|
Писмени состави,семинарски... |
Внеси реплика | страница <1 5960616263 113> |
Автор | |
MartiniGoka
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми треба писмена работа....
судбината на човекот - новела во која се воспева хуманата човечка димензија и тогаш кога човекот го допира нивото на егзистенција (сусбината на човекот - михаил солохов) нека прате некој ако има нешто |
|
nataly966
Нов член Регистриран: 27.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми треба состав во прво лице
Живејте во светот на сегашноста, а не во светот на минатото-Дон Кихот |
|
micovm
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi treba sоstav za pismena po makedonski jazik na tema „Lubovta i Nadesta“
Blagodaram odnapred. |
|
Ler
Нов член Регистриран: 27.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако има некој состави на овие теми нека ми прати во пп:
1.Искривените добри намери на Дон Кихот. 2.Љубовта,омразата и желбата за освета на Хамлет. 3.Љубов,верба,надеж и пријателство. |
|
Scrilexx
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdr moze li nekoj da mi dade ideja kako da napisam sostav za >>>literaturata kako umetnost na zborot<<< fala odnapred
|
|
Ivana98
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Луѓее помош ! :)
за во вторник ми требат писмени по Македонски за: 1. Мит и Фолклор како основа за создаваље на Литературата. 2. Јазикот на Литературата. 3. Општо за Литературата. Дај ако имате некој состав или знаете ве молам помогнетеми.многу итно ми треба :) фала однапред.. |
|
Butterfly123
Нов член Регистриран: 06.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво. Во среда ќе правам писмена по македонски јазик на овие теми: Чехов со Раскази, Шолоков со Судбината на човекот,Томас Ман со Смрт во Венеција, Бодлер со песната Албатрос и странецот од Албер Ками, па ве замолувам ако има некој нешто за овие теми да напише, ќе ви бидам многу благодарна. Ги имам прочитано сите книги, но не ме бива ваш за пишување.
Однапред ви благодарам. |
|
kaliopi98
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
состав на тема фолклорот е огледало на душата на еден народ ке ве молам...
|
|
Mario1
Нов член Регистриран: 24.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мистицизмот во функција на општествената реалност во романот Шагринска Кожа, Оноре де Балзак
Вовед: 1.Авторот на која литература припаѓа и кој литературен правец. 2.Основни особености,прикажување на општествената реалност. Главен Дел: 1.Прикажување на општествената стварност преку мистицизмот. 2.Да се објасни шагринската кожа-причините зашто ја зема шагринската кожа. 3.Да се илустрира магичната моќ на шагринската кожа. Ве молам,помогнете,ми треба за во понеделник. ФАЛА |
|
badboy11
Нов член Регистриран: 23.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali mozhe da mi pomognete..da mi napishete voveden del za esej po makedonski..sporedba megju delata pekolot od dante aligieri,kanconierot od petrarka i dekameron od bokacho..:D..ve molam pomognete mi.. fala vi od napred..
Изменето од badboy11 - 23.Ноември.2012 во 21:01 |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изолацијата на творецот и пустошот на неговата психа е една од претпочитаните филозофско-психолошки интерпретации во делата на Ман. Оттука тргнува и дејството во краткиот роман Смрт во Венеција. Главниот јунак Густав фон Ашенбах е познат германски писател во поодминати години. Среде својата креативна криза, која е резултат од дисциплинираниот, целибатски и строго контролиран живот, тој решава да замине за Венеција. Но наместо надеж во потрагата по изгубената душа, тоа патување завршува трагично. Ова е возбудлива кратка новела за неостварените љубовни копнежи и животни желби. Низ необичната структура на љубовта кон непознат човек стануваме сведоци на невозможноста за еден хомосексуален однос помеѓу постар човек и младо момче. За да биде возможна таа љубов, неопходни се кршењето на законите и колапсот на општествените вредности. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
vladomak
Нов член Регистриран: 22.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site
pod itno mi treba sostav za pismena- SMRT VO VENECIJA /TOMAS MAN/ FALA ODNAPRED |
|
kliment95
Нов член Регистриран: 05.Март.2012 Локација: Охрид Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ве молам ако може некој да ми напише состав за „Бородино“ - Лермонтов.
|
|
Trajkovska95
Нов член Регистриран: 21.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozhe da mi pomognete neshto za temata ''So parite se kupuva se no ne i srekata '' mi treba za pismena ! :/ ...
|
|
Внеси реплика | страница <1 5960616263 113> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |