![]() |
|
Давање и земање |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678> |
Автор | ||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
se raduvam sto citam vakvi postovi ... mnogu godini mi trebase i na mene da svatam nekoi raboti ... da ne vrtam mnogu ... za mnogu raboti ... moze za nekoj da bide mala rabota ... a toa za drug da e nesto mnogu golemo ... nesto od zivotna vaznost ... !!! i ne treba vozvrakanje ... toa e taka izgleda podeseno ... na onoj sto ke mu pruzite raka ... i da saka ... nemoze da vi vozvrati ... ne e vazno !!! zivotot si tece ponatamo ... nikoj ne znae koj na kogo ke pruzi raka ... sepak se neka bide iskreno ... zboruvam samo za davanjeto ... !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
mnogu ubavo!!!
ne taguvaj! sposobnosta da se dava e odlika na golemite lugje
toa ne go pravis za da dobies nesto za vozvrat
toa go pravis oti cuvstvuvas potreba.
togas TI se cuvstvuvas ubavo...golemo...
ne im e ubavo na dusata na tie sto ne znaat da davaat.
izgrizani im se noktite
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
kicaan ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
Tesko e da se dava, najtesko e da se saka, nevozmozno da se razbere. mislava nee moja , no ja razbiram. jas sum osoba na koja ne i e tesko davanjeto ,naprotiv toa mi pravi golemo zadovolstvo . POrano koga nemase da dobijam povratno ,,,.taguvav i se custvuvav izmamena .Si velev veke nema . No so vreme svativ deka davanjeto mi trebalo mene . sega se trudam da bidam podiskretna, da pruzam koga ke mi se pobara , no najvazno e da ne ocekuvam povratno nisto . Svativ deka priznanieto sepak ke dojde mozebi vo lice od koe najmalku ocekuvame . Zatoa mislata sega ja razbiram tie sto gi sakame im pomagame bezuslovno i ako se tie srekni nie sme uste poveke.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Imam-za zal(velam za zal zatoa shto nema veke ludje vo vistinska smisla na zborot)glupava osobina da sekogash poveke davam otkolku shto zemam.
Porano mi beshe krivo,no sega ne- koga od lichnosta ili lichnostite na koi sum dala mozebi i poveke od shto zasluzile nemam povraten gest. |
||
![]() |
||
Kristin969 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
|
vistinskoto davanje e davanje bez ocekuvanje......a ako nekomu treba i pobara pomos, pomagam i ZABORAVAM deka sum pomognala, ne si go razvivam moeto Ego, sekoj pat koga ke sretnam nekogo da kazuvam sto i na kogo sum pomognala.....
Koj se fali, ne dava od srce......koj dava od srce i pomaga, ne se fali!
![]() |
||
Ljubov i Svetlina!
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
Da se dade e isto taka golema diplomatija ... Acelera e vo pravo ako toa davanje e nesto sto ne ni treba ... no dokolku na nekogo mu e potrebna mala motivacija; da se poddade raka ; ili da napravime nesto sto za vas ne e nisto ... no za drugata strana moze e od zivotna vaznost ... sepak da ja gledame temata vo pozitiven smer ... da gledame vo polnoto ne vo praznoto od casata ... inaku site mozeme lesno NE NE NE .. ama samo DA ne nosi napred ... zamislete site zeni da vikaat samo NE ... pa ke nema sklucuvanje na brakovi ... sepak treba da se kaze i DA ... koga treba ... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Не е добро и едното и другото. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
davam,...ama i zemam,...!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
ednas kazav, neznam samo na koja tema, deka nema nisto poblagodarno od davanjeto i prostuvanjeto.
po ova mislam deka se podrazbira sto mislam za temava ![]() |
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
ti kako da si pomesal/a nekoi raboti ![]() obratno e |
||
![]() |
||
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
|
Greska da ne si ???
Jas mislam deka e obratno .
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
![]() |
||
#Emili# ![]() Група ![]() Регистриран: 09.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
Mozes so sila da dades, no ne i da zemes... |
||
Yesterday is history...tomorow is mystery...Today's day is a present.That's why it's called that way...
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
davam,,...ama i baram,...od, na toj shto sum mu dal,...inache ,..ke mi bide krivo,...shto sum dal ,...na toj shto ne dava,...vo najshirok smisol na zborot,..
a,inache,...koj kolku oruza,...tolku i dobiva od menbe,..moze samo poveke,...ne i pomalku,.. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Анжелика ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 147 |
|
можеби давањето треба да биде на место каде стварно помошта ке биде од благодет. некои луге не се научени да примаат без да вратат. кај многу луге има чувство дека потоа ке должат нешто или мислат дека користат од човекот или ситуацијата. а на луге каде имаат потреба од помош треба сите да им дадат, помогнат.
|
||
..........
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |