|
Најдобриот Библиски превод! |
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Автор | |
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве го истото и од др Библии кои не се благословени од МПЦ
1Спрема постари[a] луѓе не покажувај грубост, туку обраќај им се како што би му се обратил на сопствениот татко. Спрема тие што се помлади од тебе однесувај се како да ти се браќа. 2Спрема постарите жени однесувај се како да ти се мајки, а спрема помладите, твојот однос треба да биде чист, како спрема сестри. |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само за тебе бе мило:
Не укорувај старец,туку почитувај го како да ти е татко; помладите,пак, како да ти се барќа; старите жени- како мајки, младите-како сестри, со секаква чистота (1 Тимотеј 5:1-2 - од Библијата благословена од МПЦ) зш кај вас е поинаку? |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, на тој стих мислев. Фала ти Sunny Ете, нели не беше тешко да се напише? Не знам зошто овие другиве се извадија од памет, изгледа имаат трауми од неколкуте стапици што им ги имав поставено порано па сега си викаат "мореее кој знае што ујдурма ни спрема овој сега"
Зарем е тоа оправдан страв? Зарем треба да се плашиме кога Божјиот Збор излегува на виделина?
А сега ќе те замолам, бидејќи најхраба се покажа од сите, дали ќе можеш уште еднаш да го напишеш истиот стих ама под него во заграда да потврдиш дека тоа е преводот на Библијата благословена од Синодот на МПЦ. Значи само копирај го уште еднаш стихот, а под него напиши:
(1 Тимотеј 5:1-2 - од Библијата благословена од МПЦ)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не укорувај старец,туку почитувај го како да ти е татко; помладите,пак, како да ти се барќа;
старите жени- како мајки, младите-како сестри, со секаква чистота На ова мислиш? |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ајде де, што треба дополнително да ти кажам, се е кажано во горната молба. Отвори ја твојата Библија од 100ден кај првото послание на Павле до Тимотеј, оди кај 5-тото поглавје од тоа послание и препиши ни ги (ако сакаш) тука првите два стиха.
|
|
|
|
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kazi evangelos eta jas ja imam mojata od 100 den
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок, ќе се стрпам и ќе почекам да дојдат оние посериозните, што меѓу другото, имаат и Библија при рака.
|
|
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈА ЧУВАМЕ У СЕФ ... А СЕФОТ Т.Е. КЛУЧОТ ОД СЕФОТ Е КАЈ ПАПАТА ...
ШО Д ПРААМ КОГА НЕ СУМ ПАПА ...
ТЕШКО МЕНЕ ...
АМА ЗАТОА ИМАМ САЈБЕР АПОСТОЛИ ... ДА МЕ УКРЕПУВААТ ВО ВЕРАТА ... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем вие православните што се присутни сега, немате Библија близу себе? Или само преданија, житија, човечки зборови ?
|
|
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈА НЕ СЕ ЗАМАРАМ ...
ГОРЕ Е СЕ КАЖАНО ...
АКО САКА НЕКОЈ ДРУГ НЕКА НАПИШИ ...
А МОЖЕШ И ТИ!!!
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ќе може некој од православните кои имаат Библија при рака да ми ги напишат првите два стиха од првото послание на Павле до Тимотеј 5-тото поглавје? Ајде да видиме кој најдобро барата со Библија и кој ќе биде најбрз |
|
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно е што и баптистичките цркви го употребуваат терминот свештеник, кога има потреба од тоа...
Во САД, во регионите каде евангелските и баптистичките верници се мнозинство, зборот кој се употребува е пастор. Во регионите каде има мнозинство од други деноминации, многу често можеш да чуеш самиот баптистички "пастор" да каже дека е "свештеник" (priest), запрашан што работи... Ова не е никаква грешка или пропуст, а поедноставување на комуникацијата. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОЧНО ТАКА!!!
ЕВАНГЕЛОС СЕГА МИСЛАМ ДЕКА ТРЕБА ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОД ПРАЗНАТА ДИСКУСИЈА ЗА “ТЕРМИНОЛОГИЈАТА“ - ПРЕВОДИТЕ !!!
СИТЕ ЈА РАЗБРАВМЕ “РАЗЛИКАТА“ (ПРЕЗВИТЕР -СВЕШТЕНИК) ВО ПРЕВОДОТ НА М.П.Ц. !!!
РЕДНО Е И ТИ ДА ЈА РАЗБЕРЕШ!!!!
И ТЕ МОЛАМ ЗА ОВЕ НЕ ПИШУВАЈ НА ДРУГИТЕ ТЕМИ - НЕМА ПОТРЕБА ...
ДА НЕ ПАСТИРАМЕ ...
|
|
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti rekov deka navistina ne znam za koj prevod zboruvas. Imenuvaj go pravilno za da razberam. A mozno e i da ne sum informirana za toj. |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |