|
Арапските освојувања и исламот |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој период е малку покасно, во X век. Но не се задржуваат во Италија, за разлика од Шпанија каде остануваат или владеат до 1492 година како Калифат од Кордова.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, vo eden period ja imaat osvoeno Sicilija i juzhna Italija i stignuvaat rechisi do Rim. No se vrakjaat nazad, zatoa shto vojskata im e mnogu oslabena, a od sever doagja silna armija protiv niv.
Ako mozhe nekoj da dade pojasno objasnuvanje na moeto prashanje... |
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Франција се поразени од Карло Мартел кај Поатје во 741 година.
Италија???
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne prestanete site so diskusii za politichki nastani i so povici za vojni, kje pochnam da zatvoram celi temi!
Na sekoi dve nedeli kje se javi nekoj nov na forumov, kje napravi razmirici zaradi negovata netolerantnost kon Hristijanstvoto ili kon Islamot i kje se unishtat mnogu dobri diskusii. Ako nemate namera da diskutirate so kulturen i civiliziran ton i so pochit kon drugiot, ne pishuvajte voopshto! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.jihadwatch.org/archives/014131.php Would it be fair to call Muhammad a warlord or bandit leader, similar to the sort of bad actors we have in Afghanistan today? Well, certainly there are quite a few similarities and that's not an accident either because these are people who are pious Muslims and who believe that he gave them an example for human behavior -- and he did lead battles, he ordered his followers to fight on his behalf and to offer his enemies conversion, subjugation as 2nd class citizens, or war. So, there's considerable precedent within Muhammad's life, in his words and deeds, to support that kind of a life. Along similar lines, would it be fair to say that Muhammad lied, pillaged, murdered, and condoned rape and the murder of infidels? He said, "War is deceit." He ordered his followers to pillage and the Koran contains very detailed instructions, both in a chapter called the Spoils of War and elsewhere in the book, for dealing with the results of that plunder. ... Murder is certainly in the aspects of the invitation to infidels that I mentioned just now. He said to his followers that they should offer non-believers conversion or subjugation as inferiors under the rule of Islamic law or death. So obviously, murder is condoned in that context. Also, he ordered the assassinations of some of his enemies—including several poets who had made fun of him in their verses and rewarded the killers, including the killers of a ... pregnant woman and a man who was according to the Islamic traditions, over 100 years old. Muhammad ... took for granted that his followers would be having sex with the women that they captured in these battles—the wives of the pagan warriors that they had killed and the wives of the Jewish tribes that they had killed. ... In the Koran actually, it says that a Muslim may marry up to four wives and have sex with the captives that his right hand possesses, which refers to slave girls captured in battle. Se izvinuvam sto e na angliski na linkot moze da ja procitate celata storija |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Quran tells Muslims to kill the disbelievers wherever they find them (2:191), murder them and treat them harshly (9:123), slay them (9:5), fight with them (8:65 ), strive against them with great endeavor (25:52), be stern with them because they belong to hell (66:9) and strike off their heads; then after making a "wide slaughter among them, carefully tie up the remaining captives" for ransom (47:4).
Eve izvadok od k*ranot a odgovor na tvoeto prasanje e MUSLIMANITE |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eVE KAZI TI???? Iracanite,Avganistancite,Palestincite???? Koj od ovie..More ti si bil Epten!!! |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj prv pocna. Koj prv pocna so teroristickite napadi???
Koj prv ja pocna vojnata vo Makedonija??? |
|
Give me your secrets
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako bevte cvekinja za mirisanje ne ke otidevte do krajot na svetov da zemate se sto e tugo. Za da go svrtis obrazot nekoj treba da te udri. Vie neudreni otidovte po svetot. Tamu ste i denes. Zarem treba da ti pisuvam za da ti tekne. Vie posegnavte po obrazot na muslimanite. a sega se pravite svetski zrtvi. Kavi zrtvi ste koga onie koi se branat so kamenja vo izrael gi tepate so tenkovi(ruski i amerikanski).Koja e remnotezata. Kolku islamski drzavi vo odnos na hritijanskite poseduvaat atomsko oruzje? Koi demokratii upotrebija takvo oruzje vrz covek? Onie koi go pravea toa,onie koi gi gradea svoite domovi na grbot na crncite,onie koi se vo silna potera po svetskata nafta i voda tie li ke kazuvaat sto e demokratija i ke se borat pod zakrilata na "neratobornoto" hristijansko ucenje. Pa vie ste licemeri so tapija. Od kogo se branat amerika i rusija(i nivnite sojuznici)/ vsetski sili nemozat da pobedat eden starec skrien vo planina? Toa mene mi nalikuva na uste edna zavera so miris na sveka zapalena pod krstot na onoj cie ime beskrajno go zloupotrebuvate.
