|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Автор | ||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo vrska so citatite, neznam zosto nekoj bi se plasel od sud. Ne gledam kade biblijata zabranuva da se dade mislenje ili sud. Ili kade veli deka treba da bideme kukavici i da se plashime od tugiot sud. Taa samo veli deka ako sudis ke ti sudat. Toa e bash OK, za onoj koj e spremen da go ponese tovarot na svoite grevovi. Ostanatite ne se predmet na interes i ne zasluzuvaat pocit.
A samo na pederite po vokacija i po dusha im e strav od sud. 1. Ke sudam, i so seta odgovornost baram i jas da bidam suden |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Матеја 7:
„1. Не судете, за да не бидете судени; 2. оти, со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери. 3. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш? 4. Или, како ќе кажеш на брата си - чекај да ти ја извадам раската од окото; а, пак, ете, во твоето око има греда? 5. Лицемере, извади ја прво гредата од своето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си.“ Евреите 10: „30. Оти ние Го знаеме Оној што рекол: ‘Одмаздата е Моја, Јас ќе отплатам‘, вели Господ. и пак ‘Господ ќе му суди на својот народ‘“ итн итн итн... ако сакате уште вакви цитати - вечер Изменето од RebeL - 19.Декември.2007 во 14:22 |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ме прашаш мене лично, ич не се замарам за Калифорнија дали ќе поминел тој закон или не. Американците секогаш се фаќаат за влакно за такви работи. И да би дошол да се гласа и кај нас таков закон јас би бил воздржан оти стварно ми е сеедно. А навлекување на дете на тоа би било ако само му се зборува за тато и тато, или мама и мама, притоа да не се спомни воопшто мама и тато. Тоа е навлекување, и пак ќе речам НЕ ВО БОЛЕСТ оти не е болест (ух по кој пат ова го кажувам?)... Да те прашам сенсеи, за тебе мастурбацијата болест е? Изменето од RebeL - 19.Декември.2007 во 14:07 |
||
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И покрај сите крајно патетични обиди да се изврти, зборчето НЕМА, значи НЕМА, и не може никако да значи ИМА!
Да ве потсетам: НЕМА да го наследат Божјото Царство! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neonic, еве ти еден добар пример како се постираат долги текстови превземени од интернет без спамирање, фино и културно. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So tie k*rshumi ne :) Te molam samo nemoj so teorijata za gej-genot. Smeshno e. I ne e tolku problemot vo natalitetot, tuku zakanata za opshtoto dobro e vo unistuvanje na mladi i naivni umovi koi se najpodlozni na vlijanija. Tragedija e na mlad covek da mu se odzeme potencijalot i smislata vo zivotot so navlekuvanje na taa bolest. Za vakvi raboti zboruvame: http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=59259 Изменето од sensei - 19.Декември.2007 во 10:33 |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бе Неоник, јас цел ден поминав во читање на такви свари по 300 други сајтови на интернет денес и да склопам еден пост - заклучок, ама ти ме претекна
Ај касно е сега, утре повеќе, немам концентрација повеќе вечерва... П.С. Блазесити шо си во USA.... Изменето од RebeL - 19.Декември.2007 во 03:57 |
||
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tekstot e naucen esej od profesor intelektualec i svestenik, i nemoze da se narece spam. Neli temava e Homoseksualnost i Religija??? Eleni da ne pravi sega cenzura na tekstovi pogolemi od nekolku stiha? Vprocem ako navistina sakate da debatirate, povelete procitajte go tekstot. Samo mi e zal zatoa sto e na Angliski, bi sakal da imam vreme da go PREVEDAM, ama momentalno sum vo USA sluzbeno..taka da se nadevam ke se snajdete.. Poz |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bato nitu sum ja cital kako so trebit
a nitu me interesira |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
TEKSTOT E DETALNA ANALIZA NA NOVIOT I STARIOT ZAVET,KOMPARACIJA, I NIVNITE KONTRADIKTORNOSTI VO POGLED NA SEKSUALNOSTA A VKLUCITELNO I HOMOSEKSUALNOSTA. A AKO STE TOLKU GOLEMI ORATORI, MISLAM DEKA EDEN TEKST NEMA DAVI BIDE PROBLEM DA GO "IZDVAKATE" MISLAM DEKA TOA KE BIDE NESTO NOVO, PA MOZE I DA NAUCITE NESTO, A I DA VE POTTIKNE NA POLEMIKA.NE GLEDAM NIKAKVO SPAMIRANJE .BOITE CRVENA I SINA KAKO I UNDERLINED, SE OSOBENO NAGLASENI ZA VO KRATKI CRTI,DA SE KAZE ONA STO CELIOT TEKST KAZUVA, ODNOSNO TOA SE NAJBITNITE RABOTI... STE SE ISPLASILE OD EDEN TEKST, A SE FALITE DEKA STE JA CITALE BIBLIJATA..HAHAHA Изменето од Neonic - 19.Декември.2007 во 02:46 |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Библијата е евергрин
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evan be ova e staro moderni vreminja dojdoaaaaaaaa a vie uste so biblija pod raka daj neso modernisticko Изменето од anakin - 19.Декември.2007 во 02:40 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neonic, шо спамираш у ниедно време у ноќта? Гледаш ли колку е саатот? 2:30ам чукни тоа црпката малку ејјј или начека Eleni дека не е тука па ќе спамираш...
Доволно е само линкот да го постираш, па кој сака ќе си кликне ќе си виде.
А и не знам што се замараш со такви сајтови. Ако те интересира што вели Библијата за хомосексуалците, прашај некој што ја има прочитано. Еве јас од тоа што имам прочитано ќе ти сервирам...
„Зар не знаете дека неправедниците нема да бидат меѓу наследниците на Божјото царство? Немојте да се залажувате! Ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубниците, ни полово изопачените, ни хомосексуалците, ни крадците, ни алчните, ни пијаниците, ни клеветниците, ...."
(1 Коринтјани 6:9)
"Не легнувај со маж како што се легнува со жена, тоа е гнасно и одвратно."
- 3 Мојсеева (Левит) 18:22
Ако некој легне со маж како со жена, обајцата извршиле гнасно дело.
3 Мојсеева (Левит) 20:13 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ceda moi
jas mislam deka texov e oooooooooooooogromen i luda rabota da se cita - pa makar za dugacije orientiranite vo prostor da se pisuva taka daj rezime - Ha a kdyby to tak bilo na cesky mozna ze bych si precetl radek dva Изменето од anakin - 19.Декември.2007 во 02:26 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |