|
Свински грип |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |||
Storm5
Сениор Регистриран: 30.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 226 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Спречете го свинскиот грип - совети
Докторот Вајнеј Гојал, светски авторитет на подрачјето на нуклеарната медицина со повеќе од 20-годишно искуство, ни дава неколку ефикасни упатства за кои и се зборува многу деновиве. Неговите совети се исклучително корисни земајќи ја во предвид глобалната епидемија, во која практично е невозможно да се одбегне контактот со вирусот Х1Н1. Кои мерки и да ги преземете, сепак е многу веројатно дека ќе дојдете во контакт со вирусот. Самиот контакт и не е толкав проблем - поголем проблем е како да го спречите вирусот да оживее во вашето тело и да ве направи болни. Вратата низ која вирусот влегува во нашето тело се устата и носот. Додека сеуште сте здрави и немате никакви симптоми од инфекција со вирусот Х1Н1, со цел да ја спречите неговата активност, појавата и развојот на секундарните инфекции, можете да преземете неколку едноставни чекори: - Што почесто мијте ги рацете. - Воздржувајте се колку што можете од допирање на лицето со раце. - Правете гаргара два пати дневно со топла вода во која сте раствориле малку сол. Имено, на вирусот Х1Н1 му се потребни два до три дена од првобитната инфекција на грлото или носот, да заживее во телото и да почне да ги покажува карактеристичните симптоми. Обичната гаргара може многу да направи. - Сличната постапка повторете ја и со носот. Силно издувајте го носот и потоа избришете го со малку памук натопен во солената вода, што ја имавте подготвено за гаргарата. - Одржувајте го својот природен имунитет со храна богата со витамин Ц. Јадете што повеќе кисела зелка, пиперки, свеж магдонос, овошје... Доколку земате Ц витамин, за да ја подобрите апсорпцијата, користете го оној што има цинк и е од природно потекло (ацерол). - Пијте што повеќе топли напитоци. Тие ги носат живите вируси од грлото во желудникот, каде не можат да преживеат. - Доколку сте во можност користете колоидна сребрена вода. - Задржете го ОПТИМИЗМОТ. Болестите како што доаѓаат, така и си одат! |
|||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Официјално потврдена првата жртва на новиот грип |
|
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
Highlander969
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2009 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=nR_Kj4O_Vyo
|
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
поголема глупост немам слушнато
Другата есен грипот ке биде сезонски и ќе се лакувал само со чајче...................... Какво перење на мозоци имаше |
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не повторувам и ја по другите, Епидемија на грип има секоја година ова време по цел свет а никогаш не се изнесува вкупната бројка на смртни случаеви кај кои вирусот предизвикал компликации. Надуена работа е свинскиот грип, повеќе е состојба на јавната свет. Секој вирус е опасен за луѓе со повеќекратни здравствени проблеми. Којзнае колку типови на грип постојат за кои се уште не сме свесни и за кои постепено ќе дознаваме во иднина.
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jasno e zoshto tolkava buka....! Profit na farmacevstskata industrija,a naselenieto vo panika. Ubavo kazaa chlenovite vo postovite pogore,se raboti za grip od tipot A ,so malku poagresivni simptomi,a procent na smrtnost ima i kaj drugite vidovi na grip kaj onie rizichni grupi na pacienti. |
|||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moe mislenje donekade vakcinata ke te zastiti od gripot.. za da ne se gubi od nastavata ovde kaj nas pocnaa da so vakcinacija i protekcia na studentite.... |
|||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па и овој е сезонски, обичен грип штом е од тип А... и во овој период од годината е вообичаено да се јавува грипот, не ми е јасно зошто креваат толкава паника.... |
|||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овој грип не е толку страшен колку што го прават. Ако не сте заболени од СИДА или некое имунолошко заболување (при што би имале намален имунитет), не можете имате сериозни последици (односно смртен исход). Ќе си го прележите како било кој друг грип (можеби ќе биде малку помачно),и толку.
Тие што починале, обично се луѓе кои имале здравствени проблеми, на кои грипот бил капак. Значи, се додека имате јас имунитет (консумирајте лимон, лук, кромид, можеби некои додатоци во исхраната, останат зеленчук, овошје и месо) немате потреба да паничите. Сметам дека вакцинацијата не е обавезна, и можеби дури и непотребна. Изменето од Rita.MD - 14.Ноември.2009 во 12:36 |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имам прашање, ако има овде лекар, многу ќе сум му благодарен ако ми одговори.
Дали е потребно да се вакцинираме сите против оваа болест или не треба? Однапред благодарен! |
|||
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se preporachuva maskite da se menuvaat na sekoj chas,ako se od onie obichnite. Najdobra zash*tita davaat troslojnite,no malku e pooteznato dishenjeto so niv. |
|||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dojdi da te ...
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |