|
Библиски христијани |
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Автор | |||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да бе Опитен - што се чудиш???
циник самиот си кажа дека не е упатен во верски работи и самиот си го бара местото, ама даде многу разумен заклучок- како може тие од 1-ви и 2-ри век да не се изворни, а ЕвАнгелос и неговата компанија од 21-ви век одеднаш стануваат изворни... хахахахахах ова е добар виц за К-15 да го обработат. хахаха |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ова е веќе ново најново
|
|||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bibliskite hristijani ne se del od protestantskata denominacija. Biblijata e temel na nivnata vera. |
|||
Опитен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
пак се факаш за комарецот а ја испушташ камилата
одговори ми |
|||
|
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Site tvrdat deka Svetoto Pismo e izvorot, ama mnogu retko go praktikuvaat napisanoto vo nego. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Православните и католиците само усно го тврдат тоа, но праксата покажува нешто друго.
Во Изворот нема цртање и осветување икони, во Изворот нема поклонување и целивање на икони, нема палење свеќи за живи мртви, нема култивизирање на Марија, нема поклонување на лешеви, нема целивање и мирисање на лешеви, нема молење на светци, нема молење на Марија, нема осветување водички, нема крштавње бебиња, нема условување целибат за епископите...
Ништо од ова НЕМА во изворното Христово и апостолско учење запишано и канонизирано во Светото Писмо.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што има врска тоа што писменоста била помала. Доволно е само еден човек во селото да знае да чита за да може да им чита и проповеда на верниците од Светото Писмо, а не од некои свои "свети" додатоци на него. |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako toj Bozji zbor koj ti go narekuvas, izvor, ne bil prenasan usmeno togas mozam da kazam deka mnogumina bi ostanale zedni..Zasto ako se zeme faktot deka pismenosta vo evropa do pred 200 godini bese privilegija samo na odabran broj na ludje koi imale pari za skoluvanje (tuka nikako ne se shirokite narodni masi) togash kazi mi neli izvorot e malku daleku ..... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Опитен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
знам јас што пишувам а читај сега и ти малки а не само да поучуваш |
|||
|
|||
Опитен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Библиски Христијани,
иако знам дека нема да ми одговорете и ќе се фатете како многупати до сега за нечиј неважен збор и успешно ќе го избегнувате важното како што сеуште не сте му го одговориле прашањето на Темлариус, а човекот го постави уште на самиот почето и ќе си чека сигурно уште многу. (простете ми ама додегашната пракса ме учи на ова). Како што вели Марија Магдалена викајте се како сакате тоа е ваше право но мислам дека за тоа треба да имате потврда и нели И Исус Христос не се прославуваше сам туку Бог го прослави, а каде е вашата прослава од Бога? Во библијата се вели дека Кој сака да врви по Господа (да биде библиски христијанин) да остави се, својот имот да го раздаде на сиромаси, да го земе Крстот свој... Потоа светиоте апостоли го раздавале својот имот на Црковната заедница и се им било заедничко, служеле секојдневна литургија и се причестувале, постеле(бидејки повеке младоженецот не бил со нив), билое постојано во молитвата и њубовта, практикувале Непрестајна молитва, псалмопеења, биле во мир со сите, кротки, благи, смирени, не се раправале или се покажувале по лугето и... Колку од ова вие исполнувате? п.с. и ве молам конечно одговорете му на Темлариус |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Опитен, се читаш ли што пишуваш бре мајќе му?
|
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zarem ne go tvrdat istoto i Protestantite Katolicite i Pravoslavnite ?????? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Опитен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа нема блага веза за апостолите. Точно е тоа дека тие биле збунети по воскресението христово но што и рекол Господ. Дека откако ке го примат Духот Свети и духот Свети ке и даде сила и тие ке појдат по целиот ќе го проповедаат Еванѓелието итн.
Духот Свети... Значи не е потребно само „словото божјо“, туку и Духот Свет. И што испаѓа дека виое сте поисправни и од Апостолите. Браво, алал да ви е вера. |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде кажи ми на кој црковен собор "светите отци" избрале кои книги ќе влезат во составот на Светото Писмо?
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |