|
Рецепти за зимница |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a da,moze i orevcinja da si stavite...ili badem,se pakuva toplo i se ceka sneg da padne...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
види го ти него.... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i ne se mesa,samo se vadi penata za da dobie sjaj serbetot...pri pakuvanje se stava po edno dve livcinja slatkarce (vnimavajte na listot..ne pelin)i .....prijaten apetit.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pravev vo nedelata i e mmmmm
1kg smokvi
1kg seker
vo tendzere se stava sekerot i voda kolku da go oblie se vari serbet
otkako ke zovrie ubavo se stavaat smokvite i se namaluva jacinata
na oginot ( jas uklucuvam na 2)
i slatkoto dodeka se vari ne se mesa, samo odvreme na vreme
so lazica resetka se pritiska odozgora
i se vari dodeka serbetot da ja dostigne potrebnata gustina
ko ke go potkrenes so lazica da se sleva kako konec
a da, i smokvite ne treba da se ubavo sozreani
tuku se berat malku pred dozrevanje
|
|
apce
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde ckrtnete tuka recepta za slatko od zreli smokvi ama po moznost bez ona lupenje i stavanje vo var. Nesto po ednostavno
|
|
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...dajte be recept za ziva tursija i domasno sampanjsko.!!!..aj samo pobrzo....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... vcera redev boranija... seckana na polovina... pa ja redev vo tegli..dodadov po 5 luti feferoni vo sekoja tegla, nekolku zrna biber, 1 fildzan alkoholen ocet, 1-2 lazicki sol, 2-3 lista lorber, a vo nekoi po edno parce seckan kromid, vo nekoi ne... gi dopolniv so voda,gi zatvoriv i vo rerna...na 150 gi varev edno 2 casa... pola cas se zagrevaat na 100 pa potoa na 150... za meze pa i za garnir majka si plakalo... koj ne jade lute, moze blagi feferoni......
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле човече, па ти си бил голем домаќин...Цела зима просто немаш потреба да излезеш од дома по намирници, благо тебе
Само како стигнуваш по толку труд и на форум да си редовен?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па јас.... сам мафија сум.....кој ќе ми прави....мора да научам женски работа.....не е смешно ова.......се е школо. |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се гледа колку си фамилијарен човек
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И руската ќе ја заборавев......(Моркови 5кила, краставичиња 4 кила, карфиол 3 кила, 10 патлиџани, зелени чушки оцет околу пола кило, вода и црн бибер)
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас ги правам следниве зимници:
1. Ајвар (60 кг црвени чушки, 25 црни патлиџани, 4,5 шишиња зејтин , пола кило сол и малку шеќер) 2. Црни патлиџани окулу 20 во тегло со зејтин, оцет и лукче (претходно патлџаните ги сечам на тркала и ги пржам) 3. Лути и благи чушки по 7-8 кила за Печи-Гмечи 4. Лутица (1 кило зејтин, 5 кила црвени чушки кои ги цепам, 1 кило лути мали чувчиња, и малку магдонос) 5. Јуфки тие уште во јуни ги сукам (2 табли јајца, 1 кило млеко и околу 15 кила брашно) 6. Тарана (5 кила брашно и 2 млека) 7. Боранија 5 кила и ја замрзнувам 8. Грашок (Безеље) 15 кила 9. Патлиџани црвени 3 кила ги сечам ги посолувам и ги сушам 10. Пинџур (10 кила зелени чушки, 2 кила мали лути чувчиња, 7 кила црвени патлиџани, лукче и зејтин 1 кило) 11. Лозов лист за сарма си ги купувам уште во мај 700-800 парчиња за Сарма правење 12.Бамбарки (бабури) 50 парчиња си ги замрзнувам 13.Бамји 150 парчиња си ги замрзнувам 14. Фефорончиња 5 кила ги печам и ги замрзнувам за во тегло 15. Клавчиња 50 парчиња ги варам и ги замрзнувам 16. Праз сега во октомври-ноември ќе си земам 3 снопа и ги закопувам 17. Пченица 3 кила за Бунгур...ја мелам Слаткото направено е......од Тиква, од Лубеница, Зелени Смокви, од Стасани смокви, од јагоди. Месото понатакај ќе го ставам...не знам што ќе земам...кога ќе земам ќе ви напишам. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам викендов да направам слатко од лимон и портокал
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |