|
Топлификација |
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еднаш реков, треба class action на Уставен Суд !
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господ ќе им (на)плати
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе платиме,ќе платиме..
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ќе плаќаат вакво нешто оние кои немаат цевки низ станот?
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е толку важно дали тоа важи или не важи за мене лично, колку што е важно како дел од животот на мојот народ и мојата татковина. Состојбата на нештата во Македонија за мене се важни исто колку што се важни и за секој друг македонец. Ако не беше така тогаш немаше да работам за неа, немаше да живеам во неа и немаше да бидам на овој форум.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A sto se zamaras so ova koga za tebe ova NE vazi.....Ti si go sredi toj problem so vreme |
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исклучените не мора да се вклучат, треба само да плаќаат Сите што се исклучени од системот на парното греење во Скопје деновиве ќе добијат писма од „Топлификација“ во кои ќе бидат информирани дека според новиот Правилник што го донесе Регулаторната комисија за енергетика, имаат можност без плаќање надоместок, повторно да се вклучат во системот. Истовремено ќе бидат информирани дека доколку останат на ставот да не ги користат услугите на „Топлификација“, според истиот Правилник, ќе бидат обврзани да плаќаат месечен надоместок од околу 10 денари за квадратен метар станбена површина. Сметките за овој фиксен дел ќе ги добијат следниот месец и ќе се однесуваат за август. Од „Топлификација“ велат дека ако исклучените не го плаќаат предвидениот надоместок, ќе следува тужба против нив. Ако ова не претставува рекетирање тогаш не знам што би било... ... демек, ви даваме попуст и не ви наплаќаме за повторно вклучување во грејниот систем... ама ако не сакате да го направите тоа, тогаш ќе плаќате затоа што не го користите ! И нема сакам - не сакам, плаќам - не плаќам. Кој демократски ќе одлучи да не ги користи услугите на Топлификација и нема да сака да плаќа рекетерски данок, најнедемократски ќе биде суден !!! И тоа не е с'е... има уште бисери: Kорисниците што се веќе исклучени, како што појаснуваат од компанијата, нема да имаат обврска прво повторно да се вклучат, па потоа да собираат потписи од станарите за да можат да се исклучат. Обврската за обезбедување согласност од соседите и од претседателот на куќниот совет, односно Заедницата на сопственици, останува за сите оние што допрва ќе сакаат да се откажат од парното греење. Пази ваму, ако не сакаш да користиш нечија услуга треба да бараш согласност и одобрение од други луѓе за тоа !!! Бог да чува и да брани ! И фала богу има некој паметен кој се нафатил работава да ја истера на чистина: Во меѓувреме, до Уставниот суд вчера е доставена иницијатива од приватно лице за поведување постапка за оцена на уставноста и законитоста на поедини одредби од правилата за снабдување со топлинска енергија. Поднесувачот се повикува на член 50 од Уставот и бара иницијативата да се разгледа врз начелата на приоритет и итност бидејќи се работи за повреда на основните човекови права гарантирани со Уставот. Притоа, тој оспорува неколку членови од Правилникот на Регулаторна, меѓу кои и оној за обврската за плаќање фиксен дел од страна на оние што се откажале од услугите на „Топлификација“ со образложение дека е незаконско да постои задолжување без да постои облигационен однос. |
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.time.mk/read/9f5966c02c/35ffe1b2c8/index.html .....ви реков,АНГАЖИРАНА МОЌНОСТ(ТДУ )од само 10 денари од м2 за оние што не сакаат да се греат со монополистички распотелана нам мила..ТОПЛИФИКАЦИЈА. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Ало, дали е бројот на ЕВН?
- Не, грешка сте, овде Топлификација.
- Добро, нема врска, и на вас да ви е**м мајката.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....каде и да сум,информациите до мене стигнуваат навреме. да не имаше СЛИЧЕН слоган на ТВ... |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i ti si tamu be...pozadi..
ne mu se sekiraj .
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...лесно ти е тебе,си имаш овци за стрижење. таа првата лидер ќе да е...така?идивиди фото. |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
auuu,...kolku babi..................................i жabi !
.....sobra?!......
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и повторно,све је почело овако.. .... ...јас платив за фиксен телефонски приклучок како уште неколку стотици граѓани по 1000-1500 ДМ тогашни,да можете тие ,вие,вас, сега да добијат бесплатен приклучок доколку склучиш договор,да речеме .....на 2 години. Го продадоа телекомот ги изгореа парите во војната ---струја тегнев сам со десетици бандери да сега ти тој таа...се приклучат само со енергетска согласност. Го продадоа ЕСМ,ги лапнаа парите,бандерите скапаа,жиците се скинаа..австриецот бил циција и не давал пари за нови. -водоводна мрежа самопридонес...ако се работеше за зграда,изведувачот тогаш не бил надлежен да донесе вода..а не пак општината..тогашна!. Линијата денес е на ЈП,со слаб притисок и проток(стотици диви и питоми приклучоци)без реконструкција и нови вложувања. -канализацијата е посебна приказна...немам коментар за неа..сето оди во една цевка и во Вардар. Зголемена хранлива вредност на почвата долж течението на Вардар погодно за производство на здрава и биолошка храна.Само ова е плус. глуп сум,уствари не сум,не ми дозволува совеста,можеби и требаше за оваа држава ...да товарам два-три шлепери роба од некоја општествена фабрика да ја продадам да соберам парите и да ја бутнам мојата "компанија"(PETRE I MITRE KOMPANY) во стечај. ...да околчам некоја ливада на Водно или Кисела Вода или Маврово и изградам колиба..денес рамноправно ќе си ја купев ..без пари. ...да откупев(без пари повторно)некој комбинат со се жива стока да лапнев Тајландски кредит и да го распродадев државното земјиште за мали пари.потоа бутни во стечај. ....да земев некој дуќан од СИЗ-от по 80 ДМ/м2 и да го продадев денес на "рмбачиве" по 2000 евра/м2 знаев и знам дека за сето тоа ќе требаше: ...да одев да лепам плакати ..да милицкам по комшии за глас плус ..да научам да бројам по редослед...еден-три-шест-седум-десет...гласачки листичи ..да се возам по МК со изборните каравани ...за сендвич и кока кола..и некоја цуца ..да виам разно-разни пароли. ..да лажам ко..незнам кој. и знам дека сега: .....од необјасниви причини за мене,делувам хаотично и дисфункционално,и ништо во корен не ми е јасно.дефинитивно забегав. ..затоа,тие 50% брат,барај ги од ЕВН и тоа по. ќе ти дополнат кредит во пост-пејд за нередниот месец...ама само до 31!. а тоа за парното беше збор,што се секираш тек на есен ќе се одлучи што ќе се прави кога ќе почне сезоната,дотогаш ..бидете мирни..уште една година не е на одмет да се плаќа паушал,нали треба девидента барем догодина да добиеме... Изменето од zagor - 20.Април.2012 во 23:12 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |