![]() |
|
Предизвикува ли среќата страв? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Автор | |
Рокси ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не знам дали добро те сфатив, ама како и да е ќе го кажам моето мислење... Секогаш јас се водам според поговорката: После дождот доаѓа сонце и обратно - после сонцето доаѓа дожд... па кога сум среќна, ќе помислам на тоа и ќе си речам: леле што ќе правам кога ќе дојде дождот? Но таа мисла брзо “испарува“ бидејки во тој момент сум среќна и не сакам да дозволам ништо да ми ја наруши хармонијата... а кога сум тажна, нова надеж ми се раѓа кога ќе си помислам на “сонцето“ што доаѓа во иднината.... |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
![]() |
|
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
SREJKATA PRIDIZVIKUVA STRAV SAMO KOGA KE NASETIS DEKA TAA KE SI ODI
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Koga gi gledam svestenicite kako uzivaat vo religioznata biznis sreka si zamisluvam kako Isus doaga i gi zamaa so toa stapot kako so maase u Erusalim
|
|
![]() |
|
defma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Да, затоа што скоро секогаш важи правилото на плус и минус, или после среќа следи несреќа и едноставно се плашиш да бидеш среќен од помислата што следи после тоа.
|
|
![]() |
|
bibce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
da normalno deka predizvikuva.................sekoja sreka vo potsvesta ti dava signali deka moze nesto loso da se desi..................
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Се си има своја цена па и среќата. Само цициите се плашат да платат.
|
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
па пред некое време,имав убав момент со моите најблиски............и кога се чуствував среќна низ главава ми пролета
Не знаеш кои од овие луѓе набрзо може да ги нема?? Помислив на тажни работи, и на се неубаво што животот може да ми донесе |
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Da, dodeka gi duva svekite od tortata, se plasi kosata da ne mu se zapali, inace e kelav.
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Ke bidam srekjna ako mi se plasat
![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Srekata i stravot ne odat zaedno.
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Da,toa e strav od nepoznatoto.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Da kaj nekoi luge predizvikuva strav,od pricina deka moze taa sreka brzo da ja snema..t.e kratko da trae..mnogu luge taka razmisluvaat namesto da uzivaat u momentot
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
Ne e tajna deka marija magdalena mi e tretiot angel
![]() Изменето од zbunet - 11.Септември.2008 во 15:08 |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Може да се појви некаков страв-на пример од губење на чувството на среќа.
Или пак да се искомешкаат емоциите, сепак центрите во мозокот за разни емоции не се далеку едни од други, а мозокот не е сосема испитан орган. Некои работи засекогаш ќе останат тајна.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |