|
Би заминале ли од МК по укинување на визи |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Malku da prosetam niz Evropa, da vidam Berlin, Pariz da vidam."
- sakash da kazesh...da vidish ..kukush...stambol da vidish!........ ....kako i da e....izgledadeka, ushte dolgo...ohridgjani...ke trijat race!....nazalost.....poshiroka! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Site nesto si izmisluvaat i si pisuvaat sto ke im padne na pamet!!!
Druga rabota e sto vladava veke na golemo se reklamira za vizite, a seuste nisto ne e sigurno. Ej, VLADO, uste gi nemame dobieno vizite. Bas me interesira sto ke recat nasive, ako Evropska komisija i koj li uste treba da go odobri ukinuvanjeto, go odlozat na primer za 2011. Do koga ke se reklamirame vo prazno. A jas ke castam koga ke mozam slobodno da patuvam vo Evropa. Malku da prosetam niz Evropa, da vidam Berlin, Pariz da vidam. Ne trebaat poveke pari odosto trosime za odmor vo Grcija ili Hrvatska. Tie sto mislat daka trebaat iljadnici evra, nikogas ne ni otisle negde za da znaat. Za ostanuvanje, ne bi ostanal na crno, bi otisol cisto turisticki na 2-3 nedeli. Изменето од ogledalo - 23.Август.2009 во 13:36 |
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kolku ovaa informacija ke bide vistinita ili laga no sepak dobiv od bliski luge koi rabotat na toj slucaj.Znaci ako sakate da idete nekade vo stranstvo morate pred se da uplatite i rezervirate hotelsko smestuvanje kako garancija ili garantno pismo od rodnina i okolku 2000 evra na smetka koi gi sonuvame. a "sposobnjacive" samo gi lazat lugeto deka ke patuvaat samo so pasos
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
the newish nick....said:
"jas mislam i da ni gi ukinat vizite ke baraat da imame plus dokomenti kako garantno pismo toest mesto kade ke prestojuvas i finansii za prestojot(primer2000 evra)toa znaci deka graganite pak nemozat da patuvaat kade sto ke posakaat toest dokolku nemaat koj da im dade garantno pismo i 2000 evra " - e, pa, ako bide stvarno taka....togash.ovie ..."sposobnjacive" ...treba da im kazat:..ne fala!...ne ni treba da se ukinuvaat vash*te ebani vizi !! Изменето од brza - 21.Август.2009 во 15:20 |
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
igorcence
Група Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam i da ni gi ukinat vizite ke baraat da imame plus dokomenti kako garantno pismo toest mesto kade ke prestojuvas i finansii za prestojot(primer2000 evra)toa znaci deka graganite pak nemozat da patuvaat kade sto ke posakaat toest dokolku nemaat koj da im dade garantno pismo i 2000 evra
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...brat,uste vencanica sto ne mi pobaraa...ziva sreka!...drugo se...do imoten list..!za pecati po dukumenti i da ne zboruvame...nepoznati institucii za niv...nevalidni potpisi..crven ,plav,zelen ...so grb i bez grb pasosH....pa ime..po zosto RM a ne BRJM...pa politika..kako da ne znaat sto e rabotata....samo milioni prichini da te trgnat...!jbg...golgota..
p.s...ono ubavo si stoelo vo zabeleskite:
cit:..i so ovaa viza ,ne Vi garantirame siguren vlez i prestoj vo nasata zemja.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam za shto zborish?...edinstvena gnjavaza shto sum ja doziveal jas,..bila pred dvaeset...i kusur godini ...na jugoslovensko-italijanskata granica...na vila opichena...ama, si imaa pravo italijancite togash....opravdano...
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...offf maki moi!...ako ne ne saka nekoj ,ni sloboden vlez demek bez vizi ne ni pomaga!...ako ne pred ambasada, ke drememe pred granica, posle granica ,vo neko biro ..sekade ke drememe brat...i ke ne sutira sekoj...!...samo se zaebale ako mislat deka i toa ne go mozeme...!se iskalivme nie ovie 20 godini..!samo nezdrav moze da go zivee ova naseto...!
...sum go trgal jas *****,zatoa znam...!i so i bez viza...isti k****
|
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be...zagorche...samoto postoenje na taa...gnjavazna "institucija"...e problem...ako razbirash...ustvari.,...ako sakash da razberesh,...
ne ti e probelm ...samoto razbiranje.....koljku shto znam...i mislam.. |
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...toj sto e sposoben da r"mba za plata deset pati poveke nego li tuka,i ispolnuva uste mal broj uslovi za da zamine,viza na takov ne mu e problem...
...ili sam ke si izvadi ili so avion ke go zemat od tuka!
...za drugi setkaranja, mislam deka viza ne e problem!
|
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a vie toa go sfakjate kako ..ako nema viza...ke odish nekade vo "truliot" kapitalizam da zarabouvash?!~....ajde be....prvo...gledaj ...kako chovek da mozesh da pominesh granica....za zadovolstvo......a, ne da "r'mbash" za ......bedni...desetina pati povekje od tuka...
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...za mene vizata ne e faktor za izlez od ovde,a veruvam i na mnogumina drugi ,no svojata nemok ili ogranicenost nekoi ja reflektiraat preku izjavata...nemozam viza da izvadam. ...eve,i da dobie viza,kade ke odi ako ne moze i ovde da se snajde?tamu ...daleko...takvi ne sakaat!veruvajte na ova.
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
без размислување , дилеми или носталгија ......... и некаде каде нема нашинци ........ доста е за еден живот ........ И ПРЕМНОГУ Изменето од МАРШАЛ - 21.Август.2009 во 13:48 |
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |