IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Духовден или задушница?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духовден или задушница?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака Обратен редослед
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 04:34
блу, ако ти прва отидеш јас ке те ранам, ако јас прв отидам ти мене, диал? голема%20насмевка
мацедониан, многу луѓе оставаат храна на гробовите и ја оставаат таму... се знае за кого не мудрувај непотребно
а зошто пак ти даваш на живите? збунетост
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 03:46
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Православните Христијани одат во Сабота на гробишта за да се помолат за покој на душите на умрените.

И патем да ги наранат... душите.

Не знам кој ги храни умрените, јас знам дека се дава храна на живите, не на умрените.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 03:40
ne znam vo so da veruvam...strav mi e da ne e stvarno taka pa da ne ne me ranat koa ke umram...pod kazna zaso sum se smeela глупчо
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 03:37
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Православните Христијани одат во Сабота на гробишта за да се помолат за покој на душите на умрените.

И патем да ги наранат... душите.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 03:24
baba mi (bog da ja prosti) vikase....Bog gi pustil dusite od mitrovden pa se do duhovden da setaat na zemjata..
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 03:10
Originally posted by izvoren izvoren напиша:

На празникот Духовден треба да го прославуваме Светиот Дух!

Зошто православните на овој ден одат на гробишта и со разни јадења им оддаваат почит на умрените?

Јас колку што знам задушница е во Сабота, а во недела е Духовден, односно слегувањето на Светиот Дух.
Кон врв
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2009 во 00:10
   На празникот Духовден треба да го прославуваме Светиот Дух!

Зошто православните на овој ден одат на гробишта и со разни јадења им оддаваат почит на умрените?
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.