Изменето од misterX - 13.Февруари.2008 во 00:35 |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da go svrtime drugiot obraz pa i samiot velis deka bi bile porobeni odamna a od kogo ??? |
|
Give me your secrets
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ti si bil epten A ti vo cie ime se boris be tamu??? Vo imeto na Krstonoscite,more..So baras ti od Makedonija,vo Irak,sto tebe Irak ti odzel???Sto tebe Irak ti nastetil???? Sega koj vo cie ime vojuvat???Gledas li samiot deka si go potvrdi ona sto ti go kazav????Deka Krstonosnite vojni ne zavrsile... "Demokratijata vo Makedonija a??? me razgalila.... Изменето од Halid ibn Velid - 13.Февруари.2008 во 00:29 |
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoj ocigledno nemoze da si ja vidi daskata vo svoeto oko a ja primetuva slamkata vo tugoto. Nikogas nema da imate dovolno argumenti za da go suzbiete Islamot kako religija, nauka i nacin na ziveenje. Najprvin ke ve predupredam deka pravite ogromna greska sto Muhamed .a.s go pretstavuvate vo takvo svetlo i za toa treba da se zasramite. Muslimanite nikogas ne go navreduvaat Isus, i nego ne go obvinuvaat za toa sto vie od negovoto delo sozdadovte marketinska ikona. Vo site knigi koi vi bea posveteni kako na luge-hristijani ne pisuva deka so vojni treba dase siri hristijanskata religija. No sepak istorijata pokazuva deka vie voopsto ne go sledite patot koj vi go trasirase Isus. Palevte i porobuvavte a toa se uvstvuva do den denesen. Imavte krstonosni vojni nasekade i gi imate i denes. Hristijankite zemji do pred nekoja godina bea kolonizatori na polovina svet. Afrika ja iscrpija do kraj. So nejzinite bogatstva se gradea Amerika,Anglija,Spanija,francija i mnogu drugi. Rusija do pred nekoja godina harase niz Avganistan,sega toa go pravi nato.Taa zemja neznae kako izgleda sloboda a vie vikate deka treba dase vospostavi red tamu. Kazimi kako ke vospostavis red vo drzava kade sto ne te saka narodot-vo tuga zemja? Edinstveni zemji koi do pocetokot na minatiot vek gi koristea crncite za robovi se hristijanskite zemji(ako ne znaete za ova gledajte malku tv) Im gi zemavte zemjite i na indijancite i na aboridzinite i denes im se izvinuvate za toa sto ste gi kolele i kradele i pritoa ne gi napustate nivnite ognista,toa se hristijanksite maniri. Vojuvate na bezbroj strani i povtorno muslimanite se vinovni za vasata zabludenost i zed za krv. Muhamed a.s nikogas nikogo ne napadnal. Toj bil covek koj bil cenet od site koi go opkruzuvale. Bil miren i imal preubav milozliv lik i glas. Lugeto sakale dase druzat so nego i mu veruvale. Toj bil i politicar,i strateg i borec na patot na vistinata. Toj nikogas ne napadnal za da dobie nesto tugo,isto kako sto nieden musliman ne odi vo vojni za tugi teritorii. Toa go pravat rusija i amerika zaedno so ostanatite pioncinja. Ako ne e taka kade vie tuka praviloto da mu go svrtis drugiot obraz na onoj koj ke te udri po edniot? Togas odamna ke bevte porobeni,ama ne ste vie nekoi vernici,tuku samoza falenje i pomodarstvo go nosite isus raspnat na vasite gradi. Na golite cicki od sekoja oro...moze dase vidi kako stoi krstot,a vie mi zboruvate za pocituvanje na religija. Alkoholizirani i nemieni odite vo crkva za da muse molite na boga ili na isus. Daleku ste vie od vera!!!
Изменето од misterX - 13.Февруари.2008 во 00:18 |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj den na televizija mozete da vidite sto se slucuva ovdeka i kako se borat vo imeto na alah.
Bez navred a jas bi ti rekol deka demokratijata vo Makedonija premnogu te razgalila i ti dala. |
|
Give me your secrets
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti Golem Istoricar si bil be!! I gord si sto vo tvojata Religija imalo Krstonosci???? Podobro i poubedlivo ke bese da kazese Gord sum Sto vo Mojata religija IMA KRSTONOSNI VOJNI.. P.s. Zarem mislis se zavrseni Krstonosnite vojni???? Zarem te ubedile deka postoele tie 8,9 Krstonosni vojni????? koi vo skolo si gi ucel??? Otvorigo umot i razmisli zdravo.. |
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |