![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6263646566 138> |
Автор | |
леа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Твоите однапред пресметани насмевки
поткопаа темели. Се нишам. Боли. Слободно оди продавај ја твојата љубов во наводници на другата страна на пазарот. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Прагматична и итра
лисица права знам што си брза како молња и очи мои за тебе спори се ти си она што сум сакал да бидам па се откажав па среќа имав па те најдов тебе се надополнив мои две десни раце си. Да љубиш знаеш многу пати повеќе од што сум да ме гледаш и полниш до рани зори не ти треба сон мене ми го даваш ме чуваш онака како не сум знаел себе си ниеднаш. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Понекогаш
темнина ме покрива понекогаш сакам да ме нема кога ми е тешко насмевка да ти измамам макар што и да правел кога не можам ни очи да ти пронајдам од мене избегани на мене намуртени. Тешко е да спознам каков беше тој за кого фантазираше како девојче каква си и сега на кого ти заличив во првиот почеток од нашето постоење. |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Уште колку ли само
ноќи ќе минат без тебе. Полни со сонови страсни, полни со тебе. Уште колку ли само утра ќе ме будат без тебе. Со перница прегрната наместо тебе. Уште колку ли само денови ќе минат без тебе. Со исчекување празно и надеж за утре. Уште колку ли само време ќе мине без тебе. Кога ќе те допрат раце, и да се стопат тела во екстаза силна, да остават печат и траги од нас. |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
I RUN AWAY
You took your love away Too fast Left no chance to say Look back Now I know the truth- It makes it easier, Maybe when time goes by, I'll understand Let's pretend that I've moved on And I'll tell myself That life goes on without you- Open my eyes and look deep inside, I run away You threw it all away So blind Pushed me far from you and your life Now I know the tears Wont relieve the loneliness Maybe when time goes by I'll understand it Let's pretend that I've moved on And I'll tell myself That life goes on without you- Open my eyes and look deep inside, I run away ![]() |
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Ќе се сторам дожд.
Ќе те топам со моите течности. И не мада посакаш чадор ниту ќе бараш место за да се скриеш од капките кои ќе те допираат. Ќе се сторам сонце. Ќе те исушам со моите зраци. И нема да посакаш капа ниту ќе бараш лад за да се изладиш од топлината која ќе ти ја пружам. Ќе се сторам ветер. Ќе те милувам по целото тело. Нема да посакаш палто ниту топла соба за да се затоплиш оти ќе уживаш во дивоста и задоволството кое ќе го имаш. Ќе се сторам постела. Ќе водам љубов со тебе на сон и на јаве. Нема да посакаш да дојде утро, ниту сонце да сетиш од среќата која ќе ти ја подарам. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Прости ми ако можеш,
за вчера,за денес,за утре... За тоа што ти досаѓам со своите хирови, со моите глупости, со мојата себичност. Прости ми ако можеш, за се што кажав непотребно. За се што направив неисправно, за тоа што плачам за тебе, за тоа што ми стои тука кога сум лутка без причина. Прости ми ако можеш, што не сум таква кава ме замислуваше. Замисли ме пак, ќе бидам се што сакаш. Извајај ме онака како ме замислуваш, ќе е што ти треба. Кажи ми кога сум лоша, кога ти сметам, кога те нервирам... Само не оставај ме. Те молам прости ми и остани мој. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Колку сакам да не сум
а тоа сум. Колку сакам да сменам а неможам. Колку сакам да останам а се губам. Колку сакам да те допрам а недопирлив си. Колку сакам да те бакнам а усни нема. Колку сакам да заспијам а несоница ме прати. Колку само те сакам а те немам. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Кога погледнувам наназад
лицето ми менува бои, душата ми се стега, погледот ми се мати, и само една грутка голема ми притиска гради. Филмот се врти,се враќа лентата е веке излитена,стара нема ништо убаво таму достојно за гледање. За последен пат ја пуштам и ја гледам нејзината содржина. Нема да запомнам ни еден миг, ниту еден кадар од тој филм. Само ќе ја прелистам лентата за последен пат. И ќе ја уништам засекогаш, како и да не била. Како да не постоела. ![]() Изменето од butterflyM55 - 14.Март.2009 во 19:02 |
|
|
|
![]() |
|
Што ако те сакам
кога најповеќе сум сам што ако те сакам кога повремено ми велиш од патот да ти се тргнам да не те кочам да бидеш слободна онака како сакаш. Ќе ти се тргнам ќе ме снема но веќе не ме барај тогаш кога сите спијат еден сум со ниеден друг не сум патот мој чист е кон јасност тежнеам во именик ме нема не сум еден од многуте меѓу нив не барај ме ма не барај ме веќе воопшто ме нема. Изменето од zbunet - 15.Март.2009 во 16:31 |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
.......Maestro
![]() ![]() |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
А да заспијам
меѓу твоите гради а да заспијам врз тебе без да посакаш нешто друго без да посакам нешто друго можно ли е ? Ако ме прашуваш мене само после не пред, од влажни моменти во сон да потонам можно е меѓу твоите гради дур ме галиш дур ми шепкаш колку ти значам јас дур те гледам отворено па полека затворено пред да заспијам меѓу твоите гради. |
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
.....Gledas…..istostena e taa zemja ….siva , bleda ,monotona….mozebi i ne vredi da se frli niedna semka vo pepelta, so nadez deka bi mozela da izrti i da se izvie vo prekrasna crvena roza…. Zedna e, zedna za topol leten dozd, topli kapki da ja natopat….nezno pagajki, i kako biseri da se trkalaat i obvitkuvaat vo pepelta za da potoa se pretvorat vo poroen dozd ,koj bi ja prekril celata…..odamna nema zavrnato….. godini , decenii, vekovi….a bese, bese rajska gradina obrasnata so najrazliçni bilki koi mozes samo da gi zamislis , prosarana so najubavite cvetovi koi gi imaa ukradeno boite na vinozitoto ,koe sramezlivo se protegase niz celata nea, vrz nejzinite oblini i potoci…..letot i pesnite na pticite ja ozivuvaa…..a sega?……susa, dolga, maçna, beskonecna,….siviloto gi izumre site boi ostana samo toa i tisinata, koi ja obvivaa celata nea, nejzinite oblini i presuseni potoci….i ostana samo edna mala nokna ptica koja odvreme navreme ja nadletuva….tivko….bezçujno vo nokta….pomisluvas…..ima nadez..... Изменето од marija1000 - 13.Март.2009 во 23:34 |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Се викам Заборав
девици распуштеници домаќинки ајдарки слугинки и господарки ти трчаат во пресрет со раце раширени насмевки нацрвени и бедра настрвени. ќе загинеш слатко со нечие име на усни. јас сум сите тие и ниедна. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6263646566 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |