi zena samo pazi da ne e lezz ubavo rasprasaj seтрепкање
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 20:01
Форумџииве лечат комплекси и проблеми секојдневно овде и немаат потреба за на психијатар. голема%20насмевка
Кон врв
Нов член
Нов член

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:57
Mozam samo da im poracam na site pripadnicki na zenski rod ako veke odlucile da idat na psihoanaliza, prvo dobro da se rasprasaat pa posle da idat.

Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:00
Кон врв
Нов член
Нов член

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:55
Nastapuvam altruisticki so edna osnovna cel, mojata prikazna da dopre do pogolem broj na luge kako ova pomalku bi se slucuvalo.
Zasto mene me unisti.

Изменето од smokvicka52 - 22.Декември.2009 во 20:01
Кон врв
Нов член
Нов член

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:42
Originally posted by Milaa Milaa напиша:

Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Ако тој не ти помогнеше со психоанализите и без да имате сексуални односи, дали тоа ќе беше злоупотреба, или негова неспособност?Самиот факт дека ти си полнолетна и си се согласила да имаш сексуални односи со него, кажува дека ти свесно си го направила тоа, тој не те присилил.
мислам дека тебе повеќе те погодува сегашната негова незаинтересираностако се било ко што еве ти си сакала,неверувам дека волку драматично ќе гледаш на ситуацијава

Jas otidov kaj profesionalec ne kaj maz.
Dozna sto mi fali i sto mi treba.
Odednas pocnuva da se nudi da ja ispolni prazninata.
Davenik se faka, za slamka.
Ako ne mislese da mi go dade toa sto mi treba sto majka barase da se nudi.
Jas otidov da pobaram sovet a ne ....
Seks bez obvrski postoi i to ne e nesto sto ne se sluciva.
Ama jas ne sakam nekoj da si igra so mene i so doverbata sto sum mu ja dala prvo kako na profesionalec a posle kako na covek posto bese mnogu fin i poln so razbiranje.
Kako i da e mene ovaa mi se slucilo i posle nekoe vreme ili ke go nadminam ili ke go zakopam.
Na psihoanaliza poveke niikogas nema da otidam, bidejki neznam kako ke go nadminam stravot deka i na drugo mesto moze nesto da mi se sluci.
Ke prodolzam da ziveam, utre e nov den.
A na "profesionalcite" sto vaka pravat neka im sluzi na cest.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:40
А колку години имаш Смоквичке ако не е тајна,ама точна бројка кажи ни?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:31

mnogu ti blagodam, mislam deka pocnav da stanuvam samo sto tesko mi odi.
Znaes toa kako e.
Eden pad drug pad, od propast vo propast i rabotata zemi ubij se.

Не треба да се замараш многу со тоа што било. Јас ти советувам да земиш да работиш нешто, да ти биде исполнет денот со активности, така не ќе мислиш многу на тоа. Да се дружиш со оние кои ти имаат докажано дека те сакаат, дека се тука за тебе, да минуваш повеќе време со семејството. Верувај, со тек на време се ќе помине и ќе ти биде смешно за тоа колку си патела во таа ситуација.
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2009 во 19:25
се што нема да те уништи,ќе те направи посиленнамигнувањезадоволство
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,688 секунди.