![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 138> |
Автор | ||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ме прашуваш за мислите
видливи на моето лице ме прашуваш колкави се чувствата кон тебе се сомневаш за верување секогаш не сум велиш, а јас само се обидувам времето да го замрзнам никаде да не оди без мене и тебе, а тешко е многу моќен да се биде додека времето за ракав го тегнам од наумот негов да го одвратам да се сврти и да ме погледне бар еднаш да ме разбере и на моето лице само очи вжарени да светнат вперени кон тебе залепени. |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ПРЕКОВУВАЊЕ НА ВРЕМЕТО
Ноќта ги вознемирува мирисите во мене - моите мириси собрани во шишенца од лузни што залек немаат. Мртвиот господар на вистината воскренува, кога најмалку сакам да воскресне, од засирената крв на обезглавените јанѕи... Ти ме прашуваш за зракот светлина од која го ковев ликот на твојата болка пред да сфатам дека ја измисливме од немајкаде. Ноќта ги вознемирува мирисите во мене, обезглавени јанѕи ми се повампируваат во коските - ковачот од немајкаде го прековува времето... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
|
Зошто си ладен?
Се правиш недопирлив, силен,неповредлив... А всушност си мало срце. Само зборот мој те пали во ноќта. Само еден допир мој и ти си мало маче кое чека галење. Еден бакнеж сочен и ти се топиш како сладолед во уста. Допри ме! Земи ме! Ќе те запалам со тело. Ќе те милувам со раце. Ќе те стопам со љубов. Изменето од kejt-d-grejt - 13.Март.2009 во 12:38 |
||
![]() |
||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
|
Eve ti gi!...Poveli! Ne mi ni trebaat veke prokletite krila, mislev angelçe bev, a ustvari ne sum bila! Samo sum senka na zidot, Koja ja osvetluva ponekogas na meseçinata zrakot, I tancuva sama i tazna vo mrakot. Ne,…..Si vetuvam deka nema da plaçam….. Zosto i solzi veke nema I nasmevka i dusata, Taka na podmuklo mi ja zema. Zemi ,nosi,slobodno, Çim mislis deka treba! No se nadevam deka nekoj nad nas gleda. Pa ke vidime koj posleden ke se smee, Moze ke se zavrtat rabotite, Pa i mene sonceto ke me gree!!! |
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
![]() |
||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
|
Пијам од тебе
капка по капка. Полека се лизгаш ми го гориш ждрелото јазикот ми трпне, градите набрекнуваат, стомакот се грчи, нозете не ме слушаат. Чувствувам... пловиш полека по вените мои. Слабост ме обзема. Се губам во транс. Отров ли си? Дрога ли си? Ме опиваш силно. Ме допираш цврсто. Ме убиваш нежно. ![]() |
||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
||
![]() |
||
Didi ![]() Сениор ![]() ![]() Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
|
Vleze vo moeto srce,
Taka tivko,tolku neosetno... Vleze i zavladea so mene, vo mislite moi, zarem sakash da se tvoi? Ljubovta na sonishtata, Iskrenosta so nezhnosta! Se ke e tvoe veruvaj mi. Mojot zhivot e tvoj, tvojot ke e moj. Zhiveam so tajna, tajna,shto ja cuvam samo za sebe, tanja deka te sakam samo tebe. Zhiveam vo son, son vo koj sme vljubeni jas i ti, sonuvam vljubeni, po celi dni po celi sni... |
||
Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
|
||
![]() |
||
|
Ме гледаш со очи
полни со дива страст. Очекувам бакнеж од усни твои слатки. А ти ме грабнуваш одеднаш како ѕвер разјарен. Губам контрола под допирот на канџите твои силни. Усни диви ме гризат оставаат рани слатки. Касаш и гребеш по голо тело кое под твоите допири се опушта,се предава. Ме качуваш на маса миг еден го гледаш пленот кој трепери пред тебе и наеднаш,во лет ми ги шириш нозете за следната секунда да се набиеш диво во мене. Мешавина од нежност и дива желба. Се спија во едно убавицата и ѕверот. Ме параш со себе а јас не се бунам само се претворам полека во ѕверка твоја. Дива и опасна. Нокти ти ријам во плеќи погледи опасни летаат. Движења диви не водат и го будат ѕверот во нас. ![]() Изменето од butterflyM55 - 12.Март.2009 во 16:16 |
||
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Нема небо
само облаци има сончеви зраци се тие на кои се надеваме во некое утро да не разбудат дури и на гробишта е убаво сонце кога има и тие беа како нас и ние ќе бидеме како нив сонце за сите има нема грижа ни во совест ни во дело. Само треба да се чека сонце да дојде лица да ни скокотне на зима да заборавиме и на се што тогаш беше. |
||
![]() |
||
|
Хартиени страсти
на трпеза распослани. Разголени мисли ѕиркаат во сите бои. Гола вистина во постела лежи склупчена, во гчеот моментен. Желби расфрлани светкаат како кристални чаши на сончев зрак. Мириси слатки се шират и нокти се ријат во месото влажно. Се кине страста на ситни парчиња, се меша со боите и желбите и се се собира на купче. Само чека да го запалиш чкорчето и да го доближиш до тоа клопче. Да изгори и пепел да се стори. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Сенката е мојот дом
и по некој облак заостанат мојата страна е ептен на страна каде нема погледи чести на прашања глупави каде не морам да одговорам ме вади од такт крлеж на ногавица кога ме лази не уживам во друштво сечие нема секој право да добие ни поглед ненамерен немам време да дарувам имам малку време за себе нешто во мене чука ми вели побрзај. |
||
![]() |
||
|
Волкот сит
овци на број аха ! Овчарот кај е ? Знам ! У грмушки сере како стенка се слуша нема шоља мора да чучи ноги го болат затоа стенка. Овчар стана гледа зад себе што оставил нема ништо волкот ги изел затоа сит бил се слуша како мљацка. |
||
![]() |
||
|
Идам овде онде
јеби га нема ништо не смеам да кажам што доволно сум чуден ден на погрешен ибор баш денес е јеби га не треба си верувам денес околности и глупост здружени несреќа да ми обезбедат јеби га и такви денови има кога се заборавам кога плукам спроти ветер на образ ми се цеди оној што го имам уште него го имам бушидо срање честа пред се поинаков не знам да бидам јеби га пешки можам да идам у шупа да бидам не ми е тешко кој ли ме програмира рука му се исушила фалична честа пред се затни се бе еден куп непријатели имам со нунчаки ли да се шетам ? Јеби га то ти е денес не искачам од дома образ ќе шмирглам и по некој склек нека се најде. |
||
![]() |
||
Didi ![]() Сениор ![]() ![]() Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
|
Spavaj kao da ne postoji sutra,
kao da nema jutra, spavaj i snivaj slatke snove i snivaj me noci ove!!! |
||
|
||
![]() |
||
|
milo mi e shto ti se dopadna butterfly55 ![]() te chitam i tebe sekogas,ubavo pishuvash ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |