IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
Автор
Порака Обратен редослед
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 17:22

Bravo alal vera

ova e toa sto e vistinata

Aljaudin aj kazi mi ti mene ako jas se sexam ( bez navreda hipoteticki ) so kerka ti sestra ti ... sto ke mi naprais mene i sto ke i naprais na mene ama posteno ...

Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

JA DA GO VIDAM KERKATA SO NEKOJ VAS IMA DA GO UBIJAM NA LICE MESTO
A I DA MENJAVA VERA MORA DA SE DOKAZE DEKA E JAK MUSLIMAN
INAKU KE GO UBIVAM I NEGO
www.hjspain.com
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 17:12
aljaudin mesanite brakovi se za vie da go vidite svetloto na hristos a koranot sto pisi  be koj ke se vraka pak?i plus koj si ti da odlucis koj je dobar musliman i koj ne je. vie od hagar i ismail sve blagoslovni ama uvek ke bidite pod ibrahim sara i isak takva vi bila sudbinata.

Изменето од rome - 15.Јули.2007 во 17:16
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 16:54
JA DA GO VIDAM KERKATA SO NEKOJ VAS IMA DA GO UBIJAM NA LICE MESTO
A I DA MENJAVA VERA MORA DA SE DOKAZE DEKA E JAK MUSLIMAN
INAKU KE GO UBIVAM I NEGO
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 15:21
ejza neko raboti si u pravo Goore ama ima mnogu raboti,koi nemoze tek taka da gi objasnime posebno ne na forumov!
Ej na nekogo mnogu tesko e da mu objasnis nesto t.e da bides svatem taka nemora mnogu da se pteretuvas,primetuvas za se e edno pa isto opstime...
Zneas Muslimanite sekogas stojat za nivnite fakti bez razlika dali se tocni ili ne...i nikogas nema da se predadat...Ne ma potereba povekje da se ovjasnuva...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 02:32
miralem..................
nemoe li da najdete nekoj kompromis.........
kolku od muslimankite sega vo 21 vek odat pokrieni (zboruvam za mladite devojki)??????????
mislam toa uste kemal ataturk go isfrlil feridze mislm bese....pred mnogu godini......zosto zenata treba da odi pokriena ...??????????
ako taa saka da oboava ikona (da potenciram vistinska hristijanka ne bi sakala takvo nesto)......zost vo kukata da nema svoja soba kade taa ikona ke bide zakacena na primer.......
zasto da ne gotvi jadenje so svinsko i posebno za tebe jadenje bez nego..
i zosto ti bi baral od ne ada bide pokriena ( so toa mislam deka zboruvase za liceto)
Aman bre vernici......site sme luge zosto ne go svatite toa.......
ziveeme vo 21 vek posle hristos.....za muslimanite neznam vo koja godina sme.......i seuste smisluvame samo nacin da se podelat lugeto....se delat po nacionalnost.....se delat po boja na kozata .... se delat po partiska pripadnost....... pa uste i po veroispoved................ili mozebi bog bi go sakal toa............vo sto ne veruvam ......
ama vo biblijata sepak postoi .... ke zemam primer ..... VAVILONSKATA KULA>>>>>mislam me mrzi da pisuvam ama znaete za sto zboruvam....
end off days 15...14...13....
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 21:36
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Originally posted by LEGENDA LEGENDA напиша:

jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari

A da zemem ja sestra ti imas protiv ? ama iskreno ?

NEma go....Malce navredlivo e,ama na mesto e...Bez lutenje kako bi mu bilo....Clap

Eve odgovor i za dvajcata:

Legendo... neznam kolku si upaten i kolku znaes za religiite.
Islamot gi CENI site religii i NE SMEE nikoj Musliman na nemusliman NA NISTO DA PRISILI.
Tokmu zatoa i ne e dozvolen brak so pripadnik od druga religija.
Prasanjeto ne drzi nitu troska mesto.
Ako Zenata,Muslimanka,saka da te zeme a ne im e vazno koja si ti religija i dali ke ja prifatis nejzinata,taa ke te zeme. No VERNICKA nema da te zeme,tokmu zaradi pogore napisanoto.
Ljubovta na vernikot E PRVO PREMA STVORITELOT. Znaci,zboruvam za VERNIK ili VERNICKA. Za takviot,NA PRV RED SE BOZJITE ZAKONI.
Mozebi na prv pogled bi im bil privlecen,bi pokazala zelba da te zapoznae,no koga bi svatila deka ne si pripadnik od nejzinata religija,taa ke ti ponudi da ja prifatis,ako sakas da bide nesto od vam,,, ako ne.....  NEJZINATA LJUBOV PREMA ALLAH E PRVA  I ne bi odbila zaradi toa sto si ti Hristijanin,zaradi tojata vera....  tuku zaradi PRAVDATA.
Prvo kazav... ako si ti Hristijanin i vernik,ke sakas da stavis nekoja ikona ili krst.... a NA MUSLIMANOT MU E ZABRANETA BILO KAKVA SLIKA SO LIK a kamo li da se obozava toa na slikata.
Ne mu e dozvoleno nitu na Maskoto (Musliman) da zeme zena dokolku ne ja prifati verata ISLAM (NIKAKO PRISILNO).
Vistinskata vernicka saka da izleze pokrivena... tebe toa bi ti smetalo.
I zaradi toa,sto e STROGA ZABRANETA PRISILATA VO VERATA zabranet e i mesan brak.
Zamisli sega da ne recam sto bi bilo koga jas bi ja zapoznal kerkati ili cerkati (toa e isto)... navistina e malku nezgodno..... Vaka,,, da receme cesto se srekjavam so devojka,za koja ne znam i ne znae koj sum,ili,uste podobar primer,na internet sum ja zapoznal,simpaticna,sme razgovarale,,, i taka se priblizuvame eden kon drug. Taa se zaljubi vo mene i jas ke i kazam deka sum Musliman. Islamot bara da zenata bide pokrivena. Dali bi go prifatila toj uslov ? Jas si ja pocituvam verata i sakam da bide po propis isto i taa....
Kakva sto bi bila zelbata nejzina da me napravi hristijanin takva bi bila i mojata da bide Muslimanka.
ZNACI,NEMA SMISLA DA SE PRODADE LJUBOVTA PREMA ALLAH ZA LJUBOVTA NA NEKOJA NEGOVA TVORBA.

Toa ti e ako ti imas ljubov prema zenata tvoja i taa ljubov prema tebe.... odednas postane lakoma na materijalno sredstvo,pa zasaka nekoj koj ima poveke zlato da i ponudi.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 13:31
Originally posted by LEGENDA LEGENDA напиша:

jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari

NEma go....Malce navredlivo e,ama na mesto e...Bez lutenje kako bi mu bilo....Clap
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 04:07
Kaj e bre ovoj zuljfi da mi odgovori
www.hjspain.com
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:53

www.hjspain.com
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:49

Gidion... pogore ke najdes mnogu tvoi postovi koi se provokacii a vrska so temata nemaat.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:34
Pa mislam dobro si go svatil Mirallema,iako on e malce cuden  amam i jas ne znam kakva vrska ima toa so temata...A zakrusite i slivite ti ja svakjam poentata...Pa zatoa  nema so da gi delime....Bratko se znae ili krusi ili slivi...treto nema...A ti dali mi ja svakjas poentata..Wink
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 11:47
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2007 во 16:33
uste malku ke pocnam da se krstam .... vistina vistina vi velam

GIDEON:
Kako sto go svativ jas Miralem toj go spomna Al Kapone od sosema druga pricina.....sakase da kaze mislam ako nekoj hristijanin ubiva ne znaci deka taka nalaga biblijata.....kako sto najverojatno ako Bin laden ubiva toia neznaci deka go pise u k*ranot....jas taka go svativ iako neznam kakva vrska ima ova so temata?????

sega vaka pogore spomna:
od Gideon
Pa nemozes ti bre Goore pod edna Krusa slivi da najdes...Neli?

TOCNO ne mozes.....ama ne mozes ni plodovite vo krusata da gi delis na slivi i na krusi(dali mi ja svari poentata)

end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2007 во 13:07
I  Dobroto pobedi nad Zloto...I bi tisina...Big%20smile
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,107 секунди.