![]() |
|
Дали ДПА ќе ја напушти владата? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 15> |
Автор | |
bajaga ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne bea ama sega se .... i beganje nema ... a niv ne gi vmetna Jali Hahmeti tuku gi potturija nasite " sojuznici " preku svoite evro - nato ambasadori samo kako rezervna karta za vlosuvanje na sevkupnata politicka sostojba vo MKD i toa vo najteskite momenti za nea ...
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Ti se cudam so kakva lesnotija komentiras, kaj bese Gruevski da razgovara za seste baranja. Slusaj druze bidejki gledam ne si informiran tie sest baranja nite se vo ramnkovniot dogovor niti treba da bidat usvoeni. A inaku ni smeta i Argentinsko i Brazilsko zname ako se vee pred drzavnite institucii bidejki tamu treba i mora da stoi samo drzavnoto zname. A zosto ni se pomili od albanskoto toa ke se zaprasas samiot. Golem teret ste ni na grbot druze ,nikogas ama bas nikogas ne ste bile od nekakva korist tuku sprotivno. A osobeno sega vo ovoj presuden moment vie vlecete povtorno nazad. I se cudam navistina se cudam koga ke gi vidam tie vasi zbuneti pisma vo koi se cudite zosto nie ne ve sakame. |
|
![]() |
|
Lilija7 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 8994 |
ај те молам не шири дезинформации...за малку ќе ме убедеше дека се работи за шесте барања........
![]() се работи само за лични интереси............и мислам дека е повеќе етнички проблем ( му избегаа од контрола на Тачи интересите на Косово).... ![]() ![]() ..интересите на Албанците (не само во Македонија) повторно се ставени над државните интереси на Македонија... ![]() Изменето од Lilija7 - 17.Март.2008 во 15:24 |
|
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.
|
|
![]() |
|
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
nemojte odma megupartiskite problemi da gi zgolemuvate na nacionalni problemi sega DPA ja napusta vlada a DUI i tie albancia ja podrzuvat vlada
sto sega ? ????
а за ова комедија главен актер е Груевски
тој сам рекол дека е отворен за секакви разковори
и пред 7 ден од скандалот ДПА ги потенцирасе тие 6 барања а
каде бесе Груевски тогас да седи и да разговара
тој бегасе како кукавица од новинарите во врска со проблемот
така бесе и на денот на Дрвата сите го видовме
тоа и сега стана проблем мегу ДПА и ВМро а не проблем метѕ албанците и македонци зосто проблем мегу албанци и Македонци веце нема да се реша со договори
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Imaat doblst. Sekogash si ja rabotata rabotata kako im e zacrtana i mikoj na nikogo ne mu ometa vo rabotata. Ete zatoa niv gi biduva. A, nas nikogash nema da ne bide oti imame nasekade krtovi i krtici infiltrirano, pa zgora i preku nokj stanuvaat prvi nekade pa makar i na forumov, ne oti imaat vrska, tuku imaat dusha da go kodoshat sopstveniot si narod. A, odi vamu napishi neshto za drzjavnikot ili bilo koj politichar od kogo imaat zadacha i od kogo se plateni odma go nema tvojot tekst. Pazise oti tuka vo ovoj podforum e duvloto na takjuvalinjata. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
A, pa dobro togas, pa i ja sum dusa, sakam i ja da se isk*rcam nesco tikimiti i ja nesco znam
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Pa jasno ni e so kogo imame rabota, ti poznavas li nekoj na kogo ne mu e jasno? |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Nikogas siptarite ne i mislele dobro na ovaa drzava i treba veke ednas da ni stane jasno so kogo si imame rabota, a vprocem nikogas i ne go kriele toa
|
|
![]() |
|
dras ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
„ti kako makendonka sakas da se povtori 2001 godina?“ Зошто секогаш мора да претите со 2001г и онака да не ви беа америте, проблемот со Арачиново немаше добро да поминете, сетете се на Ваксинце. „zar na vas vi preci nekoje zname koe ke se stavi vo tetovo gostivar sk ku“ Кога веќе имате уште едно Албанско-Косовско знаме што не го промовирате и него „таму се чита идејата за шест целини, немој само на крај остане само малата“ „zar na nekoj mu preci site borci na ona sega so status na nevraboteni da zinamt barem socijalno“ Имаше и борци кои мораа да ја исполанат со Устав предвидената обврска за македонските граѓани па не добија никаков социјален надоместок, и не прават проблеми и Охридски договор..... |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Ситуацијата во државата очигледно е стабилна.
Претседателот Бранко Црвенковски и Премиерот Никола Груевски, во саботата сосема случајно се најдоа на иста забава во дискотеката "Колосеум". Секој на посебно сепаре, шефот на државата во едниот, а Премиерот во другиот дел на дискотетката уживаа во забавата. Груевски во друштво на сопругата Боркица и генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ и шеф на неговиот кабинет Мартин Протуѓер, а Црвенковски со пријател и синот Љупчо со задоволство ја слушаа музиката на диџејката од САД. Неофицијално, првите луѓе во државата не си пружиле рака. ....а народот нешто загрижен.....село гори баба се чешла...... |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Па уште не сме расчистиле со сегашните проблеми, а вие ваму, на оваа тема наметнувата помирување со случај од клинички. Што е многу многу е.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Не се толку големи притисоците..колку што е проблемот во прераспределбата на „товарот„ туку (с)е бројот на грбовите врз кои таа сила на притисок ќе се прераспредели..и ќе биде незнатна..односно идржлива.
Некако ..гледам и прецедников..како да е со два ума..односно не-елегантно лавира...со прикаски за некакви си придавки???.
А никој сосила не го стави на таа фунција..самиот се џапаше...
А сега како да фаќа кидавела???
Или можеби се лажам???
![]() Изменето од novace - 16.Март.2008 во 23:27 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
СЕ СОГЛАСУВАМ СО ПРЕТХОДНИОТ КОМЕНТАР!!!НА КРАЈ НА ЖИВЦИ СМЕ И НА РАБОТ НА ТРПЕНИЕ ,ТОЛЕРАНЦИЈА И ОПСТАНОК ПО СЕКОЈ ОСНОВ!!!МИСЛАМ ,ПО ТОЛКУ ГОДИНИ ОВА ЌЕ БИДЕ ПОСЛЕДНАТА И НАЈТЕШКА БОРБА!ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ КАЈ НАС ДА НАДВЛАДЕАТ ЦРНИ СИЛИ,И ДА СЕ СОМНЕВАМЕ ВО НЕШТО, ШТО Е НАЈМАЛКУ ПОТРЕБНО СЕГА, И ДА ГО ИЗГУБИМЕ СЕТО ОНА ЗА КОЕ МНОГУМИНА ЖИВОТОТ ГО ДАЛЕ ,А И НИЕ ТРПЕВМЕ СИВЕ ОВИЕ 15-20 ГОДИНИ.ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ПОВТОРНО НЕКОЈ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СВОИТЕ И НА ФАМИЛИЈАРНИТЕ ИНТЕРЕСИ ДА ЗАВЛАДЕЕ ПОВТОРНО СО МАКЕДОНИЈА И СО НАС!ДА ЗАСТАНЕМЕ ЦВРСТО ЗА МАКЕДОНИЈА,И ДА НЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА ЈА ИЗГУБИМЕ,ЗОШТО НЕМА ВРАЌАЊЕ НАЗАД.ПОМЕТНУВАЊА ИМА И ЌЕ ИМА,ВЛАДА КОЈА БЕШЕ ФОРМИРАНА СО ЛУЃЕ КОЈ РАБОТЕА ВОН ИНТЕРЕСИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, А ЗА ТОА ЗЕМАА ПЛАТИ.ОД ВАС..ОД МЕНЕ..НАШИ ПАРИ...,СЕГА СЕ СЛУЖАТ СО УЦЕНИ..ПА КАЈ ГО ИМА ОВА???!!!...ОСТАНАТИТЕ ЧЕКААТ КАКО ЛЕШИНАРИ...ДА ВИДАТ ШТО ЌЕ ОСТАНЕ ОД ПЛЕНОТ..НА ГОТОВО!!!ЖАЛАМ АКО НИ СЕ СЛУЧИ СУДБИНАТА НА СРБИЈА ВО ВРСКА СО КОСОВО И СВЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ТОА ПРАШАЊЕ!....ПРОДАДИ ДРЖАВА,СМЕНИ ВЛАДА,ВИКАЈ ДЕН-ДВА...И ТРПИ ЦЕЛ ЖИВОТ!..НЕ Е ТОА РЕШЕНИЕ,ПА НЕ NATOИ EU..БИЛО ШТО ДА Е ДА ДАДЕМЕ ОТПОР НА ВРЕМЕ..!ДА НЕ ЧЕКАМЕ НЕКОЈ ОД СТРАНА ДА ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ!ДАДЕТЕ ПОДРШКА НА ОВАА ВЛАДА,ЗАПОЧНА ТАА И ТАА ДА ЗАВРШИ,МАКАР ШТО ВО КРАЕН СЛУЧАЈ МОЖЕБИ ЌЕ БИДЕ ОБВИНЕТА И ЗА ПРЕДАВСТВО,ЗА КОЕ ОВАА ВЛАДА НЕ Е ВИНОВНА.ВИНОВНИЦИТЕ БЕА СО НЕА,ИЗЛЕГОА СЕГА НАДВОР И СЕ СЛУЖАТ СО УЦЕНИ ,А ОВИЕ ОД ОПОЗИЦИЈАТА, ЕДВАЈ ЧЕКААТ ДА ЗАЗЕМАТ ФОТЕЉА.БРУКИ НЕВИДЕНИ...СРАМОТА..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Имам впечаток дека насилно се распаѓа целото државотворно јадро на Македонија. Притисоците се силни и неиздржливи. На првиот човек на извршната власт - Груевски му се срушија врз глава незатворени прашања, проблеми и политички ситуации, од кои повеќето се продукт на болна седиментација уште кога тој беше далеку од владејачката фотелја. Ова е можеби најлошиот период што го поминува младата македонска држава од своето постоење до денес. Решението лежи само во тој милион и петстотини илјади етнички Македонци и нивната лојалност кој парчето земја што им остана од прадедовците. Останатиот дел од македонското население, веќе одамна видовме дека влече на друга страна.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |