IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дијалектика
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дијалектика

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака Обратен редослед
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:57
Originally posted by efendija efendija напиша:

Ако добро забележа тој докторот што истражуваше беше доктор по теологија,

Добро гледав и уште подобро забележав дека типот врска немаше од теологија, ни од ТЕО, ни од ЛОГИЈА голема%20насмевка
Не мора човек да е доктор по теологија, доволно е да прашаш БРУЦОШ на теолошки факултет и ќе ти каже дека книгата Повторени Закони не ја напишал Мојсеј.
Па како можел Мојсеј да ја напишал таа книга, кога во неа, во последното поглавје, се опишува Мојсеевата смрт газење%20од%20смеење
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:52
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Тогаш цитирај ме каде јас тоа реков дека емисијата е плод на муслиманите?
Ако не најдеш таков цитат, тогаш, за жал, ти ќе испаднеш лажга со следниов цитат:

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite!

Абе царе,наместо да се влечиме за јазик цела ноќ,зарем не е подобро да речеш:ДОБРО,СЕ ИЗВИНУВАМ АКО ВЕ НАВРЕДИВ,ТОА БЕШЕ САМО МОЈА ПРЕТПОСТАВКА...итн...итн...,немој сега непотребно да ја комплицираш работава.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:50
Тогаш цитирај ме каде јас тоа реков дека емисијата е плод на муслиманите?
Ако не најдеш таков цитат, тогаш, за жал, ти ќе испаднеш лажга со следниов цитат:

Ne e vo red povtorno velam, tvojata konstatacija, deka edna takva emisija, koja gi navreduva site religii, e plod na Muslimanite!
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:48

Aisha, не знам каква врска има вчерашната дијалектика со муслиманите. Претпоставувам никаква.

Кога јас вчера реков...

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.

...мислев на поврзаноста на муслиманите со клипчето, а не со емисијата дијалектика.

Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно.

Не е ниту 1% точно.Ако добро забележа тој докторот што истражуваше беше доктор по теологија,ех христијанин.Затоа невкусно е да претпоставуваш дека зад тоа клипче стојат муслимани.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:41
Nie ne govorime lagi vo tvoe ime, TI SAMIOT GI GOVORIS!vo svoe normalno!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:15
Не говорете лаги во мое име. Јас не реков дека емисијата е плод на муслимани, туку дека вчерашното клипче е плод на муслимани.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:12
Tie poranesni hrisitjani, jasno se deklariraat kako muslimani. Ne se krijat pozadi nekoi nisko budzetni klipcinja. Tuku javno govorat.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
muslim Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Февруари.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muslim Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:06
a od kaj pa ideje da e muslimanska emisijata toa nemozam da svatam ja mozam da recam tvoja e emisijata si uvidel deka neso ne e vo red vo biblijata i sea pravis emisija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:05

AKO SI JA GLEDAL EMISIJATA SI MOZEL DA UVIDIS DEKA E PODGOTVENA OD STRANA NA PORANESEN HRISITJANIN
Сум сретнал многу муслимани кои тврделе дека се "поранешни христијани", за на крајот да испадне дека не ја разбираат елементарната христијанска порака - евангелието.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:02
Филипче, во една друга емисија што јас ја гледав, таму докажуваа дека се се сведува на легендата на Митра и се е ископирано од таа легенда, само каде што е Митра се вметнати сонцето, облаците, дождот, снегот итн.

И сега кому да веруваме, на твојата или на мојата емисија? голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:00

Aisha, не знам каква врска има вчерашната дијалектика со муслиманите. Претпоставувам никаква.

Кога јас вчера реков...

Како и да е, ме разочара клипчево. Јас си реков дека ќе видам нешто ново и предизвикувачко, нешто за што муслиманите малку повеќе се потрудиле, ама ништо.

...мислев на поврзаноста на муслиманите со клипчето, а не со емисијата дијалектика.

Јас верувам дека Дијалектика го симнала од You Tube ова клипче, а дека зад клипчето стојат муслимани. И не се враѓај толку, тоа е само моја претпоставка/мислење, што не значи дека е 100% точно.

AKO SI JA GLEDAL EMISIJATA SI MOZEL DA UVIDIS DEKA E PODGOTVENA OD STRANA NA PORANESEN HRISITJANIN (JAS NE GO GLEDAV KRAJOT), I NEZNAM STO E SEGA!
POZADI TOA KLIPCE NE STOJAT MUSLIMINAI, BIDEJKI NASITE KLIPICINA SE ARGUMENIRANI I POSOFISICIRANI!TELEVIZIJATA KOJA JA DAVA EMISIJATA, BESE DINSTVENATA KOJA JA EMITRASE SERIJATA "TEROSRISTACKA MREZA" I "ZADE". DVE ANTIISLAMSKI EMISII. ZAREM ISTATA BI BILA VO KORIST NA MUSLIMANITE.
TVOJATA PREDPOSTAVKA E 0% TOCNA.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:55
Originally posted by Sandokan Sandokan напиша:

pa sto e razlikata pomegu denesnive hristijani i filip..toj veruva vo sonce,a toa e pojako nego li da veruvas vo covek..ili vo bogo...rodica!!???
a vo vrska so dijalektika..
ima dosta interesni raboti koi baraat odgovor,a za toa so Mojsie si najdovte odgovor neli.

Неможе да веруваш во нешто што веке постои и го гледаш секојдневно, никој не ми рекол дека сонцето е бог и дека тоа е таму некаде а јас како верник треба само да верувам и да не барам докази за тоа оти господ ке ме казни.
Познатите зборови КЕ БИДАМ СО ВАС СЕКОЈ ДЕН ВО ЖИВОТОТ се очигледни само треба да размислиш разумно кој е секој ден со вас во животот кај и да сте. Тоа го може само сонцето.
Во дијалектика беше представено потеклото на религиите и се се сведува на легенда за сонцето и се е ископирано од таа легенда само каде што е сонцето се вметнати Исус , буда , Митра , и компанија.

Изменето од MAKEDON-FILIP - 17.Февруари.2008 во 19:55
Кон врв
muslim Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Февруари.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muslim Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:47
ehhe smesno kaj vide tuka musliman jas ne znam ne nesi siguren 100% nego 1 % samo lupas
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:46

Кога јас вчера реков...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.