IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Совет за фотоапарат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Совет за фотоапарат

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака Обратен редослед
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 23:50
Stefan, stom slikash za dnevni vesnici zemi si DSLR. Najednostavniot DSLR ke ti zavrshi podobra rabota otkolku bilo koja bridge kamera. Dokolku se raboti za ogranicheni sredstva, jas bi ti gi preporachal najeftinite Nikon ili Canon. Za Canon neka se javi nekoj kanondzhija, a od stranata na Nikon najeftiniot model e D40.

Ako sakash ekonomichna kombinacija sto ke ti vrshi dobra rabota, togash zemi:

1. D40 telo
2. 18-55mm /3.5-5,6G AF-S VR (stabiliziran zum)
    Alternativen na ovoj zum bi bil 16-85 / 3.5-5.6G VR (stabiliziran)

Dokolku vidish deka imash potreba i od pogolem zum, togash dodadi go:

3. 55-200mm / 4-5.6G AF-S VR (stabiliziran zum)
    Alternativen zum bi bil 70-300 / 4.5-5.6G VR (stabiliziran)

Teloto D40 ima 6MP (modelot D40X ima 10MP kako to ima i noviotD60), relativno e malo i lesno, ima mnogu mal shum, pa mozhe da se koristi bez blic i koga nema dovolno svetlina.

Dokolku budzhetot ne ti dozvoluva da ja kupish ovaa kamera, togash probaj da ja najdesh preku nashive chlenovi kako malu koristena. Povekemina ja imaat , pa ako nekoj planira da otide na poskap model mozhebi ke se odluchi da ti ja prodade za podobra cena.

Srekno!
Кон врв
stefan.taz Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stefan.taz Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 23:26
Би сакал да ве замолам за Вашето милење околу купување на фотоапарат. Се занимавам со фотографирање за дневни весници и веб - портали, а сега за сега го превам доста аматерски(не се рачунам за професионалец)имам фотоапрат со 4,1 мегапиксели, кој ми врши работа. Е сега поради големата ограниченост на моделот кој го имам, сакам да земам подобар апарат, а една фирма ми го понуди Fuji S5700. Сакам да го чујам Вашето мислење за него, ако знаете да ми препорачате некој сличен (по функции и цена), и дали фактот што нема стабилизатор на слика може да ми создаде проблем при рафалното сликање со него(бидејки оваа функција е повеќе од потребна). Поздрав
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.