![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 138> |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Пак ти ме будиш
од најслаткиот сон. Очи на тажно срнче продорно ме гледаат, небаре не виделе жена која се буди наутро. Се прашуваш како е можно да ги запаметам од слика,без слика. Ме прашуваш како е можно да го знам секој милиметар од твојот лик, а не сум те ни видела. А забораваш дека јас сум само едно мало,палаво девојче со сликовита фантазија. Само една мала лигла која безглаво се заљубила во тоа што си ти. Иако мислиш дека не те знам, дека не те познавам добро. Сепак грешиш. Ти си мојот појадок. Ме заситуваш за ручек. Ме сладиш како ужинка. Ме презаситуваш со вечера. И ме оставаш пак гладна. Ти си мојата ненаситност. Секогаш гладувам со тебе. Секогаш гладувам за тебе. ![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Утро се буди
со сиот свој сјај. Невини ново утро кое повикува на будење, на почеток. Нова страница од животот да се испише. Можеби нова за некого. За мене пак е онба истата. Вчерашната. Оти пак твоите очи се тие кои ме будат и денес исто како вчера,завчера... И ме заспиваат секоја вечер. Го живеам. Го спијам. Го сонувам,само овој еден и ист ден. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Patekata do tvojot son Ja posipa so polsko cveke, Uste naroseno so rosa, Gazam po nego ,nasmeana ,bosa….. Me vodi tvojot glas vo daleçinata ….. Melodiçen ,tivok… Nema veke dvoumenje , Nema somnez, Se sto ostana e samo kopnez, za postela ,svilena ,meka i vo nea pregratka tvoja , i mesto koe mene me çeka. |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Ја гледав без да изговорам збор
Таа беше тажна и збунета во исчекување на нешто И пратив насмевка искрена Ја прими моментално Јас сум весел Срцето од радост ми заигрува Мигот на среќа е краток Тагата повторно ја обзеде Мистичноста на нејзиното лице се врати Се заљубив во таа нејзина мистичност одамна Но сега ми смета најмногу од се Таа мистичност е нејзиниот демон Демон кој и ја обзеде и кој и ја јаде душата,полека но постојано Ја зедов мојата насмевка и ја ставив на нејзиното лице со зборови нежни Додека ја бакнував во нејзините очи видов неизмерна болка Се јадев самиот себе си додека низ солзи ми рече дека не може повеќе Ми велеше дека сака се ова да го заврши,но не ми откри што Низ плач ме праша како издржувам со неа Како и после се ова се уште сум со неа Ќе те сакам додека сум жив изустувам за прв пат додека сме заедно Моето те сакам ја растресе цела Затрепери целата во грч Ти си мојата љубов и никогаш нема да те напуштам и реков Ме гледаше целата претворена во прашалник неверуваќи на зборовите мои Двајцата со погледи вперени еден во друг стоевме во тишина Тишината ја наруши таа Искрен ли си ме праша Се уште сум со тебе и одговорив На нејзиното лице се појави ангелска насмевка За се она што сакам да напишам понатамо,тука нема место. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Парчиња од стакла
сеуште кармин твој на нив стои кога чашата преполнета беше зошто за утре не знам што не ме плаши кога ќе се појави само сенка една во далечина што гледа кон твоја што се губи. Лутина твоја од памет ме вади чекори од мене што заминуваат како грчеви ме тресат немој друг пат ако сакаш да ме имаш немој друг пат ако не сакаш некое утро крај труп да се будиш не знаејќи во момент прв зошто ладен сум со тебе. Изменето од zbunet - 03.Март.2009 во 19:59 |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Дрво на ридот
Јас сум дрво на ридот. Ве гледам растрчани, задишани и палави. Се тркате со гласна смеа кој прв ќе стигне да се потпре на моето стебло, а потоа ќе седнете под мојата крошна и ќе се гледате в очи, и нема да забележите дека есента дојде предвреме. |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Pusti me da se napijam od izvorot tvoj, Od taa voda ladna i bistra, Voda,…. kako tvojata dusa çista. Izvor sto od kamenot izvira, Go sokrila rajskata gradina, Pusti me usni da razladam, Pred patot da go prodolzam. Nema da skrsam ni edno grançe sto go sokriva, Ke vnimavam kade gazam, kako na svoi oçi ke pazam Samo do izvorot da sednam , Da ja odmoram izmorenata dusa, So zatvoreni oçi ,izvorski zubor da slusam...... |
|
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
леа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Ти
си јажето по кое одам на прсти да не ги разбудам тие што не осудуваат Не сакам никој да види како те љубам кога те љубам тајно моја... Биди стабилен за да држам рамнотежа |
|
![]() |
|
Eve me pred prozorecot stojam, Minutite gi brojam,ti mi se javi i mi reçe: Spremi se za eden ças ke dojdam da te zemam! A tebe seuste te nema!!! Pa nieden dzentlmen ne pravi vaka , Bar ke se javi ako ima nekoja maka! E samo dojdi mi soncence moe malo, Da znaes ke ti vratam milo za drago!.... Изменето од marija1000 - 01.Март.2009 во 23:00 |
|
|
|
![]() |
|
Подарок неотворен
и оставен за подоцна, а составен од некој кој на мене мислел во некоја ноќ доцна додека пакувал и солзи бришел за да се сетам дека и на мене некој мисли и секогаш ќе мисли со желби најдобри. Не дека заслужувам, туку само дека постојам онаков каков сум над секоја награда за неа потребен, а мислев нема таква мислев нема ни да има баш таква ни на овој ни на другиот свет за мене наменет. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
хаику во ноќта
Слушнав само чекори. Ноќ, ти замина.
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Тивко е денес
без ветрето мило кое знае да ме погали кога насмевка немам. Ќе помине нежно со трепетот свој и таа ќе се створи. А ден е за простување и секој со своите и кон своите оди прошка да побара денес. А кому јас да ја побарам кога те нема ветре мое. Во тишина глува седам. Во празнина празна чекам. Бисери нанижани само од минатото светкаат на одсјајот од неонката која само солзата во око ја забрзува да потече. И таа тивко се лизга по образ згрчен од болка, небаре се плаши дека ке го ремети молкот кој се шири како зараза во приквечерје тивко родено за бакнежи врели. А тие ноќва се само сон. Само желба пуста на грешнава душа. ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6667686970 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |