IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Во Куран убиство заради вера
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Во Куран убиство заради вера

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
Автор
Порака Обратен редослед
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:32
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

ti bidejki eve si templar
dali si cital za crusaderite- citaj ili najdi vo net za 2 ili 3 pohod za zavzemanjet na lisabon os strana na crusaderite i tamu ke vidis koi se bile istinksite celi na tie lugje

Nivnata cel znam sto bila i ne ja opravduvam zasto i tie se sluzele so imeto na boga za da napravat nekoja globalna dominacija pari i sto jas znam......vo hristijanskiot svet nikoj niv ne gi glorificira .....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:29
ti bidejki eve si templar
dali si cital za crusaderite- citaj ili najdi vo net za 2 ili 3 pohod za zavzemanjet na lisabon os strana na crusaderite i tamu ke vidis koi se bile istinksite celi na tie lugje
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:27
i pak ti kazuvam- temata- ,,ubistvo,, ne ti e na mesto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:26
kazi mi ti mene...

pak ti kazuvam takvi manipulacii ima vo sekoja vera
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:21
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Bachios jas so ovaa ne provociram i bas cekav dali nekoj ce go najde ovoj ajet i ce go prenese vo celost kako ti sto napravi sekoja cest e sega ti mi kazi zasto toa go pravat taka zasto se sluzat so verata i na toj nacin gi ocrnuvaat site muslimani zasto pravat duplo loso?????

prvo go procita li celiot-da

zosto pravat taka
pa da imat opravduvanje za svoite postapki

btw i crkvata go pravi istoto, pa i druigte religii go pravat istoto

Se soglasuvam so tebe no zasto ne bidat mazi pa opravduvanjeto ne go stavat na svoj grb nego go tovarat na grbot na religijata i na toj nacin se obiduvaat svesno ili nesvesno da gi ocrnat site muslimani.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:19
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Bachios jas so ovaa ne provociram i bas cekav dali nekoj ce go najde ovoj ajet i ce go prenese vo celost kako ti sto napravi sekoja cest e sega ti mi kazi zasto toa go pravat taka zasto se sluzat so verata i na toj nacin gi ocrnuvaat site muslimani zasto pravat duplo loso?????

prvo go procita li celiot-da

zosto pravat taka
pa da imat opravduvanje za svoite postapki,te go zemat delot sto im pasira o drugiot del ne se kazuva- eve kako vo tvojot slucaj, da ne go znese drugiot del ke imase druga percepcija

btw i crkvata go pravi istoto, pa i druigte religii go pravat istoto

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 14:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:17
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:11
,,And fight them on until there is no more persecution, and religion becomes Allah's in its entirety; but if they cease, verily Allah doth see all that they do,,.8.39

ova e originalot, a nekoj kako saka da go interpretira
ne sakav da go postirm na arapski

a voriot del ,,but if they cease.. .go zaboravi

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 14:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:57
Turkey

“The Koran says: ‘Fight them until evil disappears and all religion becomes Allah's [religion].' The suicide activists who blow themselves up are carrying out the Koran's commandment.’"

Ali Osman Zor, Great East Islamic Raiders Front terrorist organization
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:52
nikade nema izvadoci od k*ranot, tuku nivna licna interpretacija , ti procita li
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:44
Ne jas ne postavuvam kontra temi a ako malku podobro ja procitas temava ce vidis deka se reboti bas za k*ranot i za izvadoci od nego....vojna protiv kogo i zasto si procital li da vidis...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:23
i dali ova tema ti bese kontratema za,, ubistvo zaradi pogled,, poradi toa sto nemase tamu sto da komeniras poveke
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:22
temata e ,,ubistvo zaradi vera,, a ne ,,vojna zaradi vera,,. zatoa preimenuvaj. zatoa se sto e navedeno e za vojna a ne za nekoe ubistvo. Islamot ne e vera od tipot na hare-krisna pa da dozvoluva ubistvo. i ako imas nesto vo vrska so temata osnova treba da tie k*ranot, a ne nekoi citati od nekogo i nesto
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:09
Би те замолил темплариус, бидејќи отвараш нова тема, барем тука дај превод. Јас за жал не го разбирам англискиот јазик, а верувам дека има и доста други членови кои исто така недоволно или воопшто не разбираат ништо од ова.
Исто така би сакал во иднина сите коментари кои се водат на форумот да бидат на македонски јазик, со цел да се води подобра дискусија.
Благодарам за разбирањето
Поздрав
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.