![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 90> |
Автор | |
ane_chocogirl ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 6 |
![]() |
ne mozam veke da izdrzam.koga go citam ova so brojkite svakam deka TOSE navistina e angel i deka e povikan od Boga.Toj ovde bese samo na edna misija koja Bog ja isplaniral uste pred da se rodi. Boze moj,me lazat mornici....
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() |
Евангелос се надевам со ова што го пиша ќе допреш и до другите како што допре до мојата душа.
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
vesna23 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() |
Koga zagubata na eden lik ke uspee da ja odzeme nasmevkata na celiot narod togas toa e licnosta koja ja imala najgolemata ljubov sobrana od cel svet.Ne postoi srce koe ne go rastreperi tvojot glas I tvojata pesna.Ne postoi lik koj ne se pronajde vo tvojata pesna I ne postoi covek koj ne aplaudirase nasekade kade sto bese ti.Denes poveke ne si so nas,poveke nema da slusame pesni od tebe osven onie koi ni gi ostavi.Denes site taguvame,a toa e proizvod na ljubovta koj ja zapleni od nas.Ne poznavam nitu edna licnost koja tolku dlaboko uspeala da vleze vo crceto na eden narod sobran vo edno parce zemja za koja ti vojuvase kako najgolem heroj.Ti bese borbenik za mir,za zdravje,bese pricina za momentite koi ne pravea srekni.Placevme I koga peese cesto zatoa sto tvoeto srce se prikazuvase preku tvojot glas I nasmevka,placevme od radost,bevme gordi sto postoese ti,ti koj ne napravi gordi pred sekogo I za sekogas.I pokraj toa sto te izgubivme ti si herojot broj 1,ti si nasata gordost,ti si gorodsta koja nemoze da se zameni.Ti si likot koj vecno ke go pameti sekoj koj go zabeleza.Ti si licnosta koja ostavi dlaboka traga vo zivotot na sekoj makedonec.Duri I tie koi rekoa nekoj zbor los za tebe,veruvaa vo tebe I denes placat zaedno so nas.Zatoa ti si najgolemiot heroj zatoa sto site znaevme deka sees samo dobrina I pobedi nasekade kade ke se spomenese tvoeto ime.Gordost nasa te izgubivme zasekogas,za da nikogas nemozime da cueme poveke nisto od tebe,za da nikogas poveke ne go vidime tvojot nasmean lik,za da nikogas poveke nisto ne slusnime za tebe.Daleku si od nas,no sigurno blisku do Boga koj go sakase iskreno.Vecna ti slava,pocivaj vo mir Angelu Makedonski,heroj na srceto makedonsko. |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
![]() |
Ако можеме нешто поучно да извлечеме од трагичниот настан со Тоше, меѓу другото, е дека човек треба да обрне повеќе внимание на квалитетот отколку на квантитетот на својот живот, бидејќи на никому не му е гарантирано долг живот на Земјата. Па затоа е подобро човек да се концентрира повеќе на квалитетот на животот, особено на неговата духовната компонента, бидејќи на крајот на краиштата, тоа е единственото што ќе го понесеме како вредност и по нашата смрт.
Никој не може да влијае на квантитетот на животот, со други зборови, никој не знае колку ќе живее, никој не може да гарантира дека ќе го види и утрешното изгрејсонце, никој не може да си додаде плус еден ден, ако Бог одреди денес да го повика.
Бог, како наш Жвотодавец, има суверено право над нашиот живот и без пардон ја повикува нашата душа.
Но сите ние можеме да влијаеме на квалитетот на нашиот живот. Секој од нас може да одлучи да живее богоугоден живот, да се посвети на помагање на другите, на хуман живот, да биде чесен, искрен, праведен, непристрасен, неподмитлив, солидарен, дарежлив, лојален, милосрден, сочувствителен, љубезен, скромен итн. Овие работи имаат трајна вредност и тие се единствените чии плодови можеме да ги понесеме со нас и зад смртта. Имавме прилика да видиме т.е. да се потсетиме дека и славните и богатите личности не можат да понесат со себе ништо повеќе од горенаведените работи од таа страна.
Христос на Својата проповед на гората го кажа и следново:
"Не собирајте си богатства на земјата, каде што молецот и рѓата ги уништуват, и каде што крадци поткопуваат и крадат; туку собирајте си богатства во небото, каде што ни молец, ниту ‘рѓа ги уништува, и каде што крадци не поткопуваат и крадат; зашто каде е твоето богатство, таму ќе биде и твоето срце."
Матеј 6:19-21
Верувам дека Тоше си собра доста богатство на небото. Нам ни останува да се поучиме од неговиот пример и да ги поучуваме другите да го следат истиот.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
maki 2007 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 13 |
![]() |
Jako tuzno
Nisam mogla verovati,da se ovo stvarno desilo.
da pogine,tako mlad covek.
neka mu je laka crna zemlja.
i vecni pokoj dusi.
saucešce porodici Proeski
zasto najbolji umiru?
![]() |
|
zivot je jedan
iskoristmo ,ga pametno |
|
![]() |
|
elizabetkaa ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() |
I da ja prebaras celata vselena i site knigi da g procitas nema najdes zbor koj bi ja iskazal celata bolka,taga koja se custvuva vo srceto na sekoj covek.Zagubuvme eden svetol angel koj sto napravi mnogu za makedonskiot narod.Sekogas ke bides vo nasite misli zosto golemite luge nikogas ne umiraat!
|
|
love makes me happy!
|
|
![]() |
|
klementina74 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() |
Ja jos uvek ne verujem!!!!!!!!!!!!!
Placem ko da mi je otkunit komad tela. Ljuta sam, zasto ON Ja i moja beba ga obozavamo. ANDJEO SA ANJELIMA POCIVAJ U MIRU |
|
![]() |
|
paparaco07 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
![]() |
tose zagina-no sepak e vo nasite srca. ke zivees so pesnata zbogum legendo od vlastimir i mario
|
|
![]() |
|
paparaco07 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3 |
![]() |
ni zagina nasata najgolema zvezda sto najmnogu ja sakavme i sto peese najubavi pesni i napravi najubavi koncerti. zbogum angelu od kiki
Изменето од paparaco07 - 18.Октомври.2007 во 21:16 |
|
![]() |
|
![]() |
zvezdata ni zagina, spomenite ke ostanat da se pocituvaat i raskazuvaat Изменето од paparaco07 - 18.Октомври.2007 во 21:05 |
|
![]() |
|
deny_boy ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
![]() |
tesko e da se opise bolkata sto ja imam...nikogas ne sum mislel deka ke dojde vreme pa da ti piseme vakvi tazni poraki ....ne ocekukavme vakvo nesto da ti se sluci...sekogas cekavme novi pesni od tebe...imase sto da ni davas so toj nezameliv glas...no sega ja docekavme najlosoto ...vesta za tvoeto prerano zaminuvanje TOSE ke bides vo moeto srce za sekogas.....
vecna ti slava
pocivaj vo mir
so pocit deny_boy
Изменето од deny_boy - 18.Октомври.2007 во 21:14 |
|
pozdrav za site
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() |
.
Изменето од ACELERA - 27.Мај.2010 во 19:47 |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() |
а 2+6 =8 тоа значи ВЕЧНОСТ.... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
riddick ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() |
Mozebi odnapred od gospod mu bile predodredeni 26-te godini. Mozebi misijata vo nasata zemja mu bila 26 godini.
Se rodi na 25.01(zbirot na cifrite e 26), zagina na 16.10(zbirot na cifrite e pak 26) vo 6.20 casot(zbirot pak e 26)????? Kako i da e nema uteha pocivaj vo mir i bidi nas angel zasekogas. |
|
zivej go zivotot brzo, umri mald, bidi ubav les
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6768697071 90> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